Σχόλια…..

ΠΛΑΣΤΑ

Αποκλιμακώνονται σταδιακά τα περιστατικά του κορωνοϊού στην Καβάλα και λόγω των εμβολιασμών, ενώ ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε πως θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο να έχουν  δοθεί πλαστά  πιστοποιητικά εμβολιασμών σε υγειονομικούς.

ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ

Στο πλαίσιο αυτό γίνονται τεστ αντισωμάτων σε 18 υγειονομικούς στο Νοσοκομείο ενώ ένας αποδείχθηκε ότι δεν είχε αντισώματα.

RAPID TEST

Στο μεταξύ από χθες γίνονται rapid test και σε φαρμακεία. Ουρές σε κάποια από αυτά..

ΜΕΙΩΣΗ

Στην μείωση των τελών προχωρά από την Δευτέρα ο Δήμος Παγγαίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Φίλιππο Αναστασιάδη αυτό επετεύχθη λόγω της ανακύκλωσης.

ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Οι αλιείς της Καβάλας λόγω του πλαγκτόν και της μη αλίευσης γαύρου και σαρδέλας. Ο πλοιοκτήτης κ. Παράσχος Αγανικόλας έκανε λόγο για τεράστια οικονομικής ζημία καθώς τα αλιεύματα μειώθηκαν κατά 50%.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Το Σουηδικό Σπίτι Καβάλας τίμησαν τον Μήκη Θεοδωράκη με την παρουσίαση των δίσκων και βιβλίων του. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κώστα Παπακοσμά πρόκειται για μία πολιτιστική συνάντηση.

ΞΗΡΑΣΙΑ

Σε φάση ξηρασίας βρίσκονται τα Τενάγη Φιλίππων καθώς δεν συγκρατήθηκαν τα ύδατα στα κανάλια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου ειδικά ,στις καλλιέργειες σόγιας και καλαμποκιού  έχει σημειωθεί μεγάλη μείωση.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

Στα πλαίσια της δράσης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θάσου και του Δήμου Θάσου «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΚΑ», επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, εκ μέρους του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, ανακοινώνοντάς του τη δωρεά σχολικών ειδών από την Energean σε μαθητές της Θάσου.

H δωρεά πραγματοποιείται προς τους μαθητές της Θάσου, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean και σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Μαζί για το Παιδί», με την οποία η Energean έχει στρατηγική συνεργασία, ώστε να μην υπάρχει μαθητής στην έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς χωρίς τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Energean και την Διοίκησή της για την ευγενική δωρεά προς τους μαθητές της Θάσου.

ΕΡΓΑ

Ο Αντιδημάρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Ιακωβίδης, ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, για την πρόοδο των εργασιών διαπλάτυνσης τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη δημιουργία μανδύα εκτοξευόμενου σκυροδέματος επί της υπάρχουσας λιθοδομής, προκειμένου να ενισχυθεί το τοιχίο αντιστήριξης της υφιστάμενης οδού κατά μήκος του παλιού νοσοκομείου.

ΕΠΑΦΕΣ

Στην Ανατολική Μακεδονία θα επισκεφθεί  ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού

κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης με αφορμή το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας το οποίο θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού θα επισκεφτεί και την Καβάλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιατρομανωλάκης θα βρεθεί στην Καβάλα, αφού στην πόλη είχε βρεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, οπότε και είχε συναντηθεί με μέλη της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας και είχε επισκεφτεί τη Μεγάλη Λέσχη, τη Δημοτική Καπναποθήκη το κτίριο του ΕΟΚ και τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Ο υφυπουργός θα έχει επαφές συνέχεια  του προ ενός έτους ταξιδιού του, ενώ θα συνομιλήσει με σύγχρονους δημιουργούς της περιοχής μας σε μία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Imaret το απόγευμα της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Δια ζώσης λειτουργούν τα φροντιστήρια στην Καβάλα. Ο πρόεδρος τους κ. Αργύρης Μυστακίδης σημείωσε πως λειτουργούν άψογα με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα και οι μαθητές απολαμβάνουν πλέον τον γνώριμο τρόπο διδασκαλίας.

Ο κ. Μυστακίδης επεσήμανε ότι  τα φροντιστήρια ήδη από τον Ιούνιο λειτουργούν δια ζώσης ενώ εκτός από τους μαθητές της Γ` Λυκείου που έκαναν μαθήματα  το καλοκαίρι πλέον δέχονται  κανονικά και τα παιδιά των υπολοίπων τάξεων. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα εξάλλου έχουν επικαιροποιηθεί,   και όπως άλλωστε εξάλλου και στην προηγούμενη φάση της υγειονομικής κρίσης, η διασπορά του ιού ήταν ελάχιστη και πιστεύεται ότι και αυτή την φορά όλα θα είναι ανάλογα.

ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η προσέλευση μαθητών ηλικίας από 12 έως 17 ετών στα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπως τόνισε η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ.  Δέσποινα Ιατρού.

Παράλληλα, με έμφαση υπογράμμισε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα τηλέφωνα των παιδιατρικών ιατρείων της Π.Ε. Καβάλας, είναι διαρκώς απασχολημένα καθώς πολλοί γονείς ζητούν από τους παιδίατρους να τους λύσουν τις απορίες που έχουν σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Επίσης ανέφερε ότι ένα ποσοστό περίπου 50% των μαθητών που είτε θα έχουν εμβολιαστεί είτε θα έχουν νοσήσει, θα ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικό για να μην χρειαστεί η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση.

ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

Εγκρίθηκε η αίτηση επιδότησης της επένδυσης για τα Λουτρά των Ελευθερών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εργοανάπτυξης ΑΕ, της Εταιρείας της Περιφέρειας ΑΜΘ που διαχειρίζεται τα Λουτρά  κ. Αρχέλαο Γρανά η επιδότηση είναι της τάξεως των 2.600.000 ευρώ.

Ο κ. Γρανάς σημείωσε πως είναι γεγονός ότι η αίτηση είχε κατατεθεί από τον επενδυτή  πέρσι τον Μάρτιο και τώρα ήρθε η προέγκριση για τον εξοπλισμό ενώ ο επενδυτής  κ. Χαρακίδης θα τον ενημερώσει αυτή την εβδομάδα.

Εκείνο που υπολείπεται πλέον είναι μόνο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα Λουτρά ενώ   αφού ολοκληρωθεί και αυτή θα μπορέσει μετά να προχωρήσει στο κατασκευαστικό κομμάτι ο επενδυτής με την κατάθεση πλέον  των αδειών για τα κτίσματα τα οποία βέβαια θα πρέπει να κατασκευαστούν  σε συγκεκριμένους χώρους, όπως άλλωστε τα προβλέπει και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα Λουτρά.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές των επιχειρήσεων της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής από το Πρόγραμμα της Περιφέρειας μέσω του ΕΦΕΠΑΕ. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας δήλωσε ότι ήδη 2000 επιχειρήσεις πληρώθηκαν, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 10000. Πρόκειται για μία δικαίωση των Επιμελητηρίων που επέλεξαν τον ΕΦΕΠΑΕ αντί του ΔΕΣΜΟΥ.

Ο κ. Δέμπας σημείωσε ότι  εκτιμούν  ότι σύμφωνα και με τις επαφές που έχουν  με τα στελέχη του ΕΦΕΠΑΕ και με τον ίδιο τον πρόεδρο κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, μέχρι τον Οκτώβριο ο στόχος της υπηρεσίας είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες κι αν είναι εφικτό να έχουν πληρωθεί όλες οι επιχειρήσεις.

ΕΤΟΙΜΟΙ

Η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Καβάλας ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για τα μαθητικά δρομολόγια ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε πως είναι πανέτοιμοι για την μεταφορά των μαθητών με το Υπεραστικό και Αστικό ΚΤΕΛ αλλά και ΤΑΞΙ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς χθες   εκτός του ότι οι σχολικές μονάδες έπρεπε  να είναι καθ’ όλα έτοιμες για να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες, πρέπει να υπάρχουν και οι συγκοινωνίες, δηλαδή το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, καθώς και το ΤΑΞΙ που θα μεταφέρουν  τα παιδιά. Το έργο αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Καβάλας και ήδη  έχουν  ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες ώστε σήμερα  οι μαθητές να μεταφερθούν στα σχολεία τους με τα συγκεκριμένα συγκοινωνιακά μέσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση