Συνεχίζει τις επαφές του με τους φορείς του τουρισμού ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης συνεχίζει τις επαφές του με διάφορους φορείς για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρειά μας. Άλλωστε στόχος του είναι η ανάδειξη των συγκριτικών τουριστικών πλεονεκτημάτων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας μας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως «το πρώτο μέλημα από τη στιγμή που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού ήταν να συναντήσω καταρχήν τους δημάρχους και στη συνέχεια όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο είτε άμεσα είτε έμμεσα. Απλώς η Περιφέρειά μας είναι πάρα πολύ μεγάλη, έχει 22 δημάρχους, έχει πολλά σωματεία και συλλόγους που σχετίζονται με τον τουρισμό. Προσπαθώ καθημερινά να ενημερώνομαι από αυτούς τους ανθρώπους τους ειδικούς της τουριστικής αγοράς για τα προβλήματα αλλά και για την προοπτική της τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας. Φυσικά υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο κι από κει και πέρα προσπαθώ να συγκεντρώσω τα προβλήματα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας ώστε να χαράξουμε την πορεία μας για τα επόμενα χρόνια. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι πράγματι η Περιφέρειά μας μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό αριστείας για τα επόμενα χρόνια. Έχουμε όλα εκείνα τα συγκριτικά αλλά και τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα που μπορούμε αν υπάρξει σωστός συντονισμός, συνεργασία και συνέργεια όλων των φορέων, η Περιφέρειά μας να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη βαλκανική χερσόνησο για τα επόμενα χρόνια».

ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ

Ερωτηθείς ο κ. Αντωνιάδης τι εισπράττει από αυτήν την πρώτη επαφή που έχει με τους φορείς του τουρισμού, σημείωσε πως «τα μηνύματα είναι θετικά, τουλάχιστον για το 2017 και το 2018, επειδή όμως τίποτα δεν πρέπει να αφήνουμε στην τύχη, θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους δημάρχους και στην κ. Τσανάκα και στη Δημωφέλεια που συντονισμένα όλοι μαζί προσπαθούνε να αναδείξουνε νέες αγορές για την περιοχή μας και για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Αναφέρομαι στην αγορά της Ρωσίας, μια μεγάλη αγορά. Από κει και πέρα είναι πάρα πολύ σημαντικό ως τουριστικό γεγονός ότι στις 24 και 25 Απριλίου θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο workshop από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Εδώ δεν έχουμε δώσει τόσο μεγάλη σημασία, αλλά αν αναφερθώ στους υψηλούς προσκεκλημένους που έρχονται για αυτό το τριήμερο στην Αλεξανδρούπολη, άνθρωποι που είναι γνώστες της τουριστικής βιομηχανίας, γίνεται κατανοητό πόσο σημαντικό γεγονός είναι ότι η Περιφέρειά μας μπαίνει στον τουριστικό χάρτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και συνομιλεί απευθείας με αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι μιλάνε για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, για να μπορέσει να υπάρξει επιμήκυνση της σεζόν θα πρέπει να υπάρξουν εναλλακτικές επαφές στον τουρισμό, πάντα στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης».

ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Τόνισε δε πως «για μας είναι πολύ σημαντικό να ανοίξει ο κάθετος άξονας Ξάνθης Σμόλιαν που είναι πολύ σημαντικός ο δρόμος, προκειμένου να μπορέσει να υπάρχει πιο ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Αν ανοίξει αυτός ο κάθετος άξονας, από το Σμόλιαν στην Κεραμωτή θα θέλουν περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά οι επισκέπτες».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Αναφορικά με την ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλας – Πρίνου και την απαξίωσή της, ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως «δυστυχώς δεν τιμά όλους μας που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση να βλέπουμε αυτήν την κατάσταση, να μην υπάρχει η ανταπόκριση μεταξύ Πρίνου και Καβάλας. Δυστυχώς και η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και η σημερινή έχουν μείνει μόνο στις υποσχέσεις. Ενώ έχουν υποσχεθεί ότι θα περάσει η αρμοδιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση και δη στο δεύτερο βαθμό, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει αυτό πράξη, με αποτέλεσμα για τα δρομολόγια οι ναυτιλιακές εταιρίες να πιέζουν. Δεν αρμόζει σε εμάς που κάνουμε αγώνα για να προσελκύσουμε ανθρώπους να έρθουν να επισκεφθούν το νησί της Θάσου να μην υπάρχει η πορθμειακή ανταπόκριση μεταξύ Πρίνου και Καβάλας. Συν φυσικά τους λόγους τους γνωστούς, για τα θέματα υγείας, για θέματα δημόσιας διοίκησης, οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται για να μεταβούν από το νησί της Θάσου στην πόλη της Καβάλας. Από κει και πέρα σκοπεύω φυσικά να ενημερώσω και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, που κι αυτός αγωνίζεται καθημερινά για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, να υπάρξει μια συντονισμένη ενέργεια και να το φέρουμε κι ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε το Σώμα να ενημερωθεί πραγματικά εν συνόλω για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Θάσου, κυρίως της νότιας πλευράς, αλλά και οι κάτοικοι της πόλης της Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση