Σχόλια…..

ΠΛΗΓΜΑ

Πλήγμα οι τελευταίες βροχοπτώσεις για την αγορά της Καβάλας….. Έχει μειωθεί η αγοραστική κίνηση…

ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Παράλληλα και οι ανατιμήσεις ήρθαν να προστεθούν στα προβλήματα των επαγγελματιών της Καβάλας…

ΔΙΠΑΕ

Ξεκίνησε προχθές η δια ζώσης ενημέρωση των φοιτητών της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας. Ο Κοσμήτορας κ. Θανάσης Μητρόπουλος δήλωσε πως από τις 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του Πανεπιστημίου και θα έχει τακτοποιηθεί και το θέμα των καθαριστριών.

Σε ό,τι αφορά την τακτική έναρξη της διαδικασίας, θα γίνει τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και έως τότε, σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο,  ευελπιστούν  ότι θα έχει τακτοποιηθεί το θέμα της καθαριότητας, ενώ  θα έχει ολοκληρωθεί και το θέμα αυτών που θα κάνουν τον έλεγχο για τα πιστοποιητικά covid καθώς το υπουργείο Εσωτερικών  έχει πιστώσει 170 χιλιάδες ευρώ στο ΔΙΠΑΕ για να προσλάβει προσωπικό να κάνει τους ελέγχους στους φοιτητές και σε όσους γενικά εισέρχονται στο Πανεπιστήμιο. .

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη μετάδοση του ιού στους μαθητές των σχολείων, ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Για το θέμα αυτό δήλωσε ότι επόμενο είναι όταν υπάρχει μεγάλη εξάπλωση στην κοινότητα,  να έχεις και στα σχολεία. Αυτό συμβαίνει στην Καβάλα καθώς μεταφέρουν  τον ιό από το σπίτι τους τα παιδιά, υπάρχει μετάδοση μέσα στο σχολείο, επιστρέφουν στο σπίτι με τον ιό και συντηρείται έτσι η μετάδοση.

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων στους εμβολιασμένους υποστήριξε ότι σε συνδυασμό με τον χειμωνιάτικο καιρό, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα με αύξηση των κρουσμάτων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η κοινωνία της Καβάλας, ενεργή, δραστήρια και ευαισθητοποιημένη,

δηλώνει παρούσα στην κοινή προσπάθεια αφύπνισης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του μήνα, στην πόλη της Καβάλας, θα “τρέχει” το cocktail “pink ribbon”, στα καφέ της Καβάλας για να συνοδεύει τις στιγμές χαλάρωσης της ημέρας, και την ίδια στιγμή να θυμίζει και να προτρέπει σε δράση.

Τα έσοδα της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί μια ιδέα του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδα Παππά και της συμβούλου ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, Στέλλας Αργυρίου, θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Καβάλας.

ΤΕΣΤ

Για τον μήνα Οκτώβριο θα διοργανώνονται δειγματοληψίες με δωρεάν rapid tests από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, από Δευτέρα έως Σάββατο – εκτός Κυριακής – στην αίθουσα του Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας από τις 09:00 έως τις 15:00. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέλθει χωρίς ραντεβού.

ΔΩΡΕΑΝ

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος στο ουρογεννητικό σύστημα των ανδρών. Η συχνότητά του σε άνδρες πάνω από 50 χρονών φτάνει έως το 46%.

Για τον λόγο αυτό ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Καβάλας από σήμερα  έως 22 Οκτωβρίου 2021, προσφέρει σε άνδρες άνω των 35 ετών πλήρη προστατικό έλεγχο. Κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή 10-12πμ θα γίνονται εγγραφές στα γραφεία του συλλόγου μας Κ. Παλαιολόγου 9. Οι ανασφάλιστοι θα έχουν προτεραιότητα.

Τηλέφωνο  επικοινωνίας 2510-620208.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου  η εικαστική έκθεση της Αφροδίτης  Πανταζή με τίτλο: «27 Πορτρέτα: 1821-2021», που λειτουργεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Η    παραπάνω    εικαστική    έκθεση    μεταφέρεται    από  17.10. έως  30.10.2021    στη    Θάσο, στον Λιμένα και στα   Λιμενάρια.   Τα εγκαίνια  στον  Λιμένα  θα  πραγματοποιηθούν  στο  «Καλογερικό», την  Κυριακή,  17 Οκτωβρίου  και ώρα 12.00.  Τα εγκαίνια  στα Λιμενάρια  θα  πραγματοποιηθούν  στον  «Εικαστικό – Εκθεσιακό Χώρο» της ΔΗΚΕΘ, τη  Δευτέρα,  25  Οκτωβρίου  και ώρα 11.00.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνεδρίασε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της Θρακικής Εστίας Καβάλας, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Νίκο Τσουμπάκη για τις τρέχουσες δραστηριότητες αλλά και την οικονομική κατάσταση της Εστίας .

Το Δ.Σ. μετά από εισήγηση του πρόεδρου και την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικής συνέλευσης και εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου που θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου  στις  11:00 π.μ. στο Φουαγιέ του Διοικητηρίου, Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ και την εξελεγκτική επιτροπή θα πρέπει να το δηλώσουν με έγγραφη δήλωση τους μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ

Το Δασαρχείο καβάλας  κατά τη διενέργεια υλοτομικών εργασιών σε συστάδες κωνοφόρων του Δημοσίου συμπλέγματος Συμβόλου όρους, πέριξ της περιοχής «Βασιλάκη», που διοικητικά ανήκει στη γεωγραφική περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας, θα προκύψουν υπολείμματα υλοτομιών, κυρίως πεύκης, τα οποία δύναται να διατεθούν προς απόληψη «ατελώς», χωρίς δηλαδή την καταβολή μισθώματος, σε οικογένειες ευπαθών ομάδων του τοπικού πληθυσμού, που διαμένουν μόνιμα στην πόλη της Καβάλας και στον οικισμό του «Σταυρού», της Τ.Κ. Αμυγδαλεώνα.       Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δασαρχείο Καβάλας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων τουριστικής προβολής και ανάπτυξης καθώς και της στόχευσης σε εξειδικευμένες τουριστικές αγορές, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» φιλοξένησε στον Δήμο Καβάλας, εκπροσώπους από το Channel 1 Russia, σε ένα ταξίδι εξοικείωσης που αποτέλεσε πρωτοβουλία του ΕΟΤ Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα, στο fam trip συμμετείχε η δημοσιογράφος, Tatiana Barinova και ο εικονολήπτης Dimitri Barinov, από την ταξιδιωτική τουριστική εκπομπή «Traveler’s Notes», οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Ιμαρέτ και στην οικία του Μωχάμετ Άλη, ενώ από τον κεντρικό πύργο του Φρουρίου Καβάλας, η κάμερα του τηλεοπτικού συνεργείου απαθανάτισε τα ιδιαίτερα χρώματα της πόλης της Καβάλας, τη συγκεκριμένη εποχή. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, όπως στις Καμάρες, στον ιστορικό φάρο της Χερσονήσου της Παναγίας και στην οδό Κύπρου, ενώ επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων.

ΕΡΑΝΟΣ

Η Μητρόπολη Φιλίππων Ναπόλεως Θάσου διενήργησε έρανο για τους πυρόπληκτους της χώρας συγκεντρώνοντας συνολικά χρηματικό ποσό των 8.284,90€ που κατατέθηκε από το Λογιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως  ως χρηματική προσφορά υπέρ των πυρόπληκτων, στον ειδικό για τον σκοπό αυτό τραπεζικό λογαριασμό της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να διατεθεί ανάλογα στους πληγέντες μέσω των οικείων Ιερών Μητροπόλεων.

Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί θερμά όλους και όλες τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας, που για ακόμη μία φορά εμπιστεύθηκαν την Εκκλησία και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο ιερό καθήκον και συνεισέφεραν με φιλοτιμία και με σκοπό την έμπρακτη βοήθεια και συμπαράσταση προς όσους  βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση