Συνεχίζουν οι 3 μέτοχοι του ΑΟΚ , αρκεί να βρουν συμπαραστάτες…

 

 

Για όλους και για όλα μίλησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 26/7 οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΟΚ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της ομάδας, στην παραλιακή λεωφόρο της Καβάλας, σε ότι έχει να κάνει με το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, παραθέτοντας την δική τους αλήθεια γι’ αυτά που έγιναν στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα.

Αυτό που βγαίνει πάντως ως συμπέρασμα από τα λεγόμενα τους, είναι η μεγάλη τους απογοήτευση από την αποτυχημένη προσπάθεια της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία ήταν αυτή που προκάλεσε τη μεγάλη αναστάτωση και το ερωτηματικά σχετικά με το αν το «καραβάκι» θα συνεχίσει την πορεία του στη Super League 2. Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν και με δεδομένο ότι η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου έχει αυξηθεί κατά περίπου 70% από δικά τους κεφάλαια, αλλά και την υπόσχεση που υπάρχει από 4-5 επιχειρηματίες της Καβάλας ότι θα συνδράμουν από 10 χιλ. ευρώ ο καθένας, αλλά και το ότι αριθμός αυτών που θα συνδράμουν ενδέχεται να αυξηθεί, ο ΑΟΚ θα συμμετέχει κανονικά στο επόμενο προσπάθεια. Άλλωστε όπως ειπώθηκε το παράβολο συμμετοχής ύψους 7.500 ευρώ έχει κατατεθεί, το περιθώριο για την εγγυητική επιστολή ύψους 150.000 ευρώ είναι μέχρι την επόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου και η ΑΜΚ μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αυτά που ειπώθηκαν στην, κατά τα άλλα πολύ… ζωντανή συνέντευξη τύπου, ήταν πολλά και με τις δηλώσεις των κ. κ. Δεληκάρη, Αντωνίου και Κατσαμακίδη, συνοψίζονται στα εξής:

Σωτήρης Δεληκάρης:

«Είμαστε στην ομάδα εδώ και 8 χρόνια δώσαμε πολλά χρήματα και αφιερώσαμε πολλές χιλιάδες ώρες για την ομάδα από τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις μας. Θυμίζω ότι πριν 8 χρόνια η ομάδα ήταν σχεδόν διαλυμένη.

Τώρα ο ΑΟΚ είναι ομάδα μοντέλο σε όλη την Ελλάδα, και δεν χρωστάει σε κανέναν.

Όλο αυτό το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πολλά για εμάς, όμως εμείς είμαστε ενωμένοι.

Παρ’ όλα αυτά τα προσπερνάμε όλα και ζητάμε από τους Καβαλιώτες να σταθούν στο πλευρό μας και να στηρίξουν την προσπάθεια μας, που έφερε 2 ανόδους για την ομάδα.

Αντώνης Αντωνίου:

«Από το 2013 που είμαστε στην ομάδα κάναμε τα πάντα για να πάει μπροστά το «καραβάκι» και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, παλαίμαχοι, θεσμικοί φορείς. Οι πάντες…

Το παράβολο για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα δόθηκε κανονικά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά δημιουργήθηκε θόρυβος και έφτασαν στο σημείο ορισμένοι να μιλούν «για ματωμένα χέρια», για «εγκλήματα» κα. Γιατί τα λένε όλα αυτά; Ξέρουν ότι η ομάδα δεν έχει χρέος; Ξέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ταμείο στην ΠΑΕ;

Εμείς οι 3 μέτοχοι είμαστε ενωμένοι και όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν παρεξηγηθήκαμε μεταξύ μας. Εμείς όμως κάνουμε κουμάντο στην ομάδα, γιατί εμείς είμαστε που βάζουμε τα χρήματα. Έτσι δεν γίνεται άλλωστε και σε όλες τις επιχειρήσεις;

Ο ΑΟΚ είναι μεγάλο όνομα και την Αθήνα σε όπου πάω όταν λέω ΑΟΚ οι πόρτες ανοίγουν… Όλες αυτές τις ημέρες μας έπαιρναν τηλέφωνα παράγοντες άλλων σωματείων και μας ρωτούσαν για την κατάσταση. Αναρωτιόντουσαν μάλιστα «αν εσείς έχετε πρόβλημα, εμείς τι θα κάνουμε;»

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε πάρα πολλές ομάδες της SL 2 και είναι σίγουρο ότι πολλές δεν θα τα καταφέρουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε επαφή με εκπροσώπους κάποιων επενδυτών (σ. σ. Δημήτρης Σίτσας), που όπως αποδείχτηκε έκαναν διαφήμιση στον εαυτό τους και τίποτα περισσότερο. Δεν ήταν σοβαρή πρόταση. Μας είπαν ότι θα φέρουν παίκτες από Αλβανία και Τσεχία και προπονητή από την Αυστραλία. Η περίπτωση αυτή ήταν μια «μπαρούφα».

Παρά τη μεγάλη στεναχώρια που νιώθουμε, δε θέλουμε να διαλύσουμε την ομάδα. Έχουμε την υπόσχεση από 4-5 επιχειρηματίες της περιοχής ότι θα μας βοηθήσουν. Αν αυτός ο αριθμός μεγαλώσει θα είναι πολύ καλύτερα.

Θέλουμε όλοι οι θεσμικοί φορείς της Καβάλας να σταθούν επίσης στο πλευρό μας, αυτή τη στιγμή που το έχουμε ανάγκη. Χωρίς λεζάντες και τυμπανοκρουσίες. Μόνο ο Δήμος Καβάλας μας στήριξε. Τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη διοίκηση.

Η ομάδα πριν από δύο χρόνια έκοψε 250 εισιτήρια διαρκείας, πριν από ένα 150 και φέτος μόλις 14!

Μπορεί να ήταν και λάθος μας το γεγονός ότι δεν βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Θεωρήσαμε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος η άνοδος θα τον έκανε να αγοράσει μετοχές. Πουλήσαμε μόλις 42.

Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση ζητήσαμε απ’ αυτόν που αγόρασε τις μετοχές να τις πάρει πίσω. Δεν θέλουμε χρήματα απ’ αυτόν, όπως δεν θέλουμε και τη βοήθεια του, μ’ αυτά που λέει για εμάς…

Μεγάλη χαρά για εμάς είναι να βλέπουμε παιδιά από την Καβάλα όπως ο Λυμπεράκης και ο Μαιδανός να προοδεύουν και να παίζουν μπάλα σε ομάδες της Super League

Θέλουμε να στηρίζουμε τα παιδιά από την Καβάλα και να συμμετέχουν στην ενδεκάδα της ομάδας. Όταν όμως κάποια απ’ αυτά τα παιδιά έρχονται να μιλήσουμε για ανανέωση της συνεργασίας μας λένε «έχω 3 μάνατζερ μιλήστε μ’ αυτούς» τι να κάνουμε;

Πιστεύω ότι ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης, που μίλησε για παλινωδίες, βιάστηκε να αντιδράσει. Ο προπονητής είναι για τα αγωνιστικά θέματα και η διοίκηση τα υπόλοιπα. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις και κανείς άλλος…

Επειδή ακριβώς το όνομα της Καβάλας είναι πολύ καλό στην αγορά, ακόμα και αύριο μπορούμε να κλείσουμε προπονητή και ποδοσφαιριστές που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αντώνης Κατσαμακίδης:

«Η συνάντηση αυτή έπρεπε να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα αλλά δεν πραγματοποιήθηκε γιατί βρισκόμασταν σε συζητήσεις με κάποιους που ενδιαφέρονταν για την ομάδα, το ενδιαφέρον όμως των οποίων δεν ήταν σοβαρό.πάρχει πλέον το ενδιαφέρον της πλευράς του Άλεξ Χαντιτάτζι. Έχουμε συναντηθεί με εκπροσώπους του και περιμένουμε να μάθουμε τις προθέσεις του.

Πιστεύουμε σ’ αυτά που μας είχε πει όταν βρεθήκαμε μαζί του, ότι θέλει να ανεβάσει την ομάδα στη Super League 1 και να την πάει ακόμα παραπάνω.

Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε την ΠΑΕ σ’ αυτόν. Το μόνο που του είπαμε είναι ότι θα πρέπει να περιμένει να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Έχουμε καλύψει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου και θέλουμε το υπόλοιπο 30% να καλυφθεί από τους Καβαλιώτες.

Θέλουμε να έχουμε «συμπαίκτες» στο πλευρό μας για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά την ομάδα. Πέρσι όταν μιλούσαμε για άνοδο, κάποιοι μας κορόιδευαν. Φέτος το ίδιο λέμε, αρκεί να έχουμε στήριξη.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με το νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ Χαράλαμπο Κουφατζή, η διαδικασία της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου συνεχίζεται».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση