ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, μέχρι να σταματήσουν οι εργασίες για τον ΤΑΡ

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης λόγω των εργασιών που γίνονται σε χωράφι στις Κρηνίδες από την Κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.

Ο ίδιος είπε ότι «όπως γνωρίζετε από χθες (σ.σ. προχθές) ξεκίνησα μια απεργία πείνας, προκειμένου να αναδείξουμε την συμπεριφορά της εταιρείας, τις παρανομίες της Κοινοπραξίας. Ουσιαστικά, τα επιχειρήματα της εταιρείας τα οποία η ίδια καταρρίπτει πάρα πολλές φορές. Την απαξιωτική συμπεριφορά της εδώ στην περιοχή, το ότι δεν τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί και είμαστε εδώ, συνεχίζουμε κανονικά. Υπάρχουν συνάδελφοι αγρότες, κάτοικοι της περιοχής πάνε κι έρχονται, πάντα θα υπάρχει κόσμος και θα συνεχίσουμε μέχρις ότου να φύγουν τα συνεργεία από ‘δω.

Τα συνεργεία κάνουν κάποιες προκαταρκτικές εργασίες όπως ανακοίνωσε η υπέυθυν η της εταιρείας στην Ελλάδα κα Παπαλεξανδρή –είπε και σε κάτι αλήθεια και το λέω αυτό γιατί σήμερα (σ.σ. χθες) διάβασα σ’ ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας διαδικτυακά ότι η αποκατάσταση της γης γίνεται κανονικά και γίνεται 100%. Αυτό είναι ψευδέστατο και μάλιστα μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει κάνοντας μια βόλτα στην περιοχή των λασπόλουτρων όπου θα δει ότι κάποια χωράφια έχουν αλλάξει κλίση, κάποια χωράφια βρίσκονται περίπου 80εκ. χαμηλότερα από την αρχική τους κατάσταση επειδή είναι τύρφη και λόγω της συμπίεσης των μηχανημάτων που κάνουν τις εργασίες εκεί. Θα δει κάποιος ότι μόνο ψέματα μας λένε προκείμενου να έχουν ανταποκρίσεις στο εξωτερικό είτε για να εξασφαλίσουν τις δανειοδοτήσεις, είτε για να επηρεάσουν δικαστικές αποφάσεις και όχι για να τα ακούει ο κόσμος. Αυτή είναι η ουσία κατά πάσα πιθανότητα και αυτή είναι η πραγματικότητα όμως. Από ‘κει και πέρα, οι εργασίες που γίνονται εδώ έχουν να κάνουν με τις προκαταρκτικές εργασίες σε επίπεδο αρχαιολογίας, κάτι που είναι από τη μία πλευρά περίεργο και από την άλλη είναι γελοίο, γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και η Αρχαιολογία ότι υπάρχουν αρχαία εδώ στην περιοχή και μάλιστα πριν από λίγο καιρό, πριν από μερικά χρόνια, δεν επέτρεπαν καλλιεργητές να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους γιατί βρήκαν αρχαία στην περιοχή. Το 2016 έκαναν ξανά τομές όπου τις είχαμε σταματήσει και βρήκαν αρχαία, με μηχανήματα, και σήμερα ήρθαν με φτυάρια και κασμάδες να σκάψουν χωράφια και να βρουν αρχαία».

«ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ»

Στο ερώτημα για το πόσο καιρό θα βρίσκεται εκεί, απάντησε ότι «μέχρι να φύγουν τα συνεργεία της εταιρείας από ‘δω. Όσο αντέξω. Εμείς απλά τηρούμε τις δεσμεύσεις μας σχετικά με την προστασία της περιοχής και τους περιβάλλοντος. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος έχει υπογράψει και ποιος δεν έχει υπογράψει, είτε είναι περισσότεροι αυτοί που έχουν υπογράψει, είτε είναι λιγότεροι, μικρή σημασία έχει πλέον. Έχει να κάνει με το περιβάλλον, έχει να κάνει με τις καταπατήσεις Συνθηκών και Νόμων, διεθνών και ελληνικών, κι έχει να κάνει γενικότερα με όλα αυτά που η εταιρεία δεν τηρεί, διακρατικές συμφωνίες και όλα αυτά τα οποία είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με το Νόμο. Είμαστε υποχρεωμένοι με κάθε τρόπο, ειρηνικά αρχικά, να επαναφέρουμε την εταιρεία στη νομιμότητα προκειμένου να λυθεί το ζήτημα. Εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι είμαστε ανεκτικοί, είμαστε υπέρ της νομιμότητας, τηρούμε τη νομιμότητα και η Κοινοπραξία είναι η αδιάλλακτη. Δεν έχει καμία σημασία τι λέμε εμείς για κάποιους και να μην έχει καμία σημασία αν πάρει και διαβάσει τα δημοσιεύματα της Κοινοπραξίας και τα Δελτία Τύπου θα καταλάβει ότι η Κοινοπραξία αυτοδιαψεύδεται πάρα πολλές φορές. Προφανώς δεν συνεννοούνται μεταξύ τους ή δεν αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλη εταιρεία εκπροσωπούν και λένε πολλές φορές άλλα αντ’ άλλων. Οπότε δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο εμείς. Αυτοί που διαβάζουν και ενδιαφέρονται, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το πώς συμπεριφέρεται η εταιρεία και τι λέει σχετικά με τις εργασίες και με την πολιτική και τακτική που ακολουθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *