Σχόλια….

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝΟΥ

Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου με το φέρρυ «Άγιος Παντελεήμονας»  που δεν εκτελέστηκαν για 4 ημέρες. Μάλιστα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την αιγίδα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου  με τα εμπλεκόμενα μέρη και τους βουλευτές, έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα και να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα μη εκτέλεσης δρομολογίων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του πως το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά αν η αρμοδιότητα ορισμού των δρομολογίων περάσει στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας που έχει πλήρη γνώση της κατάστασης.

ΔΙΑΡΚΕΣ..

Άλλωστε όπως εξήγησε ο κ. Μαρκόπουλος, το πρόβλημα είναι διαρκές. Άλλωστε σύμφωνα με τον ίδιο, «την Τρίτη που ήμουν στη Θάσο μάθαμε ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) απέρριψε το αίτημα των εταιριών να μπουν πιο αργά δρομολόγια στη γραμμή  Κεραμωτής – Λιμένα, κι αυτό έχει ως συνέπεια να κινδυνεύουν να έρθουν πτήσεις τσάρτερ στο Αεροδρόμιο Καβάλας και να μην μπορούν οι επιβάτες να περάσουν στη Θάσο από την Κεραμωτή για τον λόγο ότι δεν θα υπάρχει δρομολόγιο με φέρρυ  μπόουτ… . Όταν οι υπουργοί ζητούν τα θέματα να τα διαχειρίζεται το ΣΑΣ, στην Ακτή Βασιλειάδη του Πειραιά, η οποία δεν ξέρει ούτε πού είναι το Αεροδρόμιο Καβάλας , ούτε που είναι η Θάσος, ούτε τι μεσολαβεί ενδιάμεσα, δηλαδή ότι μεσολαβεί θάλασσα, δυστυχώς έχουμε τέτοιες προβληματικές καταστάσεις».

ΤΡΑΓΙΚΟ

Εμείς προσωπικά εκτιμώντας και σχολιάζοντας αυτήν την κατάσταση με τα δρομολόγια, το μόνον που έχουμε να πούμε  είναι ότι είναι τραγικό αυτά να αποφασίζονται στην Αθήνα και οι ιθύνοντες να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου…

ΤΟ  ΚΡΑΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στις επίσημες εκδηλώσεις ένταξης του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με την παρουσίαση ενός αποσπάσματος από τον «Οιδίποδα Τύραννο», σε μετάφραση Φώτου Πολίτη. Μια παράσταση που ανέβηκε στο αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων από το ΚΘΒΕ το 1961, σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού. Το 10λεπτο απόσπασμα που θα παρουσιαστεί θα είναι ο Εξάγγελος, σε σκηνοθεσία Νικόλα Μαραγκόπουλου και ερμηνεία Κωνσταντίνου Χατζησάββα. Τη σύντομη ιστορική αναφορά, για την παρουσία του ΚΘΒΕ στους Φιλίππους, θα κάνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης.

ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις στους Φιλίππους θα παραστεί και η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου που θα προβεί σε αποκαλύψεις πινακιδίων. Και είναι πραγματικό ευτύχημα το γεγονός της  ένταξης του Αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων στα μνημεία της Unesco..  Σημαίνει πραγματική προστασία και χρηματοδότηση έργων.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, θα λειτουργήσει η αγορά της Καβάλας την Κυριακή των Βαΐων από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Την Μεγάλη Εβδομάδα, από τη Μ. Δευτέρα μέχρι τη Μ. Πέμπτη η αγορά θα λειτουργήσει από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Το Μεγάλο Σάββατο η αγορά θα λειτουργήσει από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα είναι αργία.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ

Από τη άλλη ακόμα τα αμνοερίφια δεν έκαναν την εμφάνισή τους στα κρεοπωλεία. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και από Μεγάλη Δευτέρα θα αρχίσουν να κοσμούν τις βιτρίνες των κρεοπωλείων. Από τις πληροφορίες που έχουμε μάλλον οι τιμές θα είναι στα περσινά επίπεδα ή ελαφρώς πιο «τσιμπημένες». Κοντά είναι η Μ. Δευτέρα, θα δείξει…

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ξεκίνησε η εφαρμογή της Λίστας Χειρουργείου στο Νοσοκομείο Καβάλας,  πρώτο σε ολόκληρή την Ελλάδα. Από 1ης Μαΐου η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στο 100%, όπως διαβεβαιώνει ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου κ. Θανόγλου Μάνος.

ΟΥΔΕΝ ΝΕΟΤΕΡΟΝ..

Ουδέν νεότερο από πλευράς της μεταφοράς προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου όπως διαβεβαιώνει η Εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου Καβάλας κ. Άννα Γιοβανιού.  Μάλλον θα μας έρθουν αιφνιδιαστικά και όλοι μαζί..

ΜΕΤΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗ..

Μέτρια χαρακτήρισε την κίνηση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αυτή την περίοδο ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτης Βασιλούδης. Μάλιστα σχολίασε πως οι συνεχείς φόροι έχουν γονατίσει επαγγελματίες και συνταξιούχους σε ανησυχητικό επίπεδο….

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδριάζει σήμερα και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με την εξουσιοδότηση σε δικηγόρο για τη διεκδίκηση της περιέλευσης της Ακτής Καλαμίτσας στο Δήμο Καβάλας. Και είναι πραγματικά η πρώτη φορά που είναι τόσο ασαφές το καθεστώς για την Ακτή Καλαμίτσας από τη στιγμή που δεν παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Καβάλας.

ΠΟΔΙ

Φυσικά ο Δήμος Καβάλας δεν πρόκειται να πάρει το πόδι του από την Ακτή Καλαμίτσας και αναμένεται να δώσει μάχη με την ΕΤΑΔ σε όλα τα επίπεδα. Το σίγουρο είναι ότι και πάλι η ακτή θα είναι στη διάθεση των Καβαλιωτών και μάλιστα χωρίς είσοδο.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας προετοιμάζεται για τη Λευκή Νύχτα που θα γίνει το Μάιο και από ότι φαίνεται η φετινή διοργάνωση θα είναι η καλύτερη όλων. Άλλωστε θα γίνουν εκδηλώσεις και στην οδό Βενιζέλου στο τμήμα που μονοδρομήθηκε αλλά και στο ύψος του δημαρχείου.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ

Καμία πρόοδος δεν υπάρχει στο θέμα της κατασκευής του οδικού άξονα Ε61. Προφανώς στην Εγνατία Οδό ΑΕ έχουν πλέον άλλες προτεραιότητες. Άλλωστε όπως διαπιστώθηκε στις προθέσεις τους ήταν να κάνουν ένα έργο με το λιγότερο δυνατό κόστος κόντρα σε όλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *