Κύριο άρθροΠαιδεία

Συνολικά 14 μεταπτυχιακά εκπονεί το ΤΕΙ ΑΜΘ, δύο από τα τέσσερα νέα που έχουν εγκριθεί είναι δωρεάν

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Συνολικά 14 μεταπτυχιακά «τρέχει» το ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Αθανάσιο Μητρόπουλο, δύο εξ` αυτών δωρεάν και τα υπόλοιπα με δίδακτρα. Το ΤΕΙ είναι το μοναδικό Ίδρυμα στην χώρα που διαχειρίζεται τέτοιο αριθμό μεταπτυχιακών την ίδια ώρα που τα παρακολουθούν και φοιτητές από άλλα ΑΕΙ, όπως των Αθηνών! Παράλληλα φέτος αναμένεται να εισαχθούν 500 περισσότεροι νέοι σπουδαστές στο ΤΕΙ, γεγονός που αντικατοπτρίζει και την δυναμική του.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μητρόπουλος διευκρίνισε πως «έχουμε βάλει δύο νέα μεταπτυχιακά τα οποία έχουν γίνει, ένα ήταν λίγο παλαιότερο ήταν αυτό της Παιδαγωγικής, κι ακολουθεί ένα τώρα που είναι στο Εμπορικό Δίκαιο και τις Συναλλαγές. Αυτό είναι από το Τμήμα Λογιστικής και το Παιδαγωγικό είναι από ένα διατμηματικό που είναι η Διοίκηση Επιχειρήσεων, το Τμήμα Μηχανολογίας, το Τμήμα Πετρελαίων και το Τμήμα Ηλεκτρολογίας. Έχουν προστεθεί δύο ακόμα μεταπτυχιακά τα οποία είναι δωρεάν, το ένα είναι στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το άλλο είναι στο Τμήμα Λογιστικής. Άρα λοιπόν έχουμε εγκρίνει τέσσερα μεταπτυχιακά την τελευταία περίοδο, δύο είναι με δίδακτρα και δύο είναι δωρεάν. Στο σύνολο είναι 14. δεν υπάρχει άλλο ΤΕΙ με τόσα πολλά μεταπτυχιακά και δεν υπάρχει άλλο ΤΕΙ στην Ελλάδα να έχει πάρει άριστα στην αξιολόγηση για τα μεταπτυχιακά του. Δηλαδή ίσως είμαστε το μοναδικό ίδρυμα στην Ελλάδα το οποίο έχει πάρει άριστα στα μεταπτυχιακά. Κι ο λόγος είναι ότι δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στις μεταπτυχιακές σπουδές, θεωρούμε ότι και εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία, θεωρούμε ότι οι φοιτητές οι οποίοι έρχονται κάνουν επιλογή πια το ίδρυμα και δεν παρασύρονται από τη συζήτηση για τις βάσεις, κι έτσι η παρεχόμενη υπηρεσία ανώτατης εκπαίδευσης είναι πολύ υψηλή».

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να τα παρακολουθήσουν και υπάρχει πολύ μεγάλος πληθυσμός που έρχεται από τα Πανεπιστήμια, από τα Πολυτεχνεία. Δεν είναι μόνο δηλαδή απόφοιτοι του ΤΕΙ Καβάλας και των άλλων ΤΕΙ, αλλά είναι και από πολλά ιδρύματα. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον και από φοιτητές που έρχονται από την Αθήνα» συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος.

ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ

Αναφορικά με τους νεοεισαχθέντες στο ΤΕΙ Καβάλας, ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι φέτος θα είναι περισσότεροι, «πρέπει να είναι γύρω στους 500 περισσότεροι γιατί υπήρξε μια αύξηση στους εισακτέους στο ΤΕΙ ΑΜΘ, επομένως θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όλες οι θέσεις καλύπτονται ούτως ή άλλως στο ίδρυμά μας, νομίζω ότι θα πάμε καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *