Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο ηπειρωτικό και νησιωτικό τμήμα του Νομού

Σε σειρά ασφαλτοστρώσεων προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο ηπειρωτικό και νησιωτικό τμήμα του Νομού. Τελευταία ασφαλτόστρωση έγινε στην Βιομηχανική Περιοχή Καβάλας ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης σε δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι η επόμενη ασφαλτόστρωση θα είναι στον Άγιο Σίλα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, θεώρησα πρωταρχική αναγκαιότητα την οδική ασφάλεια των οδηγών και των πεζών. Γι’ αυτό εγκρίναμε ένα ποσό ώστε να γίνουν ασφαλτοστρώσεις σε όλο το νομό Καβάλας. Ξεκινήσαμε από τη Θάσου όπου έγιναν ασφαλτοστρώσεις στο Ραχώνι, την Καλλιράχη, την Ποταμιά και την Παναγία. Ακολούθησαν στο ηπειρωτικό τμήμα του νομού Καβάλας, από Ελευθερούπολη προς Αντιφιλίππους, στον Παράδεισο, το Χρυσοχώρι. Ολοκληρώθηκε ο δρόμος από Ερατεινό προς Αεροδρόμιο. Η τελευταία μας παρέμβαση είναι στο σημείο της Βιομηχανικής Περιοχής αμέσως μετά το Ποντολίβαδο, διότι το οδόστρωμα ήταν σε κάκιστη κατάσταση. Θα συνεχίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, διότι προέχει η οδική ασφάλεια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσουμε τις ασφαλτοστρώσεις στον Άγιο Σίλα, προς το ξενοδοχείο Εγνατία. Έχουμε σχεδιάσει και με τον περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις, τουλάχιστον για να κλείσουμε το 2020 και στη συνέχεια να προγραμματίσουμε για το 2021».

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ

Πρόσθεσε ότι «την Τετάρτη μετέβη ξανά στη Θάσο, στα Λιμενάρια, όπου έκανα μια επιθεώρηση των εργασιών. Εκεί η Περιφέρεια έστειλε μηχανήματα για τον καθαρισμό του κεντρικού χειμάρρου. Φυσικά πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου και τον δήμαρχο κ. Κυριακίδη, γιατί στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις ζημιές που προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή της προηγούμενης εβδομάδας. Γίνονται κι άλλες  παρεμβάσεις σε όλα τα ρέματα, στην Ποταμιά, την Παναγία, το Ραχώνι, τον Πρίνο. Ήδη υπογράφηκαν οι συμβάσεις και εντός των ημερών θα ξεκινήσουν τα έργα.

Πρέπει να τονίσω ότι, δυστυχώς, όπου έχουμε πάει για τον καθαρισμό των ρεμάτων βλέπουμε ρέματα παρατημένα εδώ και δεκαετίες. Έχει να γίνει καθαρισμός πάρα πολλά χρόνια από τους δήμους. Γι’ αυτό και ο νομοθέτης τον Ιούνιο του 2018 μεταβίβασε την αρμοδιότητα στις Περιφέρειες. Ήταν απλό σαν διαδικασία αλλά από την άλλη πρέπει να υπάρχει ολόκληρη τεχνογνωσία, μηχανήματα και χρήματα. Σαν Νομός είχαμε πάρα πολλά ρέματα τα οποία δεν καθαρίστηκε για χρόνια. Εμείς ξεκινήσαμε βγάζοντας ένα ποσό της τάξης των 600 χιλιάδων ευρώ. Έγινε δημοπράτηση, βρέθηκε η ανάδοχος εταιρεία και ξεκινήσαμε τους καθαρισμούς. Πρώτα από τα Δωμάτια, μετά τους Αντιφιλίππους, στο Παλαιοχώρι και τις επόμενες μέρες πάμε στη Νικήσιανη. Προτεραιότητά μας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.