Σχόλια…..

ΑΠΕΡΓΙΑ

Χθες είχαμε πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην Πλατεία Καπνεργάτη. Μετά από αρκετά χρόνια είχαμε μία αξιοπρεπή απεργιακή συγκέντρωση.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης θα εμπλακεί με τα δημοτικά πράγματα στις επόμενες εκλογές.

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ

Το μέλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιωτίδης την επόμενη χρονιά θα διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Ανθή Χατζηφραντζή, επισκέφθηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Καβάλας, προκειμένου να παρακολουθήσει την εκδήλωση της απονομής πιστοποιητικών γνώσεων πληροφορικής και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές του σχολείου.  Ο κ. Μουριάδης ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές και τους συνεχάρη για την προσπάθεια που κατέβαλλαν τη φετινή χρονιά, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ο Δήμος Καβάλας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Συν-Πράττοντας για όλους» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα είδη Παντοπωλείου, ΒΥΣ, ελαιόλαδο, και κρέας από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η παραλαβή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί για τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας από το σημείο διανομής – Κεντρικές Αποθήκες Δήμου Καβάλας Στρατόπεδο Κωτσάλου και για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων από το σημείο διανομής Παλαιό Δημαρχείο Φιλίππων – Κρηνίδες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με τον πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη πόλη» και Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή του Δικτύου, Γιάννη Γεώργιζα, συναντήθηκε την Τρίτη 8 Ιουνίου  στο δημαρχιακό μέγαρο ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Ο κ. Καφαντάρης επισήμανε ότι στους βασικούς στόχους του Δικτύου, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Καβάλας, συγκαταλέγεται η συνεργασία μεταξύ των Δήμων στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Οικοκαινοτομίας.

Ειδικότερα, το Δίκτυο ασκεί το σύνολο της δραστηριότητάς του στο πλαίσιο των ανατεθεισών από τα μέλη του καθηκόντων, έργων και υπηρεσιών που αφορούν την ανάδειξη του πολιτισμού, την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και την προώθηση της απασχόλησης.

ΠΛΑΝΓΚΤΟΝ

Ανυποχώρητο είναι το φαινόμενο με την ύπαρξη πλανγκτού στο θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας και το θρακικό πέλαγος. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιώργο Συλαίο το φαινόμενο οφείλεται στις πολλές βροχοπτώσεις και στα λιπάσματα των αγροτικών καλλιεργειών.

Όπως ανέφερε «Το φαινόμενο είναι εποχικό και κάθε χρόνο παρατηρείται ωστόσο αυτό που βλέπουμε φέτος είναι η πολύ μεγάλη έξαρση που υπάρχει και η οποία καταλήγει στις πολύ δυσμενείς συνθήκες όπως στην θάλασσα του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη ως συνέπεια της υπερφορτίσης με θρεπτικά άλατα κυρίως από αγροτικές καλλιέργειες.

Άλλωστε από τον Μάρτιο μέχρι και τώρα έχουμε πολλές βροχοπτώσεις όχι βέβαια μόνο στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα, και στην βαλκανική χερσόνησο και παράλληλα έχουμε μια συνεχή εναλλαγή από περιόδους βροχοπτώσεων και ημερών που έχουμε πολύ έντονη ηλιακή ακτινοβολία».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων  στην ΒΦΛ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου κ. Νίκο Βογιατζίδη η εταιρεία απέλυσε ομαδικά 133 εργαζόμενους και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας.

ΕΡΓΟ

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου ύδρευσης Αμυγδαλεώνα και του νέου δικτύου ύδρευσης. Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο.

ΠΝΟΗ

Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ ανέστειλε την αναστολή λειτουργίας του. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου κ. Νίκη Ανέστη έχουν ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία τους.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Καταργήθηκε το Τμήμα Γεωλογίας του Διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδος στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Μπαντέκα καταργήθηκαν 37 τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πρόκειται για 37 τμήματα Γεωλογίας  σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας που δημιουργήθηκαν με τις συνενώσεις, τότε που είχαμε κάνει κι εμείς τη δική μας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Υπήρξαν αυτά τα τμήματα που θα λειτουργούσαν από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, δηλαδή από φέτος. Αυτά τα παρέπεμψε η νέα κυβέρνηση στην ΕΣΑΕ, δηλαδή στην Αρχή διασφάλισης ποιότητας και αποφάσισαν ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν όλα αυτά τα τμήματα, προφανώς βλέποντας ότι μπαίνει και η βάση φέτος στις πανελλήνιες. Θέλουν να δουν πώς θα πάνε τα τμήματα που υπάρχουν και στη συνέχεια να δουν πιθανών κι αυτά. Προς το παρών τα καταργούν αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Εμείς, πάντως, δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση».

ΠΕΤΖΕΤΕΛ

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πετζετέλ έφτασαν χθες στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης για την καλοκαιρινή περίοδο. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρο Κυβράκη η έλευσή τους προκαλεί μία ασφάλεια στην Καβάλα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «συνήθως έρχονται αυτήν την εποχή, στα μέσα Ιουνίου. Είναι πολύ σημαντικό εργαλείο στην αντιπυρική προστασία της περιοχής και ιδιαίτερα για την Καβάλα γιατί σταθμεύουν στο δικό μας αεροδρόμιο. Καλύπτουν κατ’ αρχάς τη Θάσο που είναι πολύπαθο νησί, με μεγάλες δασικές πυρκαγιές στο παρελθόν, αλλά και την υπόλοιπη περιοχή όπου υπάρχουν κρίσιμα δασικά συμπλέγματα, όπως το περιαστικό δάσος  της Καβάλας, το Σύμβολο κ.α. Και βέβαια καλύπτει όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Η παρουσία τους μας κάνει να νοιώθουμε αρκετά σίγουροι καθώς καλύπτουν το κομμάτι της πρόληψης κάνοντας περιπολίες και στο κομμάτι της καταστολής ανταποκρίνονται άμεσα αντιμετωπίζοντας εν τη γενέση την εστία και δίνουν χρόνο στις επίγειες δυνάμεις να φτάσουν έγκαιρα. Βέβαια το 2016 ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο και η μάχη άνιση, ωστόσο και εκεί έπαιξαν το ρόλο τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast