Σχόλια…

ΞΕΠΕΡΑΣΕ..

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή συλλόγων και εθελοντών για τη δράση Let`s Do It Greece που θα υλοποιηθεί στις 2 Απριλίου και στην Καβάλα με στόχο τον καθαρισμό της πόλης και των ακτών.  Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 44 πολιτιστικοί και 1000 εθελοντές σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Καβάλας κ. Πρασσά, ενώ ήδη οι χορηγοί έχουν προμηθεύσει τον Δήμο Καβάλας με γάντια και σακούλες απορριμμάτων. «Το μόνον που ζητάμε είναι να έχουμε σύμμαχο τον καιρό στις 2 Απριλίου» σημείωσε χαρακτηριστικά  η κ. Πρασσά, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην υλοποίηση της δράσης.

ΑΠΕΤΥΧΕ..

Δυστυχώς το ασφαλιστικό απέτυχε με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σύμφωνα με τον φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η άρνηση των ασφαλισμένων να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει όλο το σύστημα όπως υποστήριξε ο κ. Κλειτσιώτης.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Και πραγματικά αυτό το θέμα με το ασφαλιστικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα. Ο νόμος Κατρούγκαλου αποδείχθηκε η απόλυτη αποτυχία. Η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων ήταν κυριολεκτικά καταστροφική. Και ο ίδιος φυσικά σφυρίζει αδιάφορα…

ΕΛΠΙΔΑ;

Και φυσικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον για τα ασφαλιστικά ταμεία όπως εξελίσσεται η υπόθεση. Μάλιστα κάποιοι άρχισαν δειλά δειλά να κάνουν λόγο για επιστροφή στο παλιό ασφαλιστικό καθεστώς! Τελικά χορτάσαμε από πειράματα στην καμπούρα μας…

ΛΑΪΚΗ

Ένας νέος κανονισμός εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τις Λαϊκές Αγορές Καβάλας σε μία προσπάθεια ευπρεπισμού της, έτσι ώστε να υπάρχουν κοινές τέντες και ομοειδείς πάγκοι. Η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για να επέλθει μια τάξη στη Λαϊκή Αγορά.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

Από την πλευρά τους οι μικροπωλητές και οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών στην Καβάλα δηλώνουν αντίθετοι με το μέτρο. Διότι όπως υποστηρίζουν για να γίνουν αυτές οι ομοιόμορφες τέντες και το συμμάζεμα των πάγκων χρειάζονται πολλά χρήματα. Και οι επαγγελματίες των Λαϊκών Αγορών δεν έχουν να τα δώσουν.

ΜΙΑ ΤΑΞΗ

Βέβαια, επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη στις Λαϊκές Αγορές. Κατανοούμε ότι οι επαγγελματίες των Λαϊκών Αγορών σήμερα δεν βιώνουν και την καλύτερή τους περίοδο  από οικονομικής απόψεως. Πλην όμως και όταν η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη και τότε αντιδρούσαν με τον εκσυγχρονισμό της Λαϊκής Αγοράς. Πρώτος ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Εριφυλλίδης προσπάθησε να εξωραΐσει τη Λαϊκή Αγορά αλλά προσέκρουσε στους επαγγελματίες. Και τότε η οικονομική κατάσταση ήταν εξαιρετική για τους επαγγελματίες. Άρα πρέπει να τελειώσει αυτή η δικαιολογία και να αποκτήσει η Καβάλα μια Λαϊκή Αγορά με αξιοπρέπεια.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πολύ καλό χαρακτήρισε το κλίμα για τα τουριστικά πράγματα της Καβάλας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης. Τα μηνύματα είναι θετικά, ενώ υπάρχουν και νέες τουριστικές αγορές όπως η Ρωσία με απευθείας πτήσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας.

ΑΝΑΜΟΝΗ

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται η Ιατρική Εταιρεία για το θέμα του πρώην Σανατορίου, καθώς περιμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης  για την κυριότητα του κτιρίου. Ο πρόεδρος της Εταιρείας  κ. Αρχέλαος Γρανάς  δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης  ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το κτήριο.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ

Ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε το πρόγραμμά του σε ότι αφορά τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών εκεί όπου καταργήθηκαν. Μία εξ΄ αυτών αφορά και τη γειτονιά μας εδώ στην οδό Σαλαμίνος.

ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ

Πλην όμως όπως διαπιστώσαμε θυσιάζονται κάποια πράγματα για το όλο έργο. Ήδη ξερίζωσαν ένα δεντράκι χωρίς λόγο. Και επίσης χθες μπαζώθηκε όλο το πάρκο! Ανεπίτρεπτα πράγματα…

ΠΑΝΙΚΟΣ

Πανικός θα γίνει σήμερα στις ταβέρνες και στα ουζερί λόγω 25ης Μαρτίου. Θα πνιγούμε στον μπακαλιάρο… άντε και του χρόνου με υγεία!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε το πρόγραμμα TRACORE η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας κ. Κατερίνα Γεροστεργίου. Το πρόγραμμα αφορά την Τουρκία και την προστασία των καταναλωτών. Μάλιστα το πρόγραμμα αυτό το διαχειρίζεται η Ρουμανία και για την Ελλάδα η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας! Μπράβο λοιπόν στα δικά μας τα  παιδιά.

ΠΟΘΕΝ…

Το Πόθεν Έσχες οδήγησε 25 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Παγγαίου στην Δικαιοσύνη καθώς θα έπρεπε να το είχαν αναρτήσει στην ιστοσελίδα του δήμου. Μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος κ. Βασίλης Ξουλόγης. Τελικά από ότι φαίνεται σε ότι αφορά το δικαστικό μέρος αθωώθηκαν  για αυτήν την υπόθεση, αφού με βάση και την ουσία αυτής της παραπομπής στη δικαιοσύνη των συμβούλων φαίνεται πως δεν υπήρξε δόλος.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Παρ` ότι σήμερα είναι αργία η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας  λειτούργησε στο κομμάτι της αποκομιδής των απορριμμάτων από τις γειτονιές που προβλεπόταν για να μην φρακάρουν οι κάδοι από τα απορρίμματα τόσων ημερών. Μεσολαβεί τριήμερο άλλωστε.. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.