Κύριο άρθροΠολιτική

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με αποκλειστικό θέμα την λογοδοσία

Η δεύτερη κατά σειρά ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί λίγο πριν το Πάσχα, στις 24 Απριλίου.

Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ…

”Έχουμε ήδη ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους, όπως επιτάσσει ο νόμος για να μας αποστείλουν μέχρι και τρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση, τα θέματα. Να θυμίσω ότι κάθε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης μπορεί να ορίσει μέχρι ένα θέμα, το οποίο θα συζητήθει στο δημοτικό συμβούλιο. Αν τα θέματα είναι πάνω από δέκα, θα γίνει κλήρωση. Είναι η δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, με την πρώτη να πραγματοποιείται περίπου πριν από δύο μήνες, η οποία κύλησε ομαλά και πιστεύω ότι έτσι θα κυλήσει κι αυτή”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

”Είναι ένα ακόμη ένα εργαλείο, ένα ακόμη όπλο στα χέρια της αντιπολίτευσης για να βοηθήσει με τις ερωτήσεις της, με την κριτική και τις προτάσεις της, την διοίκηση του δήμου. Οπότε θεωρώ πως αυτή η νέα πρόβλεψη του νόμου είναι προς το συμφέρον και προς το καλό της πόλης και φυσικά της αποτελεσματικότητας στη διοίκηση. Αν δούμε την πρώτη συνεδρίαση τέθηκαν θέματα, τα οποία είναι ας πούμε χρονίζοντα είναι πέραν της σημερινής διοίκησης, είναι προβλήματα δεκαετίας και παραπάνω ίσως. Με την συνεχή τριβή, με τις ερωτήσεις πάνω σε αυτά το θέματα είναι σε εγρήγορση, οπότε είναι σημαντικό να υπάρχει λογοδοσία, είναι σημαντικό να γίνεται με αυτό τον τρόπο η ενημέρωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και φυσικά των πολιτών”, επισήμανε καταληκτικά ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.