«Συνεδρίαση και μετά αποφάσεις για το τι μέλει γενέσθαι» δηλώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας   Αθανάσιος Αθανασίου

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να αποφασιστεί το τι πρόκειται να γίνει με την συνέχιση της αποχής τους ή όχι. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αθανάσιος Αθανασίου σημείωσε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων τους παραμένει το ασφαλιστικό.

Αναλυτικά ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι «Έχουμε ήδη ρυθμίσει συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής την Τρίτη το πρωί και στην συνέχεια Ολομέλεια των Προέδρων το απόγευμα, κάτι που είχε προαποφασισθεί στην τελευταία Ολομέλεια των Προέδρων. Ήταν εκείνη η συνεδρίαση όπου είχε αποφασισθεί η λειτουργία των δικηγόρων υπό το καθεστώς των αποχών για δίκες κατά του ελληνικού δημοσίου και των δημοσίων ταμείων.

Ο χρόνος προσδιορισμού αυτής της εποχής ήταν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και κατά συνέπεια ήταν λογικό και μοιραίο να συγκαλούνταν την 15η αυτά τα δύο συντονιστικά όργανα.

Έχουμε να προωθήσουμε το ίδιο θέμα, το ασφαλιστικό, για το οποίο παρά το ότι επισήμως δεν έχουμε επίσημες υπουργικές αποφάσεις, ήδη εντοπίζεται θέμα δυσλειτουργίας σε ότι αφορά και τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών επί των εισοδημάτων και δη όλων των ελευθέρων επαγγελματιών όχι μόνο των δικηγόρων αλλά και τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσοδοι αυτών των υπολογισμών είναι πολύ κατώτερες των υπολογιζομένων γιατί υπάρχει άμεση εξάρτηση εισοδήματος από  ασφαλιστικές  εισφορές και αφού είναι γνωστό ότι τα εισοδήματα έχουν κατέβει εκεί που έχουν κατέβει και πάνε κιόλας προς τα κάτω, επόμενο είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που αναμένεται να εισπραχθούν να είναι πολύ κατώτερες των αναμενομένων.

Ήδη λοιπόν αυτό δημιουργεί προβληματισμούς κατά πόσο αυτό το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να τηρηθεί και βεβαίως πάρα πολύ μεγάλους προβληματισμούς μας δίδεται η δυνατότητα να έχουμε εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ

Πρόσθεσε δε πως «Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να συζητηθούν, είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων για την ίδια την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου μια και ανεπίσημα φαίνεται να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2015 για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών του 2017 μια και από 1-1-2017 θα ισχύσουν τα νέα μέτρα και ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Αυτά τα θέματα θα εξετασθούν την Τρίτη 13 του μηνός  και από εκεί και πέρα θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για την στάση μας και την από εδώ και πέρα πορεία μας. Και οι επιμέρους δικηγορικοί σύλλογοι θα συγκαλέσουν τις δικές τους συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση