Κύριο άρθροΠολιτική

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας, υπό τον Α. Ιωσηφίδη

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας υπό την προεδρία του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αλέξανδρου Ιωσηφίδη. Ο τελευταίος επεσήμανε ότι είχε όλο τον χρόνο να ενημερωθεί πάνω στα νέα του καθήκοντα.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «συνεδριάζει η Επιτροπή Ανάπτυξης με τηλεδιάσκεψη απ’ όλες τις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων. Πλέον, θα ξεκινάει από Καβάλα –είμαστε και τα πιο πολλά μέλη της Επιτροπής από την Καβάλα. Έχει 13 θέματα συνολικά, έχει και 3 θέματα Καβάλας, τη δαπάνη για το Air sea show που είναι το σημαντικότερο, τις εκδηλώσεις στο Ζυγός -τις ορεινές διαδρομές- καθώς και μία εκδήλωση των Φίλων της Μουσικής στο Αμφιθέατρο. Είναι μία Επιτροπή πολύ σημαντική, με αυξημένες αρμοδιότητες. Επειδή έχω την εμπειρία της Οικονομικής 30 μήνες, νομίζω θα τα καταφέρουμε. Έχω μιλήσει τηλεφωνικά με όλους τους συναδέλφους της Επιτροπής, συμπολίτευσης- αντιπολίτευσης. Ζητάω συνεργασία, σύμπνοια και δημοκρατικά πιστεύω ότι σε καλό κλίμα θα τα περάσουμε όλα. Νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια της Επιτροπής θα έχουμε μια καλή θητεία, γόνιμη και παραγωγική προς όφελος των πολιτών της περιφέρειάς μας».

Για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του είπε ότι «στις 26 Μαρτίου βγήκε το ΦΕΚ με το οποίο είμαι και επίσημα Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης αλλά έπρεπε να συνεδριάσει πρώτα το Περιφερειακό γιατί ήμουν αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Ανάπτυξης και έπρεπε να παραιτηθώ. Με το που παραιτήθηκα και αναρτήθηκαν όλες οι αποφάσεις μπορώ, πλέον, να προεδρεύω κανονικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Τάσο Τσαλδαρίδη –και θέλω να το τονίσω αυτό- και την αντιπολίτευση που το ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ παραίτησης Ελένης Δημούδη και ανάληψης καθηκόντων αύριο (σ.σ. σήμερα) από μένα, χειρίστηκαν την Επιτροπή με σύμπνοια και σε πλαίσια συνεργασίας. Για να είμαστε και δίκαιοι και έντιμοι με τους συναδέλφους».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για τις νέες του αρμοδιότητες είπε ότι «είναι μια αρμοδιότητα με ευρύτερες αρμοδιότητες. Πάει το εμπόριο, πάει οι πλανόδιοι, η ανάπτυξη, όλες οι εκδηλώσεις που περνάνε από την Επιτροπή Ανάπτυξης, οι προμήθειες της Περιφέρειας. Κάθε μέρα ενημερώνομαι, τη Δευτέρα πήγα στην Αλεξανδρούπολη για μία ενημέρωση με το επιτελείο μου από την προκάτοχό μου και το επιτελείο της, κάποια θέματα να δούμε ενόψει της συνεδρίασης και γενικά θα είμαστε σε ανοιχτή επαφή και επικοινωνία με την κ. Δημούδη και τους συνεργάτες της και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

Για τα Λουτρά των Ελευθερών είπε ότι «η τελευταία ενημέρωση που είχαμε από τον επενδυτή είναι ότι βρίσκεται στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων. Το έχουμε ξαναπεί ότι η γραφειοκρατία είναι ένας βραχνάς και για τις δημόσιες και για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Τα ζούμε, τα βλέπουμε κάθε μέρα, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *