Σχόλια…..

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όπως αναφέραμε και χθες ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων. Πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον.

ΣΤΗΡΙΞΗ

Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης κατά την διάρκεια της παρουσίασης παρείχε στήριξη στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων κ. Γκόνη. Ο τελευταίος έτυχε αμφισβήτησης το τελευταίο διάστημα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

H Θασιακή Ένωση Καβάλας συμμετέχοντας στις εορταστικές  εκδηλώσεις των Ελευθερίων της Καβάλας, που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση «Αναπαράστασης  άφιξης  λόχου Θασίων εθελοντών στην Καβάλα». Ο λόχος των Θασίων εθελοντών οργανώθηκε από τον Έλληνα αξιωματικό Γεώργιο Χατζηγογούση στη Θάσο, μετά την απελευθέρωσή της (18.10.1912). Στις 26.6.1913 ήταν έτοιμος για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αμέσως μετά την αποχώρηση του βουλγαρικού στρατού, αποβιβάστηκε στην Καβάλα και κυνήγησε τους Βουλγάρους που υποχωρούσαν. Σε μάχη που έγινε στο Δοξάτο, σκοτώθηκε ο Θεολογίτης εθελοντής Ι. Καφαντάρης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα,  στην παραλιακή ζώνη, δίπλα στην προτομή του Κανάρη, το Σάββατο, 26  Ιουνίου 2021 στις 20.30 μ.μ .Χορευτικά  τμήματα από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας και τον Σύλλογο Λιμνίων Καβάλας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου Καβάλας επισκέφθηκαν την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων Ασημακοπουλου και με την αμέριστη συμπαράσταση του διοικητή της δομής, του ΕΟΔΥ, του ΔΟΜ και της SOLIDARITY NOW, ο οδοντίατρος φίλος της οργάνωσης κος Ηλίας  Φέσσας ενημέρωσε τους φιλοξενούμενους για θέματα πρόληψης και σωστής στοματικής υγιεινής.  Έγινε ενημέρωση για τις δράσεις της οργάνωσης και διανομή σε όλα τα παιδιά οδοντόβουρτσες και διαδραστικά παιχνίδια.

ΜΠΑΖΑΡ

Ο σύλλογος για την Οικογένεια και το Παιδί ΠΝΟΗ  πραγματοποίησε χθες     από ώρα 10.30- 13.00 στον χώρο τους  το 1ο ανοικτό μπαζάρ του 2021 με ρούχα , μπουφάν, παπούτσια , καθισματάκια αυτοκινήτου, παιδικά κρεββατάκια , κ.α., στην Κων/νου Τσολάκη 23.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας  ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους γονείς, ότι  θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Ημερήσιας Θερινής Απασχόλησης παιδιών, εργαζόμενων γονέων, γεννημένων από 01/01/2011 έως 31/12/2015. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας από 01/07/2021 έως 31/08/2021, από τις 07:30 ως τις 14:30.Το κόστος συμμετοχής ανά παιδί ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 120€ και για τους δύο (2) μήνες, το οποίο θα καταβληθεί πριν την έναρξη του Προγράμματος και έως 02/07/2021.  Στην περίπτωση αποχώρησης από το πρόγραμμα, οι γονείς δε θα έχουν αξίωση επιστροφής των χρημάτων.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι  όλα τα ραντεβού του Νοσοκομείου Καβάλας , λόγω της επικείμενης τοπικής αργίας Πέτρου & Παύλου στις 29 Ιουνίου, θα είναι στην διάθεση του Κοινού, από την Τετάρτη 30 Ιουνίου   και σταδιακά από ώρα  08:00 π.μ , έως τις 15:00 μ. μ .

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Χθες  από τη 1 το μεσημέρι και για δύο ώρες στην κεντρική πλατεία της Καβάλας η ομάδα έργου «Το Mobile School Ταξιδεύει» της Ένωσης Κυριών Δράμας- Σ.Α.Φ. θα πραγματοποιήσει μία διπλή δράση. Αφενός, θα κάνει παρέμβαση στα παιδιά Ρομά που θα το προσεγγίσουν και αφετέρου θα ενημερώσει και θα ευαισθητοποιήσει το κοινό για το έργο. Το κοινό επίσης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το Mobile School, να ενημερωθεί εκτενώς για τις δράσεις και τη λειτουργία του, καθώς και να γνωρίσει την ομάδα των street workers που το στελεχώνουν. Όλα τα παραπάνω θα γίνουν τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Έπειτα από δύο χρόνια παρεμβάσεων εντός της Δράμας, το Mobile School τρεις φορές την εβδομάδα βρίσκεται σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και την Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες ή λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση. Την δράση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σταδιακή άνοδο παρουσιάζει ο τουρισμός στην Θάσο.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Γιάννης Μαρκιανός  σε δηλώσεις του σημείωσε πως το τριήμερο του Αγίου πνεύματος την έκπληξη έκαναν οι Έλληνες τουρίστες που κατέκλυσαν το νησί. Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες το νησί επισκέπτονται Βαλκάνιοι τουρίστες, κυρίως Ρουμάνοι και Βούλγαροι  ενώ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι κρατήσεις για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ

Ικανοποιητική είναι  η επιβατική κίνηση των τελευταίων ημερών για  το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Κώστα Πανταζή οι γραμμές Θεσσαλονίκης και  Αθηνών έκαναν την διαφορά κατά την διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.  Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η γραμμή Καβάλας – Αμμολόφων η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερη επιβατική κίνηση.

ΑΓΟΡΑ

Ικανοποιητική είναι  η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας το τελευταίο δεκαήμερο και λόγω της ανόδου της τουριστικής κίνησης.  Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σχολίασε ότι ευελπιστούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να έχουν μία ικανοποιητική εμπορική κίνηση.  Παράλληλα ετοιμάζονται και για τις θερινές εκπτώσεις.

ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στον Νομό Καβάλας. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας  κ. Απόστολος Βαγενάς σημείωσε ότι με την εμπειρία τους έφεραν σε πέρας την όλη διαδικασία. Παράλληλα ευχήθηκε ότι καλύτερο για τους αποφοίτους των Λυκείων, σημειώνοντας ότι το μέλλον είναι μπροστά τους ανεξαρτήτου αποτελέσματος των εξετάσεων. Σημειωτέων ότι βατά χαρακτηρίστηκαν τα θέματα στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φροντιστηρίων Καβάλας κ. Αργύρη Μυστακίδη επιτέλους τα θέματα ήταν βατά και μέσα από την διδακτέα ύλη.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση