Σχόλια….

ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ

Ως γνωστό, την Κυριακή έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας στους Φιλίππους όπου έχουν πλέον ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Πλην όμως στην πλάκα στην λέξη World  έλειπε το L κάτι που σχολιάστηκε πανελλαδικά. Και ως δια μαγείας φροντίσαμε να  διογκώσουμε το όλο θέμα, να το προβάλλουμε πανελλαδικά…  Πραγματικοί αυτόχειρες…  Θαρρείς και έγινε έγκλημα για ένα μικρό λάθος στην μαρμάρινη πλάκα..  Η Έφορος Αρχαιοτήτων  Καβάλας κ. Σταυρούλα Δαδάκη σε δηλώσεις της τόνισε πως αποκατέστησαν το λάθος που οφειλόταν σε αβλεψία.  Πάλι καλά που δεν ζητήσαμε να εκτελεστεί η γυναίκα για αυτό το λάθος…

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ..

Αποκαταστάθηκε η τρύπα, το ρήγμα στην παραλιακή Ερυθρού Σταυρού. Ήταν  μία τρύπα μήκους περίπου τριών μέτρων και πλάτους περίπου ενός μέτρου προκλήθηκε  μετά το πέρασμα ενός  φορτηγού βαρέου τύπου χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποιο ατύχημα…

Ο  πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας  κ. Χρήστος Ηλιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις εξηγώντας το πώς προκλήθηκε το ρήγμα, σημειώνοντας ότι το σημείο εκεί του δρόμου ήταν πολύ καταπονημένο… Από την άλλη, Δήμος Καβάλας, ΔΕΥΑΚ και Οργανισμός έτρεχαν και δεν έφταναν μόλις προέκυψε το πρόβλημα και η ζημία αποκαταστάθηκε σε μία ημέρα μόλις!

ΘΑΥΜΑ

Μιλάμε για ένα θαύμα καθώς στη χώρα μας και δη στην Καβάλα τέτοιες βλάβες για να αποκατασταθούν χρειάζονται χρόνο, είναι χρονοβόρες…  Να όμως που οι φορείς συνεργάστηκαν και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό…  Χθες το βράδυ αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία και στο τμήμα της Ερ. Σταυρού όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα!

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Από την Δευτέρα μεταφέρθηκαν 70 πρόσφυγες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου ενώ νέα παρτίδα είχαμε και την Τρίτη…   Η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού έκανε σχετικές δηλώσεις ενημερώνοντας για μία ακόμη φορά για την όλη δραστηριότητα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για Σύριους πρόσφυγες οι οποίοι κάποια στιγμή αναμένεται να φύγουν στην Γερμανία…

ΑΓΟΡΑ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης   σε δηλώσεις του για την όλη εμπορική κίνηση, ανέφερε ότι ουσιαστικά από χθες άρχισε να κινείται η αγορά…  Δυστυχώς το «λίπος» τελείωσε….

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Στο κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας προπονούνται εδώ και ημέρες αθλητές της Εθνικής ομάδας, ενώ σύντομα θα φιλοξενηθούν και αγώνες. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας κ. Γιώργος Φιλόσογλου επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το όλο γεγονός  και σημείωσε ότι αποτελεί κάτι το εξαιρετικό για την Καβάλα που επελέγη από την Εθνική Ομάδα.  Με τέτοιο κολυμβητήριο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα..

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μία συνέλευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα για το θέμα της επαναλειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αμυγδαλεώνα από πλευράς του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμυγδαλεώνα  κ. Πουρσαϊτίδη Δημήτρη σε δηλώσεις του ανέφερε πως τους έγινε η σχετική ενημέρωση από στελέχη του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον κ. Πουρσαϊτίδη ενημερώθηκαν για το τι θέλει να κάνει ο δήμος και φυσικά έχουν κάποιες επιφυλάξεις. Βέβαια τα απορρίμματα που θα συγκεντρώνονται εκεί θα είναι αποκλειστικά και μόνο του πρώην Δήμου Φιλίππων.
ΑΔΕΙΑ

Φυσικά για να επαναλειτουργήσει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Αμυγδαλεώνα θα πρέπει να εκδοθούν και οι σχετικές άδειες. Και μακάρι να το καταφέρει ο δήμος αν και το βλέπουμε λίγο χλωμό. Διότι οι αδειοδοτήσεις για τέτοιου είδους εγχειρήματα έχουν καταστεί πολύ δύσκολες.

ΔΑΝΕΙΟ

Ο Δήμος Θάσου πρόκειται να λάβει δάνειο από την Τράπεζα και το Ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων για να αλλάξει το φωτισμό με φωτιστικά Led. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Πλαφαδέλης, τονίζοντας ότι ο δήμος τους θα κερδίσει πολλά χρήματα από την αντικατάσταση των λαμπτήρων και θα κάνει απόσβεση αυτού του εγχειρήματος σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μπράβο τους που το σκέφτηκαν.

ΛΑΜΠΑΔΕΣ

Η δημοτική παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας» που ηγείται ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος θα μοιράσει πασχαλινές λαμπάδες για την ενίσχυση του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα». Ο στενός συνεργάτης και μέλος του συνδυασμού κ. Αχιλλέας Νικολαΐδης έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι θέλουν να βοηθήσουν το ίδρυμα με κάθε δυνατό τρόπο. Και τέτοιες μέρες που είναι μακάρι να ευαισθητοποιούν οι συμπολίτες μας και να προσφέρουν χρήματα στο ίδρυμα.

ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα θα κάνουν «μαύρο Πάσχα» καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες. Γίνεται μια προσπάθεια να τους δοθεί το Δώρο Πάσχα αλλά φαντάζει χλωμό.

ΑΒΕΒΑΙΟ

Την ίδια ώρα που και το μέλλον του ιδρύματος είναι αβέβαιο, καθώς από ότι φαίνεται μόνο ο Δήμος Καβάλας μπορεί να τα αναλάβει και να τα λειτουργήσει. Και θα το λειτουργήσει ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ που είναι στις δυνατότητές του να το κάνει.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ;

Και το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα αφού συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι. Και επίσης έχει μειωθεί και ο αριθμός των παιδιών που απασχολούνται στο ίδρυμα αφού οι γονείς τους επέλεξαν άλλα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Οι φίλοι του Αρτέμη Σώρρα στην Καβάλα συνεχίζουν κανονικά τη δράση τους. Και όπως μας ενημέρωσαν δεν πτοούνται με τις τελευταίες εξελίξεις που υπήρξαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *