Συνεχίζονται και στην Καβάλα οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης επεσήμανε ότι στόχος τους είναι να εξαλείψουν τους πληθυσμούς των κουνουπιών με σύγχρονες μεθόδους και οικολογικά φάρμακα.

Όπως εξήγησε “Πράγματι με αμείωτους ρυθμούς και με την χρήση σύγχρονων μεθόδων τεχνολογίας αλλά και με οικολογικά φάρμακα συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα των ψεκασμών που υλοποιεί η Περιφέρειας ΑΜΘ σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες μεταξύ των οποίων και της Καβάλας και της Θάσου. Στόχος μας φυσικά είναι η καταπολέμηση των κουνουπιών και πρέπει να τονίσουμε ότι έχοντας ως προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία της υγείας των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου ξεκινήσαμε έγκαιρα τις παρεμβάσεις μας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα των επίγειων αλλά και των εναέριων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών που στόχο έχουν να εξαλειφθούν οι πληθυσμοί των μολυσματικών κουνουπιών που είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία των πολιτών».

ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Φέτος λοιπόν υπογράψαμε μια καινούρια σύμβαση 3ετούς διάρκειας που ξεκίνησε από το 2020 και θα λήξει το 2022. Αυξήσαμε βέβαια τον προϋπολογισμό από 7 εκ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη σύμβαση φτάσαμε περίπου στα 11,5 εκ. ευρώ ενώ έχουμε αυξήσει και την έκταση των στρεμμάτων  και  έχουμε αυξήσει και την χρήση των οικολογικών φαρμάκων ενώ παράλληλα εφαρμόζουμε και μια καινούρια μέθοδο για τον εντοπισμό του ιού του δυτικού Νείλου. Άρα εφαρμόζουμε ένα αποτελεσματικό συνδυασμό και έχουμε καταθέσει ένα ολιστικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών το οποίο βασίζεται φυσικά στην μείωση του πληθυσμού μέσω του περιορισμού των εστιών αναπαραγωγής τους”.

ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ

Ο ίδιος βέβαια εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρχει συνοδοιπόρος και αυτός να είναι οι ίδιοι οι πολίτες που πρέπει να λαμβάνουν κάποια μέτρα αποφυγής δημιουργίας εστιών μόλυνσης, όπως να μην υπάρχουν στάσιμα νερά στους κήπους, να βάλουν σίτες, να χρησιμοποιούμε τα αντικουνουπικά  ενώ στα χέρια θα πρέπει να προσεχθούν οι ορυζώνες με τις καλλιέργειες μέσα στους οικισμούς. “Από όσο έχω ενημερωθεί και από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων αλλά και από τους δημάρχους η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα και γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια με αυγοκτονία μάλιστα με επίγεια και εναέρια μέσα”.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΜΑΤΩΝ

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη και το πρόγραμμα καθαρισμού των ρεμάτων. “Από το 2018 λόγω του ότι δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στην αρμοδιότητα που μας είχε δώσει ο Καλλικράτης όπου οι καθαρισμοί των ρεμάτων ήταν αρμοδιότητα των Δήμων, πλέον μεταφέρθηκαν στις Περιφέρειες. Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προνοήσαμε και εντάξαμε ένα ποσό της τάξεως των 600 χιλιάδων ευρώ για καθαρισμό των ρεμάτων.

Έχουν ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί στα Δωμάτια τα οποία είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές τα ρέματα που υπάρχουν μέσα στον οικισμό λόγω των πλημμυρών του Νοεμβρίου του 2019. Έγιναν βέβαια οι απαραίτητες παρεμβάσεις και διευθετήσεις και εμείς θα συνεχίσουμε και με άλλες παρεμβάσεις στις δημοτικές ενότητες των Αντιφιλίππων, Αμισιανών, Κάρυανης κλπ. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει στόχο τον περιορισμό της καταστροφής των περιουσιών και με την αντιπλημμυρική θωράκιση των τοπικών κοινοτήτων μέσω των καθαρισμών των ρεμάτων κάτι μπορούμε να πετύχουμε»  δήλωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.