ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΥΑΚ επί του Οδού Ομονοίας

Ξεκίνησαν τα έργα της ΔΕΥΑΚ στο σημείο από την οδό Ομονοίας και Αβέρωφ. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Απόστολο Χρόνη θα φτάσουν μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και τα πρώην Δικαστήρια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα κι έχουν γίνει κάποιες ερευνητικές τομές για να δούμε τι δίκτυα περνάνε στο πεζοδρόμιο της Ομονοίας. Είμαστε στο ύψος τη Ομονοίας με Αβέρωφ. Η προηγούμενη εργολαβία είχε φτάσει μέχρι αυτό το σημείο και θα πάρουμε το νερό από τον κεντρικό αγωγό από εδώ για να το μοιράσουμε στο κέντρο της πόλης. Βρήκαν τον αγωγό εκεί που είχε σταματήσει το προηγούμενο έργο, αυτήν τη στιγμή σκάβουν κι ετοιμάζονται να περάσουν απέναντι προς την Αβέρωφ, διότι θέλουμε το τμήμα που είναι μπροστά στην Αβέρωφ, επί της Ομονοίας, να ολοκληρωθεί και να μπορέσει να τελειώσει και ο εργολάβος που κάνει την ανάπλαση στην πλατεία Καπνεργάτη, Θα προχωρήσει το έργο, θα πάει προς την κεντρική πλατεία και θα συνεχίσει μέχρι τα παλιά δικαστήρια για να συναντήσει το έργο του Αγίου Νικολάου.

Μόλις τελειώσει αυτό το κομμάτι θα συνεχίσουμε μέσα στο κέντρο της πόλης στους πεζοδρόμους, διότι κι εκεί το δίκτυο είναι από το 1926. Πρέπει να αντικατασταθεί όλο το δίκτυο και στο κέντρο της πόλης και στις υπόλοιπες συνοικίες. Ο ίδιος εργολάβος συνεχίζει και δουλεύει και στον Άγιο Νικόλαο, συνεχίζει κι επάνω στη Νεάπολη και συνεχίζονται να γίνονται οι νέες συνδέσεις στο καινούργιο δίκτυο και να ακυρώνονται τα παλιά στην περιοχή πάνω από την Ομονοίας προς την  Βρούτου. Προχωράμε.

Προβλήματα θα υπάρχουν, θα ταλαιπωρείται ο κόσμος, να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο για ακόμη μία φορά αλλά είναι κάτι απαραίτητο. Τα έργα δεν γίνονται λαπαροσκοπικά. Θα ταλαιπωρηθούμε κι εμείς, θα ταλαιπωρηθεί κι ο κόσμος. Αλλά στο τέλος θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και θα έχουμε καινούργιο δίκτυο σε όλη την πόλη, οπότε θα ησυχάσουμε κι από τις βλάβες κι από τις διακοπές και από την ταλαιπωρία του κόσμου και των καταστηματαρχών».

«ΓΕΦΥΡΑ» ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Πρόσθεσε ότι «την περασμένη εβδομάδα μας ήρθε η γέφυρα που θα γίνει για τα δύο έργα, του Αμυγδαλεώνα και του Ζυγού. Ήταν στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο οπότε έχουν περάσει στο καινούργιο ΕΣΠΑ. Εξασφαλίζονται, δηλαδή, τα έργα και θα προχωρήσουν κανονικά και τα δύο.

Στον Αμυγδαλεώνα είμαστε σε μία διαδικασία εκκαθάρισης του εργολάβου ο οποίος έχει βγει έκπτωτος. Θα γίνει εκκαθάριση το επόμενο διάστημα και θα προχωρήσουμε στον επόμενο εργολάβο για να ολοκληρωθεί το έργο, ώστε να ησυχάσουμε από την ύδρευση και την άρδευση που είναι κοινή δεξαμενή».