Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ

Λόγω των έργων που γίνονται στην οδό Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου, το κέντρο της πόλης κυριολεκτικά πνίγηκε  και χθες από το κυκλοφοριακό…  Επιστρατεύτηκε η Τροχαία αλλά η κίνηση των οχημάτων ήταν σε ρυθμούς χελώνας…. Η φωτογραφία τα λέει όλα…

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Και φυσικά έπεται και συνέχεια καθώς θα πρέπει να στρωθεί και το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας από το Φάληρο προς το Ταχυδρομείο…  Εκτός και αν δεν χρειάζεται να επιστρωθεί εκ νέου και το άλλο ρεύμα της Ερ. Σταυρού  με αυτό το υλικό βιοκλιματικής αλλαγής.. Ανεξάρτητα με αυτό, δυστυχώς επαληθευτήκαμε, το έργο της ανάπλασης σε Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου θα ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου και αν….

ΚΛΕΙΝΕΙ

Την ίδια ώρα που κλείνει αύριο μέχρι και την Τρίτη η Βενιζέλου, το τμήμα που γίνεται η ανάπλαση, για να ασφαλτοστρωθεί!  Αλήθεια προβλέπεται κάποια αποζημίωση για τους επαγγελματίες που πλήττονται οικονομικά από όλη αυτή την ιστορία;  Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε….

ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ εισέρευσαν στα ταμεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για τις μαθητικές μεταφορές του 2015 2016. Ο πρόεδρος του φορέα μεταφοράς κ. Τσεντεμεϊδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν λόγω εξέλιξη καθώς η πληρωμή αυτή εκκρεμούσε εδώ και μήνες  και προκαλούσε λειτουργικά προβλήματα. Ήδη το ΚΤΕΥΛ υπέγραψε την σύμβαση για την μεταφορά των μαθητών για το 2016-17.  Επιτέλους για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ τα πράγματα με τις μαθητικές μεταφορές εξελίσσονται πολύ καλά, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια που τηρούσαν στάση αναμονής μηνών για να πληρωθούν…

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα συμμετάσχει στην ΔΕΘ  μέσω του περιπτέρου της Ένωσης Επιμελητηρίων σε ένα χώρο 25 τετραγωνικών μέτρων με 12 περίπου επιχειρήσεις. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας σημείωσε πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τους καβαλιώτες επιχειρηματίες να κάνουν τις συναλλαγές και επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε έναν σύγχρονο χώρο, όταν μάλιστα η ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια διαρκώς ανανεώνεται και αναβαθμίζεται.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Νίκος Μουρτασάγας αναφορικά με ένα παραμάγαζο που στήθηκε από την εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ που υποτίθεται ότι θα ετοιμάζει τα βιογραφικά υποψηφίων για να εργαστούν στην κατασκευή του αγωγού!  Σύμφωνα με τον κ. Μουρτασάγα, η ενημέρωση των ανέργων είναι θέμα του ΟΑΕΔ και  όχι της εταιρείας…   Από ότι φαίνεται έχουν να δουν τα μάτια μας πολλά ακόμη….

ΑΓΩΝΑΣ

Η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου Kavala Night City Run  στις 17 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ με εκκίνηση την Κεντρική Πλατεία. Ο αγώνας μεταξύ άλλων έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.   Τέτοιες προσπάθειες πάντα είναι ευπρόσδεκτες.

ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Μουσείο Καππαδοκικού Πολιτισμού θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο στις 11 Σεπτεμβρίου σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 11 το πρωί στο Μουσείο. Ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης σημείωσε πως πρόκειται για μία δουλειά που έγινε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.  Ο κ. Ιωσηφίδης  συνεχίζει να προσφέρει ασταμάτητα…

ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

Από  ΤΗΝ Τρίτη  αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για την ακίνητη περιουσία όπου διαπιστώθηκε μία αύξηση για κάποιους ιδιοκτήτες λόγω του ότι δεν ισχύουν πλέον κάποιες φοροαπαλλαγές. Ο πρώην βουλευτής φοροτέχνης λογιστής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως όσοι δεν πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ η Εφορία θα προχωρήσει σε κατάσχεση λογαριασμών.

Από την άλλη οι ιδιοκτήτες σπιτιών αγκομαχάνε με τον ΕΝΦΙΑ καθώς είχαν ελπίδες ότι θα καταργούνταν… Αλλά οι ελπίδες έμειναν στα χαρτιά…

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ

Ο Δήμος Καβάλας ετοιμάζεται να διοργανώσει μία εκδήλωση για τον εθελοντισμό μέσα στον Σεπτέμβριο με τίτλο Wheeling to Help. Σχετικές δηλώσεις έκανε η Αντιδήμαρχος κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά.

ΕΛΠΙΔΕΣ

Η συμφωνία μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη φαίνεται πως έκλεισε οριστικά.  Σε επίπεδο Καβάλας οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Μαρινόπουλου του υποκαταστήματος της Ιχθυόσκαλας που έκλεισε μεταφέρονται στο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς. Για πρώτη φορά μετά από μήνες οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου άρχισαν να χαμογελούν καθώς υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά. Μάλιστα διέρρευσε η πληροφορία ότι η εταιρεία του Μαρινόπουλου θα πληρώσει όλους τους μισθούς στους εργαζόμενους πριν τα υποκαταστήματα περάσουν οριστικά στον Σκλαβενίτη..  Μάλιστα ακούστηκε ότι θα αποζημιωθούν κιόλας οι εργαζόμενοι ώστε να περάσουν στον Σκλαβενίτη ως νεοπροσληφθέντες!

ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το σίγουρο είναι ότι το υποκατάστημα του Μαρινόπουλου στην Ιχθυόσκαλα θα λειτουργήσει σύντομα ως Σκλαβενίτης ενώ δεν θα διαθέτει πλέον είδη ρουχισμού παρά μόνον τρόφιμα..  Στις 20 Σεπτεμβρίου θα πρέπει όλα τα υποκαταστήματα του Μαρινόπουλου να είναι «καθαρά» για να λειτουργήσουν κάτω από την ομπρέλα του Σκλαβενίτη.

ΧΡΕΗ

Να υπενθυμίσουμε ότι έχει ήδη γίνει διακανονισμός για τα χρέη του Μαρινόπουλου σε προμηθευτές. Έως 100.000 οφειλές θα πληρώνονται στο ακέραιο, οι υπόλοιπες κουρεμένες κατά 50%.

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ είναι ξεκάθαρος, δεν πωλείται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου τους.  Η υπόθεση έλαβε διαστάσεις κατά λάθος…

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Πρωτομηνιά! Πάει και ο Αύγουστος, καλό Σεπτέμβριο να έχουμε!!! Ένα ακόμη καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του καθώς ημερολογιακά μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου διαρκεί το καλοκαίρι. Βέβαια με το που μπαίνει ο Σεπτέμβριος εκ των πραγμάτων αλλάζει η ψυχολογία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *