Σχόλια….

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τις τελευταίες ημέρες έχουν διαρρεύσει σενάρια για αντικατάσταση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη.  Το φυσιολογικό είναι να  μην ισχύουν ούτε και στο ελάχιστο. Δεν φανταζόμαστε ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος να έχει παράπονο από τις υπηρεσίες του κ. Αντωνιάδη.

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι ο πρώην βουλευτής κ. Καλαντζής δεν έχει ρίξει λευκή πετσέτα. Επιθυμεί εκ νέου να  είναι υποψήφιος βουλευτής.

ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο καβαλιώτης υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης επιθυμεί να είναι υποψήφιος για βουλευτής στην καβάλα. Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα.  Η δημοτικότητα του στην Καβάλα είναι ελάχιστη όμως.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΓΣΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος)με απόφαση της ολομέλειας της Διοίκησης αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής  Απεργίας σήμερα  με παράλληλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με ευθύνη της στη Θεσσαλονίκη με παρουσία των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας στις 11:00  το πρωί μπροστά στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας που ανήκει στη δύναμη της ΓΣΕΕ ακολουθώντας τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ συμμετέχει και οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα 10 Ιουνίου αποστολή με λεωφορεία από την Καβάλα στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη. Ώρα αναχώρησης των λεωφορείων  9:00 από τον Κήπο της Δημαρχίας Καβάλας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η  Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας με ανακοίνωση της  γνωστοποιεί  ότι για τον μήνα Ιούλιο , όλα τα ραντεβού (πρωινά &  απογευματινά) καθώς οι μικροβιολογικές και οι εργαστηριακές εξετάσεις (Υπέρηχοι – Αξονικές & Μαγνητικές τομογραφίες ) , θα ανοίξουν την Τρίτη 29 Ιούνιου.

Τα ραντεβού μπορούν να προγραμματισθούν μόνον διαδικτυακά.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας διοργανώνει  ενημερωτική τηλεδιάσκεψη  με θέμα «Πως ρυθμίζονται οι οφειλές με τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό του Νόμου 4738/2020» την Παρασκευή 11/06/2021 και ώρα 19:00-21:00.  Κεντρικός ομιλητής είναι  ο κ. Φώτης Κουρμούσης Ειδικός  Γραμματέας  Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών. Ο Ειδικός  Γραμματέας  Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020  και θέμα «Πως ρυθμίζονται οι οφειλές με τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό του Νόμου 4738/2020. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμα zoom στον σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/87437830699?pwd=Z3JUZTBid2c3N3FYaXZzS09GUFRxZz09.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Συνεχίζονται από την ανάδοχο εταιρία και υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Το προηγούμενο διάστημα έγινε η ασφαλτόστρωση στις κοινότητες Ζυγού, Κρυονερίου και Λυδίας, ενώ ξεκίνησε και η προετοιμασία για τη υλοποίηση αντίστοιχων εργασιών στο Μικροχώρι, το Δάτο, το Πολύστυλο και τον Σταύρο.  Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 520.000 ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, με τις ασφαλτοστρώσεις στους οικισμούς του Αμυγδαλεώνα, των Φιλίππων, του Βουνοχωρίου και των Κορυφών. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της εν λόγω περιοχής και διευκολύνουν την πρόσβαση στις οικίες και τις τοπικές επιχειρήσεις.

ΕΡΓΟ

Στο πλαίσιο του έργου CHERISH «Δημιουργώντας ευκαιρίες περιφερειακής ανάπτυξης μέσω της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των αλιευτικών κοινοτήτων στην Ευρώπη», ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στο διήμερο διαδικτυακό εργαστήριο ανταλλαγής καλών πρακτικών (27-28/4/2021) που διοργάνωσε ο Δήμος της Μαγιόρκα.  Στόχος του εργαστηρίου ήταν η παρουσίαση επιλεγμένων καλών πρακτικών που σχετίζονται με την αλιευτική κληρονομιά την περιοχή ώστε να αναλυθούν και να αξιολογηθούν από τους λοιπούς εταίρους και σχετικούς εμπλεκόμενους φορείς της αλιευτικής κοινότητας.  Στο εργαστήριο παρουσιάστηκαν τρεις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή και αφορούν τόσο σε δράσεις που υλοποιούνται σε μουσεία όσο και σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για τη διατήρηση της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης.

ΠΛΑΝΓΚΤΟΝ

Ανυποχώρητο είναι το φαινόμενο με την ύπαρξη πλανγκτού στο θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας και το θρακικό πέλαγος. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιώργο Σιλαίο το φαινόμενο οφείλεται στις πολλές βροχοπτώσεις και στα λιπάσματα των αγροτικών καλλιεργειών.

Δ. ΚΕΡΙΔΗΣ

Αυξημένη είναι εκ νέου η επιθετικότητα της Τουρκίας. Ο βουλευτής και διεθνολόγος κ. Δημήτρης Κερίδης επεσήμανε πως μετά την αναδίπλωση πολύ απλά η Τουρκία επανήλθε στις προκλήσεις. Ο κ. Κερίδης σημειώνει πως η Τουρκία αυτά τα κάνει διότι είναι μέρος της διαπραγματευτικής τακτικής να δείχνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιστρέψει στην ένταση, ότι διαπραγματεύεται από θέση ισχύος και σε μεγάλο βαθμό τα πιστεύει αυτά και είναι δέσμια όλης της προηγούμενης στρατηγικής της. Σημειώνει δε ότι \τα κάνει και διότι ο Ερντογάν πιέζεται ιδίως στο εσωτερικό και δεν του είναι εύκολο να αποστασιοποιηθεί από τους συμμάχους που είναι η ακροδεξιά είναι μια σειρά από λόγους.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Από την Δευτέρα επαναλαμβάνονται οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως επιβάλλεται να εμβολιαστούν όλοι ενώ  γίνονται εμβολιασμοί και σε όλα τα Κέντρα Υγείας , Καβάλας, Θάσου, Χρυσούπολης κι Ελευθερούπολης. Ο ρυθμός των εμβολιασμών κρίνεται ικανοποιητικός  αυτήν τη στιγμή και από την Πέμπτη που θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών και  θα ακολουθήσει μετά η ομάδα 18-24 ετών, οπόταν  θα γίνουν περισσότερα εμβόλια και θα απλωθεί το δίχτυ προστασίας κατά του κορωνοϊού.

ΑΠΕΡΓΙΑ 2

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε απεργία για σήμερα για το 8ωρο. Ο πρόεδρος της κ. Τάσος Ιωαννίδης σημείωσε ότι το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σαρώνει όλα τα εργατικά δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 120 το πρωί στην Πλατεία Καπνεργάτη.

ΣΥΜΒΑΣΗ

Υπογράφηκε προχθές η σύμβαση με τον εργολάβο για το έργο ύδρευσης στον Αμυγδαλεώνα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε πως το έργο έχει προϋπολογισμό 34 εκ. ευρώ,  σύμβαση ενός μεγάλο έργου που αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Αμυγδαλεώνα. Το έργο το χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου η Περιφέρεια ΑΜΘ μέσω του υπηρεσιακού της προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020. Είναι ένα σημαντικό έργο διότι αφορά το νερό, την ύδρευση των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα που μέχρι σήμερα ήταν ένα μικτό σύστημα. Υπήρχε μία δεξαμενή απ’ όπου αντλούνταν νερό και για την ύδρευση και για την άρδευση. Ιδίως του καλοκαιρινούς μήνες με τη μεγάλη κατανάλωση νερού για τα χωράφια, υπήρχε πολλές φορές πρόβλημα στην ύδρευση των κατοίκων της περιοχής. Γι’ αυτό έρχεται η Περιφέρεια, μέσω του Δήμου Καβάλας και της ΔΕΥΑΚ, γεγονός που αποδεικνύει την αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, να εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο επιχειρησιακό της πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Δημοσίευμα σε αθηναϊκή εφημερίδα κάνει λόγο για αυξημένα νιτρικά στους Φιλίππους. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία αναπαραγωγή του δημοσιεύματος την ίδια ώρα που η ΔΕΥΑΚ έχει προχωρήσει σε γεωτρήσεις και τα νιτρικά είναι στο όριο τους. Μάλιστα επισημαίνει ότι η μελέτη από  επιστήμονες από το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που έκαναν γεωφυσική καταγραφή αναφέρει  ότι αν προχωρήσουμε περεταίρω στην γεώτρηση στους Φιλίππους θα βρουν  νερό που  θα είναι απαλλαγμένο από νιτρικά. Οπότε θα προχωρήσουν  σε μία λύση είτε πρόσμιξης όπως γίνεται στο Ζυγό που είχαν  κι εκεί πρόβλημα με τα νιτρικά στο παρελθόν, είτε αυτόνομα η γεώτρηση να καλύψει τις ανάγκες του οικισμού.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast