ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Συνεργαζόμαστε με το Βόρειο Αιγαίου με στόχο την από κοινού τουριστική μας ανάπτυξη» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού   Κώστας Αντωνιάδης 

Με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Λήμνου, Χίου  και Μυτιλήνης συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης  στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων.

Όπως τόνισε αρχικά «Πράγματι παίρνοντας αφορμή ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ιδίως η Καβάλα με τα νησιά, Λέσβο, Λήμνο αλλά και Χίο έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σχέσεις εμπορικές, πολιτιστικές και κοινωνικές, φιλοδοξούμε και για αυτό σχεδιάζουμε και παράλληλα συζητώ με τον ομόλογο  μου Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ώστε από κοινού να υπογράψουμε ένα σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο περιφερειών ώστε εκατέρωθεν να δημιουργήσουμε μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις κοινωνικές αλλά και τουριστικές. Και αυτό για να μπορέσουμε να προβάλλουμε καλύτερα τις δύο αυτές Περιφέρειες.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να υπάρξει μια συνεργασία στο μαθητικό τουρισμό, δηλαδή τα σχολεία από την Μυτιλήνη να έρχονται για 2ημερες ή 3ημερες διακοπές στην πόλη της Καβάλας και στην ευρύτερη μας περιοχή και τα δικά μας σχολεία να πηγαίνουν Λήμνο, Μυτιλήνη ή Χίο.

Επειδή λοιπόν η θάλασσα είναι το κοινό μας στοιχείο και μας ενώνει – τουλάχιστον εδώ στην πόλη της Καβάλας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά του Αιγαίου – για αυτό τον λόγο και βρισκόμαστε σε στάδιο συζητήσεων με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα».

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Άλλωστε αυτές οι διαχρονικές μας σχέσεις είναι που μας κάνουν να αρπάζουμε ουσιαστικά την ευκαιρία προκειμένου να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις μια και σε αυτή την χώρα μάθαμε να συνεργαζόμαστε όχι μόνο οι σύλλογοι αλλά και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.

Ο στόχος είναι κοινός, πρέπει να προβάλλουμε όλοι μαζί τον τόπο μας και χρειάζεται η συνεργασία για να βγούμε ωφελημένες και οι δύο Περιφέρειες. Θα έχουμε ανακοινώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα για να δούμε πως όλα αυτά θα τα κωδικοποιήσουμε και θα πάμε εμπρός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *