ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών για τις εγγραφές

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας για να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τις φετινές εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς. Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών κ. Μαρία Φραντζεσκάκη έκανε γνωστό  ότι έδωσαν παράταση στη διαδικασία καθώς αναμένουν να δουν αν ο Δήμος Καβάλας εξαιρεθεί από την υποχρεωτική διετή φοίτηση των νηπίων στα νηπιαγωγεία.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «όπως συνήθως, είναι μία συνεδρίαση η οποία πρέπει να γίνει για να αποφασίσουμε για τις εγγραφές των παιδιών. Φέτος, βέβαια, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά γιατί κανονικά θα έπρεπε στις 10 του μήνα να έχει αποφασιστεί να ξεκινήσουν οι εγγραφές, σύμφωνα με τον πρότυπο Κανονισμό που έχουμε, αλλά πήραμε στο προηγούμενο Δ.Σ. μία απόφαση ότι λόγω του γεγονότος ότι ο δήμος Καβάλας έχει ασκήσει ένδικα μέσα για το ότι μπήκε στο πιλοτικό πρόγραμμα της υποχρεωτικής διετούς φοίτησης των παιδιών στα νηπιαγωγεία, εμείς έχουμε το θέμα των παιδιών του 2014. Πρέπει, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το τι μέλει γενέσθαι, για να ξέρουμε πού βαδίζουμε. Διότι, εάν δεν τελεσφορήσει το μέτρο, τότε θα πρέπει υποχρεωτικά τα παιδιά του 2014 να εγγραφούν στα νηπιαγωγεία. Οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία ξεκίνησαν στις 2 του μήνα και θα τελειώσουν στις 18. Έτσι, λοιπόν, εμείς την Παρασκευή θα πάρουμε μία απόφαση και κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν στις 16 του μήνα οι εγγραφές σε μας. Πιστεύουμε ότι μέχρι τότε θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα».

«ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ»

«Τι γίνεται, λοιπόν… Γι’ αυτό λέμε και στους γονείς να μην βιαστούν για την εγγραφή τους στα νηπιαγωγεία αλλά ακόμη κι αυτό να γίνει, μπορούν μετά να τα εγγράψουν και σε μας. Δηλαδή δεν θέλαμε να πέσει η μία εγγραφή πάνω στην άλλη. Για να ξέρουμε τι γίνεται. Αλλά εμείς δεν μπορούμε να παραβούμε, αν η απόφαση είναι αυτή που έχουμε σήμερα, δεν μπορούμε να παραβούμε φυσικά το Νόμο και να πούμε ότι παίρνουμε τα παιδιά του 2014. Γι’ αυτό περιμένουμε, πήγαμε λίγο τις εγγραφές μας παραπίσω για να δούμε τι γίνεται με την όλη διαδικασία. Διότι υπάρχει μία περίπτωση να ακυρωθεί, να βγούμε εμείς από αυτήν την απόφαση του υπουργού και μέχρι την Παρασκευή δεν είχε υπογραφεί καμιά ΚΥΑ και δεν είχε γίνει κανένα ΦΕΚ. Άρα τα πράγματα ήταν όπως τα ξέραμε. Όμως, εμείς πρέπει να περιμένουμε για να μην είμαστε παράνομοι και να μην βάζουμε τους γονείς στη μέση».

«ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ»

Για το αν ένας γονιός θέλει να συνεχίσει να στέλνει το παιδί του στους παιδικούς σταθμούς και όχι στο νηπιαγωγείο είπε ότι «γι’ αυτό το λόγο πάμε προς τα πίσω τις εγγραφές μας, διότι εάν υποχρεωτικά βγει ΚΥΑ και δεν μας εξαιρέσει από τις εγγραφές της διετούς, υποχρεωτικά ο γονιός θα πρέπει να πάει το παιδί του στο νηπιαγωγείο. Εμείς κάναμε και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην γίνει αυτό, όμως δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει από το Υπουργείο. Ο κ. διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει στείλει έγγραφο προς το Υπουργείο στο οποίο ρωτάει τι ενέργειες πρέπει να κάνει, γιατί πήρε εξώδικο στα χέρια του, που του ζητάμε να ακυρωθεί η όλη διαδικασία και αλλιώς θα κινηθούμε νομικά. Το τι θα γίνει, όμως, αυτήν την εβδομάδα πιστεύω θα φανεί. Γιατί δεν μπορούμε να παίζουμε με τους γονείς και με τα παιδιά. Ποτέ δεν θα ήθελα να βρεθούν οι γονείς στη μέση μιας αντιπαλότητας. Και αυτή ξεκίνησε, φυσικά, από το Υπουργείο διότι αυτό δεν φρόντισε έτσι ώστε να αφήσει κι ένα χρόνο κενό, όπως θα γίνει σε άλλους δήμους που έχει την τριετή προσαρμογή, δηλαδή ο γονιός να αποφασίζει που θέλει να πάει το παιδί του και θα γίνεται για τα επόμενα 3 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, κάποιους δήμους τους ενέταξε σ’ αυτό το πρόγραμμα. Και σ’ αυτούς έλεγε το Υπουργείο ότι υπήρχε ομόφωνη γνώμη, αλλά απ’ ό,τι γνωρίζω και στην Καβάλα δεν έγινε και στους γειτονικούς μας δήμους μέσα στο νομό δεν έγινε αυτό το πράγμα αλλά εκτός αυτού ξέρω ότι σε πολλούς άλλους δήμους ανά την Ελλάδα δεν υπήρχε σύμφωνη γνώμη των δημάρχων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *