ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνεργασία Θασιακής Ένωσης και Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα

Συνεργασία Θασιακής Ένωσης και Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σε επίπεδο εκπτωτικής πολιτικής έχει ξεκινήσει για φέτος. Συγκεκριμένα οι Θάσιοι με την επίδειξη του εισιτηρίου του φέρρυ μπόουτ θα μπορούν να έχουν έκπτωση σε όλα τα καταστήματα του Εμπορικού Συλλόγου, όπως και τα μέλη της Θασιακής με την επίδειξη της κάρτας – μέλους.

Σε δηλώσεις του το στέλεχος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογεώργης αρχικά για τη συμφωνία με τον Εμπορικό Σύλλογο ανέφερε πως «συναντηθήκαμε καμία δυο φορές με τον Εμπορικό Σύλλογο, τελικά καταλήξαμε οι Θάσιοι που ταξιδεύουν από το νησί προς την πόλη της Καβάλας με την επίδειξη του εισιτηρίου να έχουν τη δυνατότητα να έχουν όλο το χρόνο κάποιες εκπτώσεις από τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης συμφωνήσαμε τα μέλη της Θασιακής Ένωσης με την επίδειξη μιας κάρτας μέλους κι αυτά να έχουν όλο το χρόνο μια έκπτωση από τα εμπορικά καταστήματα».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Για τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας – Πρίνου σημείωσε πως «με τα δρομολόγια υπάρχει μια κινητικότητα πάλι, εμείς ήδη ετοιμάζουμε μια επιστολή και θα προσπαθήσουμε να εμπλέξουμε όλους τους θεσμικούς φορείς όπως έγινε παλαιότερα με τη συγκέντρωση υπογραφών από πολίτες και φορείς, είχαμε στείλει μια επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, αλλά η επιστολή δεν θα είναι μόνο της Θασιακής, θα είναι όλων των φορέων, δηλαδή θα προσπαθήσουμε να εμπλέξουμε μέσα να συνυπογράψουν την επιστολή αυτή και ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ήδη με τον Ιατρικό Σύλλογο είχαμε μια επικοινωνία την Πέμπτη με τον κ. Κροκίδη. Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποιος φορέας ο οποίος θα αρνηθεί να συμπαραταχθεί μαζί μας. Γιατί το αίτημα είναι κοινό. Εμείς αυτή τη στιγμή διεκδικούμε τουλάχιστον ένα δρομολόγιο επιπλέον από αυτά που υπάρχουν σήμερα τις απογευματινές ώρες, γιατί από τις 12.15 το μεσημέρι το νησί είναι αποκομμένο από την πόλη της Καβάλας. Με ότι αυτό συνεπάγεται και για την πόλη της Καβάλας. Δεν ξέρω αν θα πετύχει ο στόχος, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Πρωτεύοντα ρόλο στην περίπτωση αυτή έχουν πάλι οι τοπικοί βουλευτές και κυρίως οι κυβερνητικοί βουλευτές που πρέπει να πιέσουν την κατάσταση, πρέπει να πιέσουν το υπουργείο Ναυτιλίας, ούτως ώστε να γίνει αυτό που διεκδικούσαμε με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, να έχουμε τουλάχιστον τα δρομολόγια που είχαμε την περσινή χρονιά. Τρία δρομολόγια δηλαδή ημερησίως».

ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποια επαφή με τους κυβερνητικούς βουλευτές για το θέμα αυτό, σημείωσε πως «το τελευταίο διάστημα δεν είχα, αλλά θα μιλήσουμε τώρα. Βρισκόμαστε στο στάδιο της επεξεργασίας της επιστολής, θέλουμε να μην είναι μια επιστολή από τα ίδια. Φέτος αυτό που καταφέραμε είναι να κρατήσουμε τα δρομολόγια τις Κυριακές. Αυτό είναι το οξύμωρο της υπόθεσης. Η Κεραμωτή αυτήν την περίοδο να έχει 20 δρομολόγια, δηλαδή πήγαινε έλα 40 δρομολόγια και ο Πρίνος με την Καβάλα να έχει τέσσερα δρομολόγια. Αυτό είναι απαράδεκτο, εμείς ζητάμε το υπουργείο Ναυτιλίας να προστατεύσει το επιβατικό κοινό. Το λέω συνέχεια σε όλους τους τόνους, οι ναυτιλιακές εταιρίες κάνουν τη δουλειά τους και πρέπει να ομολογήσω ότι την κάνουν πολύ καλά. από την άλλη μεριά όμως το υπουργείο Ναυτιλίας και οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι που ασχολούνται με τα τοπικά θέματα να προστατεύσουν το επιβατικό κοινό. Φέτος ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, κατά συνέπεια οι προσπάθειές μας πιστεύω ότι ενδεχομένως θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *