Σχόλια

Η ΦΩΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ

Ως γνωστό προχθές στις 8.15 περίπου το πρωί ξέσπασε φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο σε ανακαινισθέν κτίριο της Παιδόπολης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.. . Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις καθώς στον χώρο υπήρχαν κρεβάτια, ξύλα και γραφεία, αλλά και κάποια φελιζόλ που χρησιμοποιούνται στις μονώσεις των κτιρίων. Ο καπνός που προκλήθηκε ήταν  πολύ μεγάλος καθώς το φελιζόλ περιέχει και πετρελαιοειδή. Η φωτιά έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Καβάλα ενώ αρχικά δόθηκε η αίσθηση ότι εκδηλώθηκε  σε δασική έκταση. Ο κόσμος πραγματικά ανησύχησε και η είδηση έτρεχε από στόμα σε στόμα…

ΑΜΕΣΗ

Ευτυχώς η  επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση με 4 οχήματα και 12 άνδρες και επίσης ευτυχώς δεν επεκτάθηκε παρά μόνον εξωτερικά στο διπλανό κτήριο…

Πάντως ακόμη και σήμερα τα αίτια της φωτιάς παραμένουν ανεξιχνίαστα…

Και το πολύ περίεργο είναι ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στον αποθηκευτικό χώρο του διώροφου κτιρίου όπου εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα… Χώρος που δεν είχε ρεύμα… Μάλιστα ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Σωτήρης Σωτηριάδης δήλωσε πως το συμβάν κατά την προσωπική του άποψη οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι…

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ

Η ζημιά πάντως για την Παιδόπολη είναι πολύ μεγάλη καθώς κάηκε ένα κτίριο που είχε ανακαινιστεί για τις ανάγκες του Ιδρύματος…  Κρίμα… Θαρρείς και κάποιος δεν θέλει να χρησιμοποιηθούν τα κτίρια..

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σε 36 νέες απολύσεις προχώρησε η Διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των απολυμένων στους 170. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Νίκο Βιογιατζίδη, οι απολύσεις είναι παράνομες καθώς δεν προβλέπεται από την νομοθεσία τέτοιο αριθμός ομαδικών απολύσεων.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ένα μικρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου  και 2ου Λυκείου Καβάλας λόγω της αλλαγής του τρόπου μεταφοράς των από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Τσεντεμεϊδης δήλωσε πως μετά τις επαφές που είχαν με την Δευτεροβάθμια και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο το θέμα βαίνει προς επίλυση.  Δηλαδή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα τροποποιήσει για χάρη των μαθητών λίγο το εν λόγω δρομολόγιο.

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Πέντε νέα ασθενοφόρα παρέλαβε το ΕΚΑΒ Καβάλας  την περασμένη Παρασκευή γεγονός που ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Τσιτσιλικάκης Κώστας το χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετικό.  Την ίδια ώρα που προωθείται και η στελέχωση του ΕΚΑΒ στην Θάσο για να δουλεύει σε 24ωρη βάση.

ΒΟΗΘΗΣΑΝ

Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν ιδιαίτερα τις ελαιοκαλλιέργειες και αμπελοκαλλιέργειες στον Δήμο Παγγαίου την περίοδο του καλοκαιριού. Πλην όμως οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλές όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Τομέα ΑΜΘ κ. Παπαμερής Κώστας.  Ιδιαίτερα η τιμή της ελιάς είναι πολύ χαμηλή…

ΛΟΥΤΡΑ

ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γάκης τρέχει πυρετωδώς για το θέμα των Λουτρών Ελευθερών.  Η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού αναμένεται να δημοσιευτεί τον Οκτώβριο ώστε να βρεθεί επενδυτής. Πάντως ένα είναι βέβαιο, ότι τα υπάρχοντα κτίρια στα Λουτρά πρέπει να κατεδαφιστούν καθώς αντιμετωπίζουν και στατικά προβλήματα. Διαφορετικά η επένδυση δεν θα προχωρήσει ποτέ…

ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ

Οι παρκίδες στην οδό Βενιζέλου στο τμήμα που μονοδρομήθηκε και αναπλάστηκε είναι μονίμως κατειλημμένες από σταθμευμένα οχήματα…  Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν καθημερινά πολύ μεγάλο πρόβλημα στην τροφοδοσία τους…  Για αστυνόμευση δεν το συζητάμε…

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ

Ακούγεται το σενάριο της μόνιμης πεζοδρόμησης της παραλιακής Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως….   Αισθητικά θα ήταν καλό αλλά αντικειμενικά θα είναι η ταφόπλακα του κυκλοφοριακού της Καβάλας.  Και το κυριότερο που θα σταθμεύουν οι περίοικοι τα οχήματα τους;  Επίσης που θα σταθμεύουν οι εκατοντάδες  πολίτες τα οχήματα τους το πρωί; Καλές οι ασκήσεις επί χάρτου αλλά η καταδίωξη των οχημάτων δεν έχει τέλος σε αυτή την πόλη. Την ίδια ώρα που οι οργανωμένοι χώροι στάθμευσης είναι ελάχιστοι και δεν υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας νέων στο κέντρο της πόλης.

ΧΑΛΙΚΙΑ

Στην οδό Ομονοίας ο εργολάβος έκλεισε τα χαντάκια με τσιμέντο, όπως προβλέπεται προσωρινά… Πλην όμως το τσιμεντόμιγμα παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και αποτελεί κίνδυνο για πεζούς και οχήματα με τα διάσπαρτα χαλίκια και χώματα….

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Διήμερη επίσκεψη στη βόρεια Ελλάδα πρόκειται να πραγματοποιήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, με έμφαση στην πυρόπληκτη Θάσο, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης την  Παρασκευή 30/9  στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει  ομιλία σε συγκέντρωση στην Καλλιράχη,  ενώ το Σάββατο 1/10, στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσει  περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Θάσου και στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί  σύσκεψη με φορείς του νησιού.

ΑΓΝΩΣΤΟ

Κατά πάσα πιθανότητα την  Θάσο θα επισκεφθεί  την επόμενη εβδομάδα και  ο πρόεδρος της ΝΔ κ.  Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντως άγνωστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης του.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ

Στο Παληό και στην Ηρακλείτσα άρχισαν να κλείνουν για την χειμερινή περίοδο επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ουζερί και καφέ.

Ήδη η εικόνα από πλευράς κόσμου είναι φθινοπωρινή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.