Σχόλια….

ΕΡΓΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για δύο μελέτες λιμενικών έργων. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη είναι πολύ σπουδαίες μελέτες προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Πρόκειται  για μελέτες που στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που σύναψε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας  με τον ΟΛΚ, η μία έχει σχετίζεται  με την επέκταση των κρηπιδωμάτων και προσήνεμου μόλου καθώς και τα Ηλεκτρομηχανολογική  δίκτυα της χερσαίας ζώνης της Ιχθυόσκαλας στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Η άλλη έχει να κάνει με το έργο της διαπλάτυνσης και της επέκτασης του υπήνεμου μόλου του κεντρικού λιμένα Καβάλας.

Πρόκειται  για δύο σπουδαίες μελέτες με ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, ενώ  τα έργα χρηματοδοτούνται από διάφορους πόρους, όπως το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κλπ. Συμμετέχει και η Περιφέρεια σ’ αυτήν τη χρηματοδότηση και σύμφωνα με τον κ. Πολίτη τα έργα θα αλλάξουν και την εικόνα του λιμανιού της Καβάλας.

ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις Κρηνίδες για το θέμα της Λαϊκής Αγοράς αλλά και το ενδεχόμενο επανίδρυσης του Δήμου Φιλίππων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών κ. Σωτήρη Ιωαννίδη η άποψή τους είναι ότι πρέπει να μείνει στο σημερινό σημείο που εξυπηρετεί τους πάντες.

Όπως εξήγησε για τη λαϊκή των Κρηνίδων υπήρχε μία πρόταση να μεταφερθεί σε ένα πιο κεντρικό σημείο, αλλά υπήρχαν, όμως, αντιδράσεις, και τελικά κατέληξαν  στην πρόταση που έκανε το Σωματείο  εξ αρχής να παραμείνει η λαϊκή στον υπάρχοντα χώρο.

ΧΡΟΝΟ

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζονται στις επιχειρήσεις για την έκδοση τιμολογίων με το ηλεκτρονικό σύστημα myData. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα έστειλαν επιστολή στον υπουργό κ. Σταϊκούρα για να βελτιωθεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα ενώ την Δευτέρα είχε συνάντηση μαζί του και του έθεσε το θέμα με τον κ. Σταϊκούρα να δεσμεύεται ότι θα εξεταστεί το ζήτημα.

Για το myData  ειπώθηκε πώς μπορούν να βελτιωθούν τα τεχνικά προβλήματα και χωρίς πρόστιμα κι επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις και σύμφωνα με τον κ. Δέμπα  όλα αυτά τα τεχνικά προβλήματα τα παρακολουθούν  στο υπουργείο , γ’ αυτό έχουν δώσει μια μικρή παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου.  Τα Επιμελητήρια ζητούν  περισσότερο χρόνο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022, για να λυθούν αυτά τα προβλήματα και να μην επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις  και με χρόνο και πρόστιμα και προσαυξήσεις, που θεωρητικά δεν ευθύνονται και οι ίδιες.

ΓΛΕΝΤΙ

Για ακόμη μια χρονιά το παραδοσιακό ελληνικό γλέντι γύρω από τις φωτιές του Αη Γιάννη του Κλήδονα έρχεται να  φωτίσει τις γειτονιές της Καβάλας.

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων απευθύνει πρόσκληση  το Σάββατο 25 Ιουνίου  στις  9 το βράδυ  στην πλατεία Ποταμουδίων για να διασκεδάσουν  όλοι μαζί, με ήχους από την Παράδοση του τόπου μας και να πηδήξουν τις φωτιές του Αη Γιάννη του Κλήδονα.

Εξάλλου σήμερα  στις 19:30 οι φωτιές του Αη Γιαννιού θα ανάψουν στη συνοικία της Παναγίας, στην Παλιά Μουσική με το αμίλητο νερό και τα ριζικάρια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο και το Συμβουλευτικών Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας την Παρασκευή, 1 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο ισόγειο της “Μεγάλης Λέσχης” θα πραγματοποιήσουν την εκδήλωση με τίτλο: «Οδηγός μας η ΑΓΑΠΗ».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν όλες οι ζωγραφιές των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και έχουν ως θέμα μηνύματα και συνθήματα κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται.

Η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, Μαρία Στεργίδου θα μιλήσει με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τα μηνύματα στις παιδικές ζωγραφιές».

Έπαινοι συμμετοχής θα δοθούν σε όλα τα παιδιά που μέσω της ζωγραφιάς τους εξέφρασαν το δικό τους μήνυμα κατά της Βίας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Στο Ιστορικό κτήριο “Καλογερικό” στο Λιμένα Θάσου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με έργα δημιουργών από Ελλάδα και Κύπρο και θέμα: «Λευκωσία – Πράσινη Γραμμή 48 χρόνια».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Σπύρο Μιλτιάδη και τον Δήμαρχο Θάσου, κ. Ελευθέριο Κυριακίδη.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα φωτογράφων της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας  – Παράρτημα Καβάλας με θέμα: «Λευκωσία – Πράσινη Γραμμή 48 χρόνια».

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης, τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη, με θέμα “Οι Ανέγνωρες μορφές της Παναγίας”.

Η Ελένη Αντωνακάκη, ενεργό στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, δημιουργεί και εκφράζεται μέσα από την τέχνη της Αγιογραφίας. Γεννήθηκε στην Κρήτη και πλέον ως εικαστικός μπερδεύει τα χρώματα με τις αισθήσεις και μας ταξιδεύει στον δικό της κόσμο συναισθημάτων και εννοιών.  Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουνίου.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το Λύκειο Ελληνίδων τρέχει μία σειρά εκδηλώσεων ενώ συμμετέχει και στα «Ελευθέρια» του Δήμου Καβάλας. Η πρόεδρος του κ. Μαρίνα Φιλιππίδου μετά από 2 χρόνια επέστρεψαν στην πλήρη δραστηριότητα.

ΦΡΑΓΜΑΤΑ

Λόγω των υδροηλεκτρικών φραγμάτων στον Νέστο προκλήθηκαν διάβρωση των παράκτιων ακτών του. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιώργο Συλαίο το πρόβλημα είναι σημαντικό και διαφαίνεται μέσα από τους δορυφόρους.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίασε την Δευτέρα για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια δια ζώσης. Ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε ότι τήρησαν όλα τα υγειονομικά μέτρα και ευχήθηκε να συνεχιστεί η διαδικασία αυτή των συνεδριάσεων.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η κοινότητα Αμυγδαλεώνα με τα αδέσποτα σκυλιά.  Ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης σημείωσε ότι κάποιοι τα φέρνουν εκτός Αμυγδαλεώνα.

ΠΑΡΑΓΙΝΕ

Πάντως η περίπτωση με τα αδέσποτα παράγινε. Υπολογίζονται σε 3 εκατομμύρια σε όλη την χώρα!!!

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.