ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνεχίζονται οι αντικαπνιστικοί έλεγχοι στην Καβάλα όπως διαβεβαιώνει ο Νομίατρος  Χρήστος Παπαδόπουλος

Συνεχίζονται οι αντικαπνιστικοί έλεγχοι στην Καβάλα όπως διαβεβαιώνει ο Νομίατρος κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.  Όπως εξήγησε, ο αντικαπνιστικός νόμος δεν  έληξε ποτέ, οπόταν δεν έληξαν και οι αντικαπνιστικοί έλεγχοι..

«Ο νόμος ισχύει, δεν έχει καταργηθεί, δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτε. Και παρά τα παράπονα και τις αντιδράσεις των πολιτών, παρά τα όσα ακούμε και παρά τις φωνές  και τις διαμαρτυρίες ο νόμος ισχύει ακριβώς ως έχει από το 2010.

Άρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει άγνοια του νόμου, ότι δεν γνωρίζει πως απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους ή σε δημόσιους χώρους. Όλοι ξέρουν, δεν τίθεται θέμα ενημέρωσης,

Όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και αυτό ισχύει για κάθε κλειστό δημόσιο χώρο και σε υπηρεσίες και σε ιδιωτικούς χώρους εργασίας όπου και εκεί δεν επιτρέπεται το κάπνισμα» σημείωσε αρχικά.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Ακολούθως ανέφερε  ότι «Και τέλος έχει απαγορευθεί και το ηλεκτρονικό τσιγάρο και εκεί χρειάζεται ενημέρωση.

Ήταν οδηγία της Ε.Ε. και ξέραμε ότι θα γινόταν και αυτή η απαγόρευση. Γι αυτό εκεί θα δείξουμε ελαστικότητα, και θα ενημερώσουμε γιατί πρέπει να ξέρει ο καπνιστής και οι καταστηματάρχες. . Το ζήτημα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ότι δεν ξέρουμε κατά πόσο προκαλεί βλάβη στην υγεία. Παρόλα αυτά για πολλούς καπνιστές ήταν μια διέξοδος για να κόψουν το κάπνισμα Οι ενδείξεις λεν ότι είναι καλύτερο, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι ασφαλές. Δεν έχουμε ακόμη μελέτες, πρέπει να δούμε την χρήση του. Όπως και ο καπνός τον πρώτο καιρό που βγήκε όλοι έλεγαν ότι κάνει καλό.                 Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν ξέρουμε όμως τι ισχύει. Θα δούμε στην πορεία του χρόνου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *