Συνεχείς υγειονομικούς ελέγχους διενεργεί η Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνεχείς ελέγχους υγειονομικούς διενεργεί η Διεύθυνση Υγείας σε καταστήματα  όπως εστιατόρια, καφέ κ.λ.π  στο πλαίσιο των νέων μέτρων που πρέπει να τηρηθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την νομοθεσία δύσκολη τονίζοντας ότι προς το παρόν κάνουν συστάσεις για την τήρηση των μέτρων.

Όπως τόνισε   «Έλεγχοι γίνονται αλλά γενικά είναι μια δύσκολη υπόθεση αυτή των ελέγχων μια και τα καταστήματα περνούν δύσκολα από την στιγμή που προέρχονται από μια παρατεταμένη περίοδο που δεν λειτουργούσαν. Οι άνθρωποι θέλουν να δουλέψουν και τα μέτρα αυτά τους δυσκολεύουν.

 Είναι όμως αναγκαία. Η νομοθεσία όμως που βγήκε είναι δύσκολη. Περιέχει δηλαδή κάποια δύσκολα σημεία τα οποία προσπαθούμε και εμείς να τα δούμε μαζί με τους καταστηματάρχες, ώστε να δούμε πως θα μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε στην πράξη. Έχει πολλά γκρίζα σημεία, πράγματα που ίσως και να μην καταλαβαίνουμε γι αυτό και σε πρώτη φάση οι έλεγχοι που γίνονται είναι προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης περισσότερο και του πως θα εφαρμοσθούν τα μέτρα».

 ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Από εκεί και μετά όμως πρέπει οι καταστηματάρχες να ξέρουν ότι όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία τα πράγματα δεν είναι αστεία. Αδιάφορο αν κάποιος πιστεύει ή δεν πιστεύει στον ιό, αν πιστεύει ότι τελείωσε ή δεν τελείωσε. Οι επιστήμονες  γνωρίζουν τι συμβαίνει με τον ιό, γνωρίζουν ότι είναι ακόμη εδώ, γνωρίζουμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεπεταχθεί επιδημία και πάλι άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όλοι μας.

 Ο χρυσός κανόνας και αυτό που λέω σε όσους έχουν επιχειρήσεις εστίασης είναι το κρατήστε τον κόσμο σε απόσταση. Ας  είναι μακριά ο ένας από τον άλλο και ας προστατευθούν άπαντες. Ας φορούν οι εργαζόμενοι μάσκες και ας τηρείται καλή καθαριότητα στο κατάστημα του καθενός. Απλά πράγματα. Όσοι τα κάνουν αυτά δεν έχουν να φοβηθούν ούτε από πρόστιμα, ούτε από κυρώσεις. Απλά πράγματα  που όλοι μπορούν να τα εφαρμόσουν  και δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Μάλιστα τόνισε ότι το τρέχον διάστημα γίνονται συστάσεις επειδή δεν είναι δυνατόν να βάζεις πρόστιμα σε κάποιον που δεν δούλευε τόσο χρονικό διάστημα. «Επιπλέον είναι κάτι καινούριο για όλους. Μελετούμε, θέλουμε να δούμε το πνεύμα των οδηγιών αλλά γενικά όταν βλέπουμε ότι ένα κατάστημα προσπαθεί να έχει τον κόσμο αραιά. Όταν κρατά αποστάσεις ένα κατάστημα  για τους πελάτες και τους εργαζόμενους, όταν εφαρμόζει καλή καθαριότητα  και όταν το προσωπικό του προστατεύει αυτό που δίδει στον πελάτη, όταν φορούν μάσκες, ασπίδες, όταν γενικά λαμβάνουν μέτρα, τότε όλα μπορούν να ελεγχθούν και να μην υπάρξουν και πρόστιμα. Αυτή είναι η ουσία.  Εμείς δεν θα καθίσουμε να μετρήσουμε τον πόντο. Την ουσία μετράμε» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *