Σχόλια….

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εκπαιδευτικές δομές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ν. Καβάλας επισκέφθηκε προχθές   και συνέχισε και χθες    στην Καβάλα  ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.  Χθες ολοκλήρωσε το απόγευμα την διήμερη περιοδεία του.

Οι συναντήσεις γίνονται με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο στα ΕΠΑ.Λ. καθώς και την έναρξη των προγραμμάτων μαθητείας, με στόχο την ανάδειξη του σημαντικού κοινωνικού και εργασιακού ρόλου που μπορεί να επιτελέσει η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη χώρα μας .

Ο κ. Μπαξεβανάκης ξεκίνησε  τις επαφές  το απόγευμα της Δευτέρας  με μία συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βαγενά στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ενώ στις 7 το απόγευμα πραγματοποίησε   επίσκεψη στο ΙΕΚ και στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας.

Χθες ξεκίνησε  τις επαφές του στις 9:15 το πρωί με επίσκεψη στο ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης και ακολούθως επισκέφθηκε  το  4ο  και 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας ενώ στην 1.30 μετά το μεσημέρι είχε  συνάντηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.  Μπαντίκο  στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Στις 2 μετά το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» και στις 6 το απόγευμα είχε  συνάντηση με τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ε.Λ.Μ.Ε.  Νομού  Καβάλας στα γραφεία του 6ου Γενικού Λυκείου  Καβάλας.

Την Δευτέρα  τον υφυπουργό υποδέχτηκαν στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ο βουλευτής Καβάλας κ. Εμμανουηλίδης και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμια κ. Βαγενάς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο κ. Μπαξεβανάκης έκανε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι «είμαστε σήμερα στην Καβάλα και θα είμαστε και αύριο για να επισκεφτούμε τα σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ώστε να γίνει μια ισότιμη επιλογή για τα παιδιά και για τις ελληνικές οικογένειες. Έχουμε πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες, καταρτίσαμε νέα δομή για τα επαγγελματικά λύκεια. Διευρύναμε την πρόσβαση των αποφοίτων στα ΤΕΙ αλλά για πρώτη φορά και στα Πανεπιστήμια και υλοποιούμε το μεταλυκειακό έτος την τάξη μαθητείας, που δίνει μια ομαλή και ασφαλή είσοδο αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Με αυτό το τρίπτυχο θέλουμε να επικοινωνήσουμε, να κουβεντιάσουμε με τους εκπαιδευτικούς μας, με τους μαθητές, να ανταλλάξουμε σκέψεις και να δούμε πώς πάει και η υλοποίηση αυτών των προσπαθειών στην πράξη και τι αποτελέσματα έχουμε στην καθημερινή πραγματικότητα στα σχολεία».

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σημείωσε πως «η αξιολόγηση δεν αφορά σε καμία περίπτωση τον εκπαιδευτικό, δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τιμωρητικό χαρακτήρα και οποιουδήποτε είδους υποβάθμιση των εκπαιδευτικών μας είτε εργασιακή είτε μισθολογική είτε οποιουδήποτε άλλου είδους. Οι εκπαιδευτικοί μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι με αυτήν την κυβέρνηση δεν κινδυνεύουν, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, δεν θα υπάρξουν ούτε διαθεσιμότητες, ούτε απολύσεις όπως στο πρόσφατο παρελθόν, ούτε καμία άλλου είδους εργασιακή επιδείνωση». Για την άλλη αξιολόγηση δε υποστήριξε πως «καθυστερεί με ευθύνη όχι της Ελλάδας αλλά των παράλογων απαιτήσεων ορισμένων εκ των θεσμών».

Αναφορικά με τη μείωση των εισακτέων σημείωσε πως «έγινε μετά από ισχυρή απαίτηση πολλών τμημάτων πολλών σχολών και περιορίστηκε στο ελάχιστο δυνατόν. Και μάλιστα με σημερινή υπουργική απόφαση αυτή η μείωση δεν θα υλοποιηθεί φέτος παρά μόνο κατά το ήμισυ, έτσι ώστε να μην είναι απότομη για πολλές οικογένειες αυτή η αλλαγή».

ΠΟΛΛΕΣ

Πάντως όπως σχολιάσαμε και χθες, πολλές επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών είχαμε το τελευταίο διάστημα. Τρείς μέσα σε 1 μήνα! Κάποιοι θεωρούν ότι έρχονται πρόωρες εκλογές…

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ως γνωστό με  απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση Let`s Do It Greece για τον Δήμο Καβάλας όπως δηλώνει η Αντιδήμαρχος κ. Κορίνα Πρασσά. Μία δράση με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών και συλλόγων όπως και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας που καθάρισε την Κεντρική Πλατεία αν και η συμμετοχή των επαγγελματιών ήταν αναιμική όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης…

ΠΕΡΙΕΡΓΟ

Και είναι περίεργο το γεγονός ότι οι επαγγελματίες της Καβάλας δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου. Κυριολεκτικά ο κ. Λεμονίδης  ήταν  μόνος του στην πλατεία.. Απίστευτο και όμως αληθινό…

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Χωρίς δρομολόγια ήταν την Δευτέρα  αλλά και χθες  η γραμμή Καβάλας – Πρίνου λόγω του ότι δε υπάρχει διαθέσιμο φέρρυ μποουτ… Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Τσιλογιώργης σχολίασε πως η γραμμή αυτή έχει υποβαθμιστεί εντελώς με ευθύνη των ναυτιλιακών εταιρειών.  Και έπεται και συνέχεια φυσικά…  Πάντως τελικά σήμερα το πρωί ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγια από τον Πρίνο για την Καβάλα και το αντίστροφο καθώς επιστρατεύθηκε το φέρρυ «Άγιος Παντελεήμωνας»…..

ΘΡΑΚΙΚΗ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Θρακικής Εστίας Καβάλας για τον διωγμό των Θρακιωτών από τους Τούρκους την περίοδο 1914 – 1922. Ο πρόεδρος της Θρακικής κ. Τσουμπάκης  σημείωσε πως η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.  Και ήταν μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις του συλλόγου.

ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Με γεμάτες τις βαλίτσες επέστρεψε η αποστολή του Δήμου Καβάλας από τη Αγία Πετρούπολη όπου μέσω της «Δημωφέλια» συμμετείχαν στην Τουριστική Έκθεση, μία μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα!  Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου έκανε σχετικές δηλώσεις σημειώνοντας ότι έγινε το πρώτο βήμα καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα δεδομένου ότι τον Μάιο θα εκτελούνται απευθείας πτήσεις από την Ρωσία για την Καβάλα. .

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Την διαβεβαίωση του ότι δεν πρόκειται να πουληθεί η Ακτή Καλαμίτσας έδωσε σε δηλώσεις του ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου.  Παράλληλα δικαιολόγησε και την παρουσία ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στην παραλία, τονίζοντας ότι αυτή γίνεται για να διαφυλαχτούν τα περιουσιακά στοιχεία της ακτής από πιθανούς βανδαλισμούς..

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο μεταξύ τον  ορισμό πληρεξουσίων δικηγόρων προς διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος Ακτής Καλαμίτσας Καβάλας και σύνταξη γνωμοδοτήσεων για την οριστική περιέλευση της Ακτής στο Δήμο Καβάλας θα κληθεί να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στην συνεδρίαση της Παρασκευής στις 7 το απόγευμα.  Άντε να δούμε τι κατάληξη θα έχει αυτή η υπόθεση με την Καλαμίτσα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση