ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους επιδιώκει ο Δήμος Καβάλας» εξηγεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων   Κορίνα Πρασσά

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης  συνεχίζει να διχάζει καθώς ο τρόπος που ξεκίνησε ήταν εξ` αρχής προβληματικός με  μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή του. Σχετικές δηλώσεις έκανε η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων κ. Κορίνα Πρασσά τονίζοντας αρχικά ότι   «Καταρχάς σε ό,τι αφορά την λειτουργία της διαδικτυακής πύλης για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο ΚΕΑ θα πω ότι ευτυχώς η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και όλα κυλούν καλώς.

Και μάλιστα την Παρασκευή στην Πρόνοια είδα επιτέλους κάποια πρόσωπα να χαμογελούν. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι συμπολίτες μας επειδή δεν είχαν μαζί τους δικαιολογητικά που θα έπρεπε να έχουν απλά ξαναέρχονται στα γραφεία αν και η αίτηση τους στο βαθμό που έχει ετοιμασθεί αποθηκεύεται μέχρι να  υποβληθεί εκ νέου.

Αυτό ήταν το μόνο θέμα που εντόπισα και ελπίζω να έχουμε καλή συνέχεια. Από την Πέμπτη ουσιαστικά το σύστημα λειτουργεί καλά και πρέπει να θυμίσω ότι οι αιτήσεις γίνονται μέχρι 28 Φεβρουαρίου. Τώρα, όποιος κάνει αίτηση ακόμη και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, πολύ απλά Μάρτιο θα πληρωθεί. Γενικά υπάρχει μια καλή πορεία».

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Τώρα σε ό,τι αφορά την συνάντηση της διοίκησης με τους πολιτιστικούς συλλόγους η ίδια τόνισε ότι  «Εμείς είχαμε μια συνάντηση με εκπροσώπους από πολιτιστικούς συλλόγους της Καβάλας, μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Καβάλας. Η συνάντηση αυτή έγινε γιατί η ίδια ήθελε να τους ευχαριστήσει για την προσφορά τους στον εθελοντισμό και να τους ζητήσει να είναι μέρος του συντονιστικού που γίνεται σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Και όσοι δεν μπορούν να έρχονται παρά μόνοι οι πιστοποιημένες ομάδες, δέχθηκαν μια άλλη πρόταση από τη Δήμαρχο.

Να καταγραφούν οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα σε κάθε γειτονιά ώστε να τους γνωρίζουμε και να υπάρχει μια διευκόλυνση σε περίπτωση κρίσης Επίσης ζητήθηκε βοήθεια σε περίπτωση χιονιού με την δυνατότητα ρίψης αλατιού από την πλευρά των συλλόγων.

Στην συνέχεια η συζήτηση ήρθε και στα πολιτιστικά πράγματα οπότε και αναμένεται να γίνει ένα πρόγραμμα με όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ετοιμάζονται στην Περιφέρεια. Και όλα αυτά γιατί δεν πρέπει να πέφτει η μια εκδήλωση πάνω στην άλλη. Και αυτό το καλεντάρι θα είναι σε κοινή θέα για όσους θέλουν να προγραμματίσουν τις εκδηλώσεις τους.

Θα είναι δηλαδή μια πλατφόρμα σε χρήση κάθε ενδιαφερόμενου. Το κλίμα γενικά ήταν θετικό και είπαμε να κάνουμε τέτοιες συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Και οι Πρόεδροι ήθελαν να έχουν συνάντηση με τη Δήμαρχο. Γενικά κατ ιδίαν βρίσκονται μαζί της αλλά γενικά άπαντες ήθελαν να μιλήσουν , να μας πουν τα προβλήματα τους, να μας γνωστοποιήσουν τις δράσεις τους …Αυτές οι συναντήσεις γινόταν με μένα και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αλλά όχι όλοι μαζί. Βλέπαμε πέντε πέντε συλλόγους για παράδειγμα. Τώρα όλοι μαζί κάναμε μια συνάντηση που ήταν στ αλήθεια καλή.

Μιλήσαμε όλοι και είναι αλήθεια πως κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται και όλοι μαζί να προχωράμε».

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Η κ. Πρασσά ανέφερε ότι «Θα θυμίσω μάλιστα ότι και όταν ήμουν Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής είχα προτείνει και τότε να καταγραφούν και στα χωριά όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ώστε να γνωρίζουμε σε κάθε περίπτωση τι μπορεί να συμβεί ιδίως σε έκτακτες περιπτώσεις. Γιατί όταν έχουμε ένα άτομο ΑΜΕΑ θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε από την κεντρική οδό μέχρι την είσοδο του σπιτιού του και να καθαρίζουμε ο Δήμο ή η Περιφέρεια…, φυσικά μιλάω σε περίπτωση χιονόπτωσης. Αυτή η καταγραφή μόνο από τους πολιτιστικούς συλλόγους μπορεί να γίνει μια και αυτοί είναι σε άμεση επαφή και προτεραιότητα με τους ανθρώπους αυτούς».

 

ΟΡΙΟ

 

Στο ερώτημα  μέχρι πότε μπορεί να γίνει αυτή η καταγραφή η ίδια απάντησε ότι  «Και η Δήμαρχος δεν έβαλε χρονοδιάγραμμα για το πότε πρέπει να ολοκληρωθεί η εν λόγω εργασία. Δεν πίεσε κανέναν δηλαδή και είπε έστω και 10 περιστατικά να φέρει ο καθείς είπε ότι είναι αρκετά. Για παράδειγμα ο Σύλλογος Ποταμουδίων βοήθησε πολύ φέτος με τον παγετό. Και είπε και οι φορείς που βοηθούν ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνουν. Επίσης συζητήσαμε και για τη γιορτή της αγοράς και συμφωνήσαμε να δούμε πώς μπορούμε να την κάνουμε αλλά σε κάποια άλλη ημερομηνία. Σαφώς είναι μια καλή πρόταση αλλά θα την οργανώσουμε καλύτερα. Γενικά η αγορά είναι κουρασμένη μετά από 7-8 χρόνια κρίσης ενώ οι σύλλογοι είναι πρόθυμοι να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. Θα ενημερωθούν βέβαια ώστε όσοι θέλουν να συμμετέχουν και στην εκδήλωση της Κ. Δευτέρας και θα έχουμε μια εορταστική ατμόσφαιρα εκεί οπότε θέλουμε και τους συλλόγους εκεί. Θα ενημερωθούν άπαντες από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

 

Όσον αφορά για τους απολογισμούς που μας ζήτησαν για τις δράσεις μας οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης θα πω  ότι είμαι υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση.

 

Δεν έχω σχέση με τα οικονομικά. Όταν ζητάω πράγματα δεν τα ζητάω σε ευρώ. Τα ζητάω σε είδος. Υπάρχουν οι άνθρωποι του Δήμου αλλά και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που μου  φέρνουν όλα όσα ζητάω. Πιστεύω ότι θα γίνει απολογισμός και θα γίνει μια και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και ο Αντιδήμαρχος  Οικονομικών το έχει στο πρόγραμμα. Απλά ας εξοφληθούν όλα τα τιμολόγια και μετά θα γίνει ο απολογισμός. Πάμε σε δαπάνες, σε έλεγχο και στο τέλος θα δούμε και τον οικονομικό απολογισμό. Πάντοτε ο απολογισμός είναι λιγότερος σε χρήματα από όσα έχεις υπολογίσει στην αρχή. Στην αρχή βάζεις ένα ταβάνι και μετά σταματάς εκεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *