Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα από τους απολυμένους της ΒΦΛ

Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα από τους απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, την ίδια ώρα που αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη η συνάντηση θα γίνει τελικά στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βογιατζίδης επιβεβαίωσε την αναβολή της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας πως «θα γίνει μάλλον στην Αθήνα γιατί έχει αλλάξει το πρόγραμμά του και έτσι δεν είναι δυνατόν να βρεθούμε. Εμείς παραμένουμε σε κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας από την κυβέρνηση να μας ανακοινώσει το πλάνο που μας έχει υποσχεθεί εδώ και τόσο καιρό και θα ακολουθήσουν κι άλλες συνδικαλιστικές δράσεις».

ΑΝΙΚΑΝΗ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Διευθυντή της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ κ. Μπεχράκη ότι το εργοστάσιο λειτουργεί στο 100%, σημείωσε πως «μιλάμε για την πιο ανίκανη διοίκηση που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από πλευράς εργοστασίου. Έχει οδηγήσει παρανόμως 200 οικογένειες σε απολύσεις με ψευδείς μηνύσεις εναντίον μας ο κ. Λαυρεντιάδης μαζί με την παρέα του που έχουν έρθει και λειτουργούν όπως λειτουργούν το εργοστάσιο. Το λειτουργούν εντός εισαγωγικών, γιατί για αυτούς που ξέρουν από λίπασμα είναι μια επικίνδυνη λειτουργία, πειραματίζονται με το εργοστάσιο είναι η πιο σωστή έκφραση. Ας μας πει ο κ. Μπεχράκης αφού εκπροσωπεί μόνο την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ όπως λέει ο ίδιος που αυτό δεν είναι αλήθεια, εκεί πέρα μέσα ένα είναι το εργοστάσιο, το εργοστάσιο δεν έχει αλλάξει, όπως λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούν να το λειτουργήσουν τώρα πειραματίζοντας, πόσους τόνους έχει βγάλει η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ. Ούτε ένα τόνο σε λίπασμα δεν έχει βγάλει, εκτός αν μιλάνε για τόνους λιπάσματος οι οποίοι βγαίνουν όχι όλων των τύπων στις υπόλοιπες μονάδες του εργοστασίου των σύνθετων λιπασμάτων και να δούμε πόσο εύκολα πιάνουν τους τίτλους. Διότι εδώ πέρα θα πρέπει να γίνει κι ένας έλεγχος για τους τίτλους των λιπασμάτων που βγαίνουν να δούμε αν είναι αυτοί που ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα κι αν είναι αυτοί που πρέπει. Ερωτήματα βάζω για να δούμε πώς κινείται το εργοστάσιο. Δυστυχώς κάποιοι έρχονται και παίζουν με ολόκληρη την κοινωνία της Καβάλας. Ήταν και αυτοί που έφυγαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν θέλανε από την αρχή το διάλογο, δεν ξέρουμε τι έχουμε στο μυαλό τους να κάνουν, πάντως αυτή δεν είναι μια σωστή λειτουργία. Εξάλλου υπάρχουν και πάρα πολλά παράπονα το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει το εργοστάσιο και ειδικότερα τους ρύπους τους οποίους βγάζει. Το εργοστάσιο δεν είχε ποτέ τέτοια λειτουργία και ήδη πάρα πολλοί κάτοικοι μας διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει. Εννοώ ότι υπάρχουν έντονες μυρωδιές, υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια τους τελευταίους μήνες, υπάρχει πολλή σκόνη, που αυτά δεν υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα γιατί υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό που δούλευε σωστά τις μονάδες».

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Κι όπως συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Βογιατζίδης «μαζεύονται υπογραφές από τα γύρω χωριά για αυτό το πράγμα το οποίο συντελείται εκεί πέρα, δεν το λέω έτσι τυχαία. Κι έχω γίνει κι εγώ προσωπικά δέκτης παραπόνων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.