Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε η εφημερίδα μας και η στήλη σε ότι αφορά την ποιότητα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, το οποίο κατ` επανάληψη χαρακτηρίσαμε χαμηλό…. Στην προχθεσινή συνεδρίαση το κυρίαρχο θέμα αφορούσε το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου, όπου η διοίκηση του δήμου ζητούσε να υπογράψει ο δήμος σύμβαση για την παραχώρηση του κτηρίου κατά χρήση. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην πλειοψηφία τους είχαν άλλη άποψη και γενικά το κλίμα ήταν έκρυθμο, σε ότι αφορά τη στάση που κράτησε μέχρι σήμερα η διοίκηση του δήμου.

ΚΟΡΩΝΕΣ

Στη συνεδρίαση είχαμε κορώνες σε ότι αφορά την τακτική της δημάρχου κ. Τσανάκα για το κτηριακό καθεστώς, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως είχε γίνει γνωστό με ανακοινώσεις όλη αυτή την εβδομάδα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το χάσμα ήταν μεγάλο όπως διαπιστώθηκε και όπως έχουμε σχολιάσει και προ ημερών μένει να δούμε τι θα γίνει από δω και στο εξής.

ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ

Το δεδομένο είναι ένα, ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί το κτήριο πάση θυσία. Για μας προσωπικά προέχει η αξιοποίηση του κτηρίου κι όχι η παραχώρηση κατά χρήση ή κυριότητα. Κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας πρέπει να θυμηθούν την τακτική που τηρούσε ο αείμνηστος δήμαρχος Λευτέρης Αθανασιάδης σε ότι αφορούσε την αξιοποίηση των κτηρίων. Έκανε κατάληψη στη Μεγάλη Λέσχη που την έκανε μετά Δημοτική Βιβλιοθήκη, αγόρασε τη γνωστή ροζ Καπναποθήκη για ένα κομμάτι ψωμί και κατασκεύασε από το πουθενά τη Δημοτική Αγορά. Αν τον άφηναν δε, θα είχε κατασκευάσει το πάρκινγκ Λαζαριστών και το όραμά του, ένα υπόγειο πάρκινγκ.

ΟΡΑΜΑ

Αλλά για όλα αυτά χρειάζεται όραμα και πυγμή. Πού να τα βρει κανείς σήμερα στην Καβάλα. εδώ καταναλωνόμαστε μόνο σε επιστολές και σε πολιτικές κορώνες. Σε άλλη περίπτωση θα είχαμε αξιοποιήσει τουλάχιστον άλλα τρία κτήρια που ρημάζουν, όπως για παράδειγμα το ΤΕΥΑΚΕ στα Καλαφατιά.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Από τέλη Ιουνίου οι δικηγόροι όλης της χώρας απέχουν από Δίκες του Ελληνικού Δημοσίου και Ασφαλιστικών Φορέων και η στάση του κλάδου θα ξεκαθαριστεί στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής και την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που θα γίνει στην Αθήνα το 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αθανασίου. Πολύ λίγα είναι τα αιτήματα του κλάδου που έχουν ικανοποιηθεί, δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

Ο Δήμος Καβάλας θα συμμετάσχει στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου «Γιορτή της Αγοράς» στις 9 Σεπτεμβρίου όπως δήλωσε η πρόεδρος της Δημωφέλεια κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. «Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πολύ καλά κινήθηκε μέχρι σήμερα τουριστικά η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αμοιρίδης Μιχάλης. Σύμφωνα με τον ίδιο και ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι πολύ καλός από πλευράς τουριστικής κίνησης.

ΦΟΡΤΗΓΑ

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι επαγγελματίες του κλάδου των φορτηγών μεταφορών για το γεγονός ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε οδηγούς και ιδιοκτήτες που δεν θα κινούνται στην  Εγνατία Οδό χωρίς άδεια. Ο Αντιδήμαρχος και αυτοκινητιστής κ. Τσουρουκίδης εξέφρασε τη δυσφορία του για το μέτρο αυτό.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Μεγάλες οι επιτυχίες για τα φροντιστήρια της Καβάλας καθώς πολλοί από τους αποφοίτους των πέρασαν σε σχολές ΤΕΙ και ΑΕΙ πανελλαδικά. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστηρίων Καβάλας κ. Σπύρος Κετζετζής έκανε σχετικές δηλώσεις.

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Παράταση ενός χρόνου δόθηκε στο Δήμο Νέστου για να διευθετήσει τις εκκρεμότητες στο Κάμπινγκ Κεραμωτής, όπως έγινε γνωστό από το δήμαρχο κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο. Το πρόβλημα προέκυψε μετά από καταγγελίες κάποιων δημοτών αλλά μετά την παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργούν Οικονομικών κ. Αλεξιάδη διευθετήθηκε, οπόταν και ο κ. Τσομπανόπουλος εξέδωσε σχετικό ευχαριστήριο μήνυμα.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μεγάλη είναι η επιτυχία του δημάρχου Νέστου κ. Τσομπανόπουλου σε ότι αφορά το κάμπινγκ της Κεραμωτής. Κατάφερε να ξεπεράσει τους «ρουφιάνους» και να μην κατεδαφιστεί το κάμπινγκ. Μπράβο του!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε ότι αφορά τη Θάσο, αυτή πνίγεται από τους τουρίστες ακόμα και σήμερα. Και μάλιστα το Σεπτέμβριο το πρώτο δεκαήμερο θα πνιγεί από τους Τούρκους.

ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Με θετικό πρόσημο κλείνει η αγορά της Καβάλας σε ότι αφορά τις θερινές εκπτώσεις. Σε γενικές γραμμές η αγοραστική κίνηση ήταν σε αξιοπρεπή επίπεδα.

ΟΤΙ ΠΑΡΕΙΣ

Την επόμενη εβδομάδα η αγορά θα «ξεπουλήσει» και όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *