Συνεργασία της EGYPTAIR με το Μουσείο Μοχάμετ Άλι

Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Mohammed Ali φέρνει στη γενέθλια πόλη του την Καβάλα δώρα για τα μικρά παιδιά. Από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της EGYPTAIR και του Μουσείου Μοχάμετ Άλι Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους στο χώρο του μουσείου. Οι επισκέπτες θα έχουν  την ευκαιρία  να μυηθούν στο μαγικό κόσμο των αεροπλάνων, από τον  εθνικό αερομεταφορέα της Αιγύπτου, την EGYPTAIR και να γνωρίσουν τον ηγεμόνα της χώρας, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ

Στον χώρο του ανδρωνίτη, θα πραγματοποιηθεί για τα παιδιά μία έκθεση από μινιατούρες αεροπλάνων της EGYPTAIR, ενώ παράλληλα θα προβάλλονται φωτογραφίες από τα πρώτα επιβατικά αεροπλάνα που κυκλοφόρησαν μέχρι και τα πιο σύγχρονα. Στον ίδιο χώρο και για την καλύτερη γνωριμία με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Αιγύπτου, θα φιλοξενηθεί έκθεση με θέμα «Η Αίγυπτος από ψηλά», στην οποία θα προβάλλονται εναέριες φωτογραφίες από ιστορικά μνημεία και τοπία της χώρας. Επιπλέον, θα δοθούν δώρα στα μικρά παιδιά, ενώ θα γίνει κλήρωση για δύο εισιτήρια με προορισμό την Αίγυπτο και διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο με δύο διανυκτερεύσεις.

ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ

Η Οικία του Mohammed Ali βρίσκεται στη χερσόνησο της Παναγίας, στην παλιά πόλη της Καβάλας. Ο δημιουργός της σύγχρονης Αιγύπτου γεννήθηκε και έζησε στην Καβάλα μέχρι την ηλικία των τριάντα χρόνων. Η φερόμενη ως οικία της οικογένειας του, κατασκευάστηκε μεταξύ 1780 και 1790, με εμβαδόν 330 τ.μ., και θεωρείται ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής του δέκατου όγδοου αιώνα στην Ελλάδα. Στόχος του ΜΟΧΑ είναι η έρευνα της κοσμικής ιστορίας του Ισλαμικού πολιτισμού και η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα, τις χώρες της Μεσογείου και τον Ισλαμικό κόσμο .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.