Σχόλια…

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ

Όπως λίγο πολύ αναμενόταν, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα κατέληξε η μαραθώνια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο δημαρχείο της Καβάλας, σχετικά με την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων. Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι πολλών φορέων, ενώ στη διάρκεια της, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, όπως και εκπρόσωποι κατοίκων του πρώην δήμου Φιλίππων, αποχώρησαν από αυτήν υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη ήταν ένα καλοστημένο θέατρο από πλευράς της κοινοπραξίας καθώς δεν συζήτησαν καν την αλλαγή όδευσης του αγωγού.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Από πλευράς της η δήμαρχος κ. Τσανάκα δήλωσε ότι στηρίζει το αίτημα των αγροτών και των κατοίκων και πρότεινε στους εκπροσώπους του υπουργείου και κοινοπραξίας που παρέστησαν στη σύσκεψη, αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής, της κοινοπραξίας και του υπουργείου, να ελέγξουν μαζί με τους τεχνικούς τους συμβούλους, το συντομότερο δυνατό, την προτεινόμενη από τους αγρότες και κατοίκους της περιοχής όδευση, ώστε να αποδειχθεί στην πράξη εάν αυτή η πρόταση ελαχιστοποιεί τα προβλήματα που προκύπτουν από την υφιστάμενη σχεδίαση της κοινοπραξίας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν απέρριψαν το αίτημα, επιφυλασσόμενοι να απαντήσουν εντός των επόμενων ημερών.

ΝΤΡΙΠΛΑ

Έχουμε την αίσθηση ότι η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα επιχειρεί μία αριστοτεχνική ντρίπλα στο θέμα του αγωγού με την πρόταση της αυτή. Καθώς πετάει το «μπαλάκι» στους εμπλεκόμενους.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Πάντως μας προξένησε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι στη σύσκεψη υπήρξε αστυνόμευση, έξω από το κτήριο του δημαρχείου και διακριτικά μέσα. Νομίζουμε ότι δεν χρειάζονται τέτοιες κινήσεις καθώς μιλάμε για ανθρώπους ειρηνικούς σε ότι αφορά αυτούς που αντιδρούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Στην σύσκεψη δεν παρέστησαν οι δημοσιογράφοι καθώς δεν τους επιτράπηκε κάτι τέτοιο με απόφαση δημάρχου.

ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ

Αντίθετα ο πρόεδρος των Αγροτών κ. Καλπακίδης δήλωσε ότι «εμείς τους θέλουμε τους δημοσιογράφους στην σύσκεψη».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Την τελική του πρόταση θα υποβάλει στην ΥΠΕ και στο υπουργείο Υγείας για να μετατραπεί το Νοσοκομείο Καβάλας σε Περιφερειακό. «Το εγχείρημα είναι δύσκολο» σημείωσε με έμφαση  ο Διοικητής του κ. Καρασαββόγλου. Ο διοικητής του Νοσοκομείου  δήλωσε πως θα είναι πολύ σημαντικό αν γίνει δεκτό το αίτημα του Νοσοκομείου, καθώς θα ενισχυθεί σε προσωπικό και κλίνες, χωρίς ωστόσο να μεταφερθεί προσωπικό από τα Νοσοκομεία Ξάνθης και Δράμας σε αυτό της Καβάλας.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ

Στη Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων της περιοχής από όπου διέρχεται ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ παρέστη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Καλπακίδης. Ο τελευταίος τους ενημέρωσε για της επιπτώσεις της διέλευσης του αγωγού μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων αλλά και από κατοικίες, τονίζοντας το πάγιο αίτημα της αλλαγής όδευσης του αγωγού. «Δεν είμαστε ενάντιοι με την κατασκευή του αγωγού αλλά με την όδευση του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΒΦΛ

Κουρασμένοι από το γεγονός ότι δεν γίνεται τίποτα στο θέμα της επιστροφής τους στο εργοστάσιο της ΒΦΛ δηλώνει ότι είναι οι απολυμένοι, ο πρόεδρος του Σωματείου τους κ. Βογιατζίδης.  Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν πλέον να προχωρήσουν ακόμη και σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βογιατζίδη δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στη βιομηχανία.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Εμπορικού Συλλόγου, της «Λευκής Νύχτας» που θα περιλαμβάνει 25 δρώμενα συνολικά στο κέντρο της πόλης και για πρώτη φορά και στην οδό Βενιζέλου. Η εκδήλωση οριστικά και αμετάκλητα θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου και συμπίπτει με το εκπτωτικό 10ήμερο της αγοράς όπως το επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας  με ανακοίνωση του απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία της Δύναμης του και σε όλους τους Εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους και  τους συνταξιούχους να παρεβρεθούν στην εκδήλωσή για την 1η Μαΐου στο Άγαλμα του Καπνεργάτη στις 10:30 το πρωί.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης περιλαμβάνει διαλέξεις για τις επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στην Υγεία των Εργαζομένων, φυματίωση και Μετανάστευση και εργασιακό Στρες και Καρκίνος

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία Καβάλας και απευθύνεται σε  Γιατρούς Εργασίας, σε Τεχνικούς Ασφαλείας, σε Εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων και σε ευαισθητοποιημένους για το θέμα, συμπολίτες μας.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αύριο Παρασκευή η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά θα παραβρεθεί σε σύσκεψη που θα διοργανώσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος στο Διοικητήριο. Σήμερα δε, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θάσο θα παραβρεθεί σε αντίστοιχη σύσκεψη στο δημαρχείο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

Και είναι ευχάριστο που η υπουργός επισκέπτεται συνολικά το Νομό Καβάλας, καθώς δείχνει ότι αντιλαμβάνεται τη δυναμική που έχει ο νομός μας σε τουριστικό επίπεδο. Και μακάρι να προκύψει και κάτι θετικό από αυτήν την επίσκεψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση