Σχόλια…..

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Τάραξε τα νερά η πρόταση του περιφερειακού συμβούλου κ. Αμοιρίδη για συνεργασία των παρατάξεων Μέτιου και Τοψίδη. Αρκετοί συμφώνησαν, αρκετοί διαφώνησαν.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Η ομάδα ποδοσφαίρου ΑΟΚ της Καβάλας καταβάλλει προσπάθειες για να αγωνιστεί στην Super League. Σύμφωνα με τον συνήγορο της ομάδας κ. Χρυσόστομο Κεβρεκάκη η ομάδα πιστεύεται ότι θα τα καταφέρει καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Παράλληλα γίνονται ενέργειες έτσι ώστε να τηρηθούν τα νόμιμα στην ένσταση που έκανε ο ΑΟΚ κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

ΜΑΘΗΤΙΚΑ

Σε απόλυτη ετοιμότητα ήταν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας για τις μαθητικές μεταφορές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα κ. Κώστα Πανταζή τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας, ενώ όλα κύλησαν ομαλά κατά την προσέλευσή των μαθητών  στα σχολεία και δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα. Πιστεύω ότι και η συνέχεια θα είναι έτσι.  Η πληρότητα στα λεωφορεία είναι 100% για τους μαθητές και ισχύει αυτό που κάνουν και στο σχολείο, δηλαδή δείχνοντας το self τεστ οι μαθητές.  Επίσης ξεκίνησε  την Δευτέρα  η μεταφορά των μαθητών από το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Χαλεπιάδης σημείωσε πως η πληρότητα στα σχολικά δρομολόγια είναι στο 100%.

ΕΛΑΧΙΣΤΑ

Ελάχιστα είναι τα κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια Καβάλας σε επίπεδο εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Σωτήρη Τόττη φέτος είναι η καλύτερη χρονιά. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι κατά 95% και επικρατεί ιδιαίτερα θετικό κλίμα στους εκπαιδευτικούς που μεταφέρεται και στους μαθητές.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας  ερευνά  το ενδεχόμενο να έχουν  δοθεί πλαστά  πιστοποιητικά εμβολιασμών. Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη σημείωσε πως διενεργούνται τέστ αντισωμάτων σε υγειονομικούς και  σε ό,τι αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τουλάχιστον για όσους εμβολιάστηκαν στο Νοσοκομείο  δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφισβήτηση. Υπάρχει ο υπεύθυνος γιατρός , ο κ. Καρατζιώτης ο οποίος από τον Ιανουάριο που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και μέχρι σήμερα, είναι καθ` όλη την διάρκεια της  ημέρας στο εμβολιαστικό κέντρο., παρών σε κάθε διαδικασία. Αυτό που προέκυψε αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης τα οποία όμως επειδή δεν υπήρχαν δηλωμένες νοσήσεις από το Μάιο μέχρι τον Αύγουστο και ξαφνικά μετά τον Αύγουστο υπήρχαν 18 νοσήσεις, είχε ήδη ληφθεί απόφαση από το Νοσοκομείο ότι σε όλους αυτούς θα διενεργηθεί τεστ αντισωμάτων, ώστε να φανεί αν αναπτύσσει αντισώματα κάποιος που νοσεί.

Αυτό που διαπιστώθηκε την Παρασκευή είναι ότι σε μία περίπτωση που εκδόθηκε το αποτέλεσμα δεν υπήρχαν αντισώματα και οι  έλεγχοι θα γίνουν σε 18 άτομα.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Ο Δήμος Καβάλας προχώρησε σε συντήρηση λιθοδομής κάτω από τον δρόμο στο παλιό Νοσοκομείο που είναι πλέον διπλής κυκλοφορίας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ιακωβίδης σημείωσε πως αυτό γίνεται προληπτικά, καθώς η  επέμβαση που γίνεται τώρα, αποτελεί μια προληπτική συντήρηση της λιθοδομής που είναι κάτω από το δρόμο που κατασκεύασαν  για τη διπλή κυκλοφορία. Είναι ένα αρμολόγημα, μια ενίσχυση, για να υπάρξει  μακροχρόνια διάρκεια ζωής της λιθοδομής. Γίνεται με ειδικά υλικά, με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, δεν έχει την κλασική έννοια ενίσχυσης με οπλισμό, αλλά αποβλέπει στο να συντηρήσει αποτελεσματικά και μακροχρόνια την υπάρχουσα λιθοδομή η οποία βρέθηκε ότι είναι επαρκής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με τον υπουργό κ. Χατζηδάκη συναντήθηκε στην Θεσσαλονίκη η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΒΦΛ. Ο πρόεδρος τους κ. Νίκος Βογιατζίδης δήλωσε πως ο υπουργός άλλα τους είπε στην Καβάλα και άλλα στην Θεσσαλονίκη καθώς δεσμέυτηκε για τις παράνομες ομαδικές απολύσεις 130 εργαζομένων. Παράλληλα σημείωσε ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους δικαστικά ώστε να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

ΜΟΥΣΕΙΟ

Στο Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων φιλοξενείται το ομοίωμα του Μίκη Θεοδωράκη.  Ο ιδρυτής του κ. Θεόδωρος Κοκκινίδης υπογράμμισε ότι με μεγάλη συγκίνηση φιλοτέχνησε το 2018 το ομοίωμα αυτό και είναι ευτύχημα που φιλοξενείται στο Μουσείο τους καθώς έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από τους επισκέπτες. Το Μουσείο λειτουργεί πλέον κανονικά με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Ανατολική Μακεδονία θα επισκεφθεί  ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού

κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης με αφορμή το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας το οποίο θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού θα επισκεφτεί και την Καβάλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιατρομανωλάκης θα βρεθεί στην Καβάλα, αφού στην πόλη είχε βρεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, οπότε και είχε συναντηθεί με μέλη της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας και είχε επισκεφτεί τη Μεγάλη Λέσχη, τη Δημοτική Καπναποθήκη το κτίριο του ΕΟΚ και τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Ο υφυπουργός θα έχει επαφές συνέχεια  του προ ενός έτους ταξιδιού του, ενώ θα συνομιλήσει με σύγχρονους δημιουργούς της περιοχής μας σε μία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Imaret το απόγευμα σήμερα.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου  «Δημοτικη Κοινωνικη Αλληλεγγυη – Προσχολικη Αγωγη Καβαλας»  του Δημου Καβαλας ενημερώνει ότι σήμερα   στις 10:30 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου. Ο Δήμαρχος, κ. Μουριάδης Θεόδωρος, και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, κ. Φιλήμων Ξουλόγης, θα παρευρεθούν μόνο στον αγιασμό του 11ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζυγού Καβάλας λόγω των μέτρων της πανδημίας  covid-19.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Απὸ την Ιερὰ Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Στεφάνου, και σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ιδιόγραφη διαθήκη του μακαριστοὺ Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυροὺ Προκοπίου, προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκὸ έτος 2021-2022 η χορήγηση δεκαπέντε  υποτροφιὼν σε προπτυχιακοὺς φοιτητὲς με οικονομικὲς δυσκολίες, οι οποίοι εισήχθησαν εφέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικὰ Ιδρύματα της Ελλάδος και κατάγονται απὸ τις επαρχίες της Ιερὰς Μητροπόλεώς μας και διαμένουν μόνιμα εντὸς των ορίων αυτὴς.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες δύνανται να απευθύνωνται στους Εφημερίους των Ενοριών τους, έως τέλους Σεπτεμβρίου, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικὰ, για την εξέταση και αξιολόγηση της αιτήσεώς τους απὸ την ορισθείσα Τριμελὴ Επιτροπὴ του Ταμείου Υποτροφιὼν της Ιερὰς Μητροπόλεως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας με ανακοίνωση του αισθάνεται  την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κύριο Μάρκο Δέμπα, καθώς και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κύριο Λεμονίδη Βασίλειο, για την άμεση ανταπόκριση τους σε αίτημα τους  να βρεθεί χώρος διαμονής για συνάδελφο τους, ο οποίος κατά τον μήνα Αύγουστο ενίσχυσε το παράρτημα του ΕΚΑΒ καλύπτοντας χρόνια κενά.

Το σωματείο υπογραμμίζει ότι η  προσφορά όλων  των παραπάνω είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς η αύξηση της επιχειρησιακής τους δύναμης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες τους  προς τους πολίτες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση