Σχόλια….

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ

Με αιφνιδιαστικό τρόπο ξεκίνησε την Δευτέρα  η λειτουργία των παράπλευρων διοδίων στην περιοχή της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου Αγίου Ανδρέα με κατεύθυνση την Καβάλα. Η λειτουργία έγινε χωρίς την παραμικρή ανακοίνωση.Υπάρχει μόνον μία θύρα εξόδου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων σε μία περίοδο τουριστική, στην μέση του καλοκαιριού. Τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής είναι έντονα όπως και των υπολοίπων διερχομένων. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την δυσφορία του για το όλο γεγονός σημειώνοντας ότι θα επικοινωνήσει με την Διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ για να διευθετηθεί το θέμα.

ΑΥΞΗΘΗΚΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη αυξήθηκε η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ηρακλείτσας – Καβάλας λόγω των οδηγών που θέλουν να αποφύγουν τα διόδια….

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ

Από πλευράς της η Εγνατία Οδός ΑΕ δείχνει να αδιαφορεί για τις αντιδράσεις…

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ

Δεν υπάρχει κανένα θέμα διαρροής λυμάτων στο Περιγιάλι. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης διέψευσε κατηγορηματικά το θέμα και υπενθύμισε στους πολίτες να επικοινωνούν με την επιχείρηση για οτιδήποτε τους αφορά.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα διαρροής λυμάτων σε καμία περιοχή της πόλης. Λειτουργούν κανονικά και οι τρεις βιολογικοί σταθμοί, λειτουργούν κανονικά τα αντλιοστάσια και μάλιστα παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο μέσω τηλεμετρίας με τον υπολογιστή.

ΚΙΝΗΣΗ

Δεν παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας καθώς δεν υπάρχει και ιδιαίτερη κίνηση προς την Καλαμίτσα και τον Μπάτη. Ο πρόεδρος του φορέα, κ. Γιάννης Χαλεπιάδης, σημείωσε πως δυστυχώς η κίνηση του Ιουλίου δεν είναι η αναμενόμενη ενώ η επιβατική κίνηση   για τις παραλίες

Καλαμίτσα- Μπάτης είναι μικρή. Ανεξάρτητα με αυτό ο κ. Χαλεπιάδης διευκρίνισε ότι δεν θα μειώσουν  καθόλου τα δρομολόγια, θα τα αφήσουν  έτσι έστω και γι’ αυτούς τους επιβάτες, καθώς δεν μπορούν  να τα κάνουν  ακορντεόν, τη μια πολλά και την άλλη λίγα και θα τα αφήσουν  έτσι για όλο το καλοκαίρι.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ικανοποιητική είναι η κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας. Σύμφωνα με το Αερολιμενάρχη κ. Νίκο Δασκάλου κάποιες πτήσεις από τις προγραμματισμένες εκτελούνται κανονικά, κυρίως από Πολωνία, Γερμανία και Τσεχία που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε σταθερούς πελάτες της περιοχής. Από μόνες τους αυτές οι πτήσεις δεν μπορούν να ανεβάσουν την κίνηση τόσο πολύ, όπως εξήγησε υπογραμμίζοντας ότι  οι Βρεταννοί τουρίστες δεν έχουν έλθει  ακόμη και δεν ξέρουν  αν τελικά θα δώσουν παρών λόγω των απαγορευτικών μέτρων. Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί τουρίστες είναι οι κυριότεροι για το νησί της Θάσου. .

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από το συνεργείο της αναδόχου εταιρείας οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει   χωματουργικές εργασίες,

τοιχοποιίες – επιχρίσματα, θέρμανση, πυρασφάλεια, αεραγωγούς, και ηλεκτρολογικά  αλλά και  τοποθέτηση μεταλλικών και ξύλινων κατασκευών.  Οι εργασίες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, εν όψει του νέου σχολικού έτους 2021-2022 η τοπική μας Εκκλησία φροντίζει για την διασφάλιση των απαραιτήτων προϋποθέσεων για την ομαλή λειτουργία του Εκκλησιαστικού Βρεφονηπιακού Σταθμού «Κιτσικοπούλειο» και την ασφαλή φιλοξενία βρεφών και νηπίων σε αυτόν.

Οι εγγραφές για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών ανέργων ή αυτοαπασχολουμένων ή εργαζομένων μητέρων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ, έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως την 3ην Αυγούστου 2021.

Παράλληλα για τις περιπτώσεις οικογενειών, που δεν έχουν τις προϋποθέσεις του προγράμματος, θα υπάρξει μέριμνα για την εξυπηρέτησή τους με ευνοϊκούς όρους και χαμηλά τροφεία, όπως, άλλωστε, επιτάσσει και ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας του Ιδρύματος.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η Paula LIorente Rodriguez και Ignasio Moreno Munoz, οι δύο εθελοντές που έχουν την ευθύνη για το τάισμα και το πότισμα των ζώων και τη διαμόρφωση των χώρων στο καταφύγιο περισυλλογής και περίθαλψης άγριων ζώων που βρίσκεται στο Κρυονέρι, προετοιμάζουν το έδαφος για τις δραστηριότητες του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο θα έρθουν εθελοντές από Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία και Γαλλία για να πλαισιώσουν την δραστηριότητα των δύο παιδιών και να βοηθήσουν στην κατασκευή 10 σκυλόσπιτων.

Η κατασκευή των σκυλόσπιτων γίνεται από ανακυκλώσιμα υλικά που παρέχουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλικής Οικονομίας, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Καβάλας.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης του οικοπέδου Κρέη, που βρίσκεται δίπλα στο παλιό υδραγωγείο (Καμάρες).

Πρόκειται για το έργο με τον τίτλο «Αποκατάσταση κτιρίων στο χερσαίο τείχος, για εγκατάσταση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ανάπλαση του ακάλυπτου χώρου τους», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα κτίρια θα αξιοποιηθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, η οποία θα έχει την ευθύνη για τη λειτουργία ενός Ανοικτού Κέντρου Συντήρησης Αρχαιοτήτων μαρμάρου, ψηφιδωτού, εικόνας και κεραμικής, και από τον Δήμο Καβάλας, για την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας  ενημερώνει για το νέο πλαίσιο ρύθμισης φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα σε έως και 72 δόσεις μέσω νέας ευνοϊκής ρύθμισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Πάνω από 822.000 επιχειρήσεις, επιτηδευματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από την πανδημία μπορούν πλέον να ρυθμίσουν οφειλές όπως ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικές οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, από το Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021 σε 36 άτοκες ή 72 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο αντί σε 24 άτοκες ή 48 δόσεις με επιτόκιο 2,5% που ίσχυε έως τώρα. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Βασική προϋπόθεση, οι οφειλέτες να ανήκουν στις επιλέξιμες κατηγορίες πληττομένων.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 2:30 το μεσημέρι, θα ανοίξουν για τον μήνα Αύγουστο, τα ραντεβού του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, πρωινά και απογευματινά Ιατρεία, καθώς και όλες οι Μικροβιολογικές και Εργαστηριακές εξετάσεις. Ο προγραμματισμός των ραντεβού γίνεται πλέον μόνον διαδικτυακά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση