Σχόλια…

ΓΚΡΙΝΙΑ

Είναι γεγονός ότι η αγοραστική κίνηση κατά την περίοδο του Πάσχα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για την αγορά της Καβάλας. Η γκρίνια περίσσεψε φέτος. Μάλιστα σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, υπολογίζεται ότι ο τζίρος τη φετινή περίοδο ήταν μειωμένος κατά 40% σε σχέση με πέρσι. Δυστυχώς το λίπος τελείωσε από ότι φαίνεται και από δω και στο εξής θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις απ΄ όλους. Και από τους εμπόρους αλλά και από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Από την άλλη οι έμποροι της Καβάλας προσβλέπουν στη Λευκή Νύχτα. Πιστεύουν ότι η φετινή διοργάνωση θα τους αποζημιώσει για όλη αυτή τη χασούρα του Απριλίου. Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος κατέληξε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει 25 δρώμενα, αριθμός ρεκόρ. Πιστεύεται δε ότι θα είναι μια μοναδική γιορτή για την αγορά και την πόλη της Καβάλας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Την έλλειψη διαδικτύου τονίζει σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Νέστου κ. Αμπεριάδης για την περιοχή του πρώην Δήμου Ορεινού. Το θέμα μεταξύ άλλων το έθεσε στον βουλευτή κ. Μορφίδη και αναμένουν την παρέμβασή του. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια πίεση από πλευράς των κυβερνητικών βουλευτών για αυτό το θέμα που είναι πραγματικά πολύ σοβαρό. Διότι είναι αδιανόητο στον πρώην Δήμο Ορεινού να μην υπάρχει διαδίκτυο.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ

Μία σειρά έργων συντηρήσεων γίνεται στα σχολεία της Καβάλας όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης. Σύμφωνα με τον κ. Τσουρουκίδη, η κατάσταση των Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας είναι σε πολύ καλά επίπεδα και απλά παρακολουθούν τις ελλείψεις που υπάρχουν κατά διαστήματα και παρεμβαίνουν.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Σε μηνήσεις κατά του προέδρου της Δημοκρατίας θα προχωρήσει η Ελλήνων Συνέλευσης Καβάλας, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κ. Ηλία Μυλωθρίδη. Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωθρίδης, αναμένεται να γίνει μια μήνυση κατά του κ. Παυλόπουλου, αποδίδοντάς του ευθύνες για το ξεπούλημα όπως τόνισε χαρακτηριστικά του ελληνικού πλούτου. Δηλαδή τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το σιδηρόδρομο κλπ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Πανελλήνιο Συνέδριο διάρκειας 3 ημερών διοργανώνει από χθες  η Θουκυδίδειος Ακαδημία Καβάλας στο Αρχαιολογικό Μουσείο με θέμα «η Παιδεία σήμερα». Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο όπου λαμβάνουν μέρος περίπου 100 σύνεδροι.

SHOW

Στο Λονδίνο ταξίδευσε ο Διευθυντής του Air Sea Show κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης για σειρά επαφών. Την ίδια ώρα που ο σχεδιασμός για την όλη διοργάνωση προχωρά κανονικά.

ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΝ

Και φυσικά όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, στην οργανωτική επιτροπή το τρέχουν το Air Sea Show. Παρότι καθυστέρησε φέτος η όλη διοργάνωση, υπάρχει αισιοδοξία για την επιτυχία της.

ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΕ

Η Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που τελέστηκε την Τρίτη ένωσε εργαζόμενους και απολυμένους όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Βογιατζίδης. Από πλευράς απολυμένων τηρείται στάση αναμονής σε ότι αφορά την απόφαση των δικαστηρίων για το θέμα της απόλυσης τους.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Σύμφωνα με τον κ. Βογιατζίδη είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αναφορικά με τις δικαστικές τους υποθέσεις. Πιστεύουν δηλαδή ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους και αν συγκρίνουμε το κλίμα που υπήρχε στη Θεία Λειτουργία της Τρίτης, φαίνεται ότι τα περιθώρια υπάρχουν.

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Ο Δήμος Νέστου μετά από ενημέρωση που είχε από τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο αναφορικά με  τα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει από την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα γεωγραφικά του όρια υπέβαλε σχετικές προτάσεις. Ο δήμαρχος κ. Τσομπανόπουλος ανέφερε πως η πρόταση που κατέθεσαν την Μεγάλη Τετάρτη αφορά μία σειρά μηχανημάτων.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ο Απρίλιος τελικά αποδείχθηκε ο μήνας της κακοκαιρίας για το 2017. Οι περισσότερες ημέρες του μήνα ήταν με βροχές και με άστατες καιρικές συνθήκες.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σταδιακά αρχίζει να ανεβαίνει το τουριστικό κύμα και για το ηπειρωτικό κομμάτι της Καβάλας. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε αρκετούς τουρίστες από διάφορες χώρες.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Τίποτα νεότερο δεν υπάρχει με την Ακτή Καλαμίτσας. Η ΕΤΑΔ τηρεί σιγή ιχθύος και κανείς δεν ξέρει τι θα δούμε το φετινό καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση