ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνεχίζεται η αποχή των δικαστικών υπαλλήλων Καβάλας

Συνεχίζεται η αποχή των δικαστικών υπαλλήλων Καβάλας καθημερινά από τις 7 έως τις 9 το πρωί μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, λόγω της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρη Μπακόλα βρέθηκε μία λύση καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε μία πίστωση 15.000 ευρώ σε πρώτη φάση για να θερμαίνονται τα γραφεία του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο ίδιος είπε ότι «οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Κάθε μέρα από τις 7 έως τις 9 το πρωί απέχουμε από την εργασία μας για τους λόγους που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση. Το πρόβλημα έχει λυθεί εν μέρει. Ήδη το υπουργείο ενέκρινε και έστειλε πίστωση 15 χιλιάδων ευρώ. Εφοδιάζεται εν μέρει το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Θα αυξηθούν οι ώρες λειτουργίας και η κατάσταση στα γραφεία αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά. Δεν είναι, όμως, το ίδιο στους κοινόχρηστους χώρους και στο φουαγιέ του δικαστηρίου που είναι τεράστιο, όπως και στα ακροατήρια που συνωστίζονται οι διάδικοι πολίτες, οι συνήγοροι, οι γραμματείς, οι δικαστές και οι εισαγγελείς. Λόγω των χώρων δεν καταφέρνει να θερμανθεί ικανοποιητικά.

Ζητήσαμε συμπληρωματικό τρόπο θέρμανσης. Ήδη το υπουργείο ζήτησε μελέτες. Θα πούμε σε ειδικούς για να υπάρξουν σχετικές μελέτες ούτως ώστε να βελτιωθεί. Το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά όσον αφορά τα γραφεία. Σε ό,τι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, παραμένει δυστυχώς για τους πολίτες και τους διάδικους όσο οι καιρικές συνθήκες είναι αυτές που διατηρούνται μέχρι σήμερα».

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Για τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας  που έγινε μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο από τους εργαζόμενους είπε ότι «ήταν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων. Εκτός από τις δίωρες στάσεις εργασίας, προέβλεπε και μια διαμαρτυρία στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου. Ήταν συμβολική, ως συμπαράσταση και στον κόσμο που έρχεται στο Δικαστικό Μέγαρο ο οποίος ζει πολικές θερμοκρασίες, αλλά και για μας τους ίδιους που εργαζόμαστε εδώ. Οι κοινόχρηστοι χώροι δεν θερμαίνονται καθόλου. Εκεί η θερμοκρασία πρέπει να είναι κοντά στο «μηδέν». Αν και τώρα η κατάσταση στα γραφεία έχει βελτιωθεί σημαντικά, όχι όμως και στα ακροατήρια που εκεί είναι η «καρδιά» των δικαστηρίων. Ελπίζουμε στην άμεση επίλυση. Και να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στις κινητοποιήσεις μας και συνέβαλλαν στο να βρεθεί έστω και προσωρινή λύση στο πρόβλημα, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τον βουλευτή Καβάλας κ. Παπαφιλίππου και τους συναδέλφους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους που μας συμπαραστάθηκαν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *