Σχόλια…

ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΥΤΑΡΟ

Χθες νωρίς το πρωί επισκεφθήκαμε την Ιχθυόσκαλα Καβάλας και εκπλαγήκαμε από τον όγκο των αλιευμάτων.. Δεκάδες άνθρωποι δραστηριοποιούνται εκεί και το 60% των αλιευμάτων περνάει από αυτήν!

ΟΓΚΟΣ

Σε δηλώσεις του οπ Διευθυντή Ιχθυόσκαλας κ. Χαράλαμπος  Μαντάς ανέφερε ότι η   Ιχθυόσκαλα από πλευράς υποδομών είναι ιδιαίτερα λειτουργική για όλους τους εμπλεκόμενους. Η διοίκηση της βρίσκεται σε φάση αναμονής για την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης της  προϋπολογισμού 2,3 εκ. ευρώ, έργο ενταγμένο στο ΕΠΑΛ, ενώ αναμένεται η εκταμίευση του τελικού κονδυλίου για την ολοκλήρωση του έργου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά  το μεγαλύτερο μέρος του. Σε ότι αφορά την διακίνηση αλιευμάτων   είναι βέβαιο ότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, 11.500 τόνοι  αξίας 30 εκ. ευρώ διακινήθηκαν το 2016,  σε μία Ιχθυόσκαλα πραγματικό στολίδι που την καθιστά μία μεγάλη επιχείρηση σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Στην Ιχθυόσκαλα συναντήσαμε χθες και τον δημοτικό σύμβουλο και πλοιοκτήτη κ. Παράσχο Αγανικόλα. Τους πήγε καλά χθες η ψαριά, όπως σχολίασε..

ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας σε δύο φάσεις καθώς αρχικά θα γίνει ένας ευπρεπισμός με την ενίσχυση του φωτισμού και την ενίσχυση του πρασίνου.  Σύμφωνα με τον  Αντιδήμαρχο κ. Δημοσθένη Τουλκίδη  ο προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξεως των 25.000 ευρώ ενώ η δεύτερη φάση της γενικότερης ανάπλασης είναι ένα έργο που θα χρειαστεί να επιστρατευτούν μελετητές καθώς η υλοποίηση του θα χρειαστεί αρκετά χρόνια.

ΦΩΤΙΑ

Ως γνωστό, φωτιά ξέσπασε την Κυριακή  στην Θάσο μεταξύ Ποταμιάς και Παναγίας που ευτυχώς κατέκαψε 5 στρέμματα δασικής έκτασης καθώς άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη στο νησί θα βρίσκονται Έλληνες και Γερμανοί γεωλόγοι ώστε να μελετήσουν τρόπους αποκατάστασης του περιβάλλοντος και την αναγέννηση του καμένου δάσους από τις πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου.

ΑΓΩΓΕΣ

Τρείς αγωγές από  70 απολυμένους της ΒΦΛ εκδικάστηκαν χθες  στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας με στόχο να επανέλθουν στην εργασία τους  καθώς θεωρούν τις απολύσεις τους παράνομες και καταχρηστικές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη οι απολύσεις συνοδεύτηκαν και με μηνύσεις με αποτέλεσμα οι απολυμένοι να μην μπορούν βγουν ούτε στο επίδομα ανεργίας.

ΛΙΣΤΑ

Οριστικά και αμετάκλητα από 1ης Απριλίου θα ισχύσει στο Νοσοκομείο Καβάλας η λίστα χειρουργείου όπως διαβεβαιώνει ο Διοικητής του κ. Αναστάσιος Καρασαβόγλου.   Η διαβούλευση μεταξύ διοίκησης και ιατρών ολοκληρώθηκε και χθες  ήταν προγραμματισμένο  να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και να επικυρώσει αυτήν την απόφαση.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

Επιχείρηση καθαρισμού της πόλης της Καβάλας από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα θα επιχειρήσει ο Δήμος Καβάλας  αρχής γενομένης από τον Απρίλιο καθώς ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και αναμένεσαι ο ανάδοχος να αναλάβει το έργο αυτό. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Φραντζεσκάκη η σύμβαση με τον  εργολάβο είναι 5ετούς διάρκειας και σήμερα είναι καταγεγραμμένα 35 εγκαταλελειμμένα οχήματα έτοιμα για απόσυρση.

ΜΟΥΣΕΙΟ

Ουδέν νεότερο σε ότι αφορά την μεταφορά του Ναυτικού Μουσείου σε άλλο χώρο όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του κ. Χρήστος Τσανάκος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μουσείου επίκειται συνάντηση με την δήμαρχο κ. Τσανάκα για το όλο θέμα.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Έμπορων Νομού Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Σωματείου πρακτόρων ΟΠΑΠ του νομού Καβάλας  σχετικά με την απαίτηση της ΟΠΑΠ ΑΕ για υπογραφή νέων συμβάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η  ΟΠΑΠ ΑΕ εκμεταλλευόμενη την μονοπωλιακή θέση στην αγορά προχωρεί σε νέες συμβάσεις με τους πράκτορες με όρους δυσμενείς μεταβάλλοντας τους όρους της σύμβασης χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση. Κατόπιν αυτών η  Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και τη διεκδίκηση για δίκαιες συμβάσεις μεταξύ ΟΠΑΠ ΑΕ και πρακτόρων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος και ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Ν. Καβάλας, κ. Θωμάς Αγγελόπουλος, επισκέφθηκαν χθες  στις 9.30 το πρωί  τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο στο γραφείο του.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΈΓΚΛΗΜΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας και η Ελληνική Αστυνομία διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρονικό Έγκλημα στις συναλλαγές»,  η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στις 5.30 το απόγευμα  στο Επιμελητήριο Καβάλας.. Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Χαλκιάς, Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Μία πολύ καλή εκδήλωση, μακάρι να έχει συμμετοχή..

ΔΡΆΣΗ «LET’S DO IT GREECE»

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει την ερχόμενη Κυριακή 2 Απριλίου, για 6η συνεχή χρονιά στην Πανελλαδική Εκστρατεία «Let’s do it Greece», που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Στη δράση αυτή, θα συμμετάσχουν 46 σύλλογοι, φορείς,  ομάδες και συνολικά περισσότεροι  από 1000 εθελοντές. Το μήνυμα της εκστρατείας είναι ο εθελοντισμός, η προστασία του περιβάλλοντος και των κοινοχρήστων χώρων της περιοχής μας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Καβάλας και οι εκδόσεις «Ωκεανός» διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Λούλας Καλαϊτζόγλου με τίτλο «Ολέθριο Τρίγωνο».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα   στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Μαρία Χαλκίδου, ενώ η  συγγραφέας θα μιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση