ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνεδρίασε στην Ξάνθη η Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας για τον προγραμματισμό της τουριστικής προβολής για το 2017

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Συνεδρίασε στην Ξάνθη η Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας για τον προγραμματισμό της τουριστικής προβολής για το 2017,  κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν οι δράσεις που θα αναπτυχθούν, όπως συνέδρια τουρισμού και προβολή μέσω διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης που εξέφρασε την ικανοποίηση του από τον επιχειρούμενο σχεδιασμό. Ο κ. Παρασχούδης ανέφερε συγκεκριμένα πως «κάθε σύσκεψη που αφορά την προβολή της περιοχής μας είναι ενδιαφέρουσα. Μέχρι τώρα οικονομικά δεν υπήρχαν και τα πολλά περιθώρια για να υπάρξει μια ουσιαστικότερη προβολή της περιοχής μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια κονδύλια τα οποία είναι αρκετά για να προβάλουν σημαντικά την περιοχή μας, συνολικά την Ανατολική Μακεδονία και κατά μέρος κάθε ενότητα της Περιφέρειας».

ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αναφορικά με αυτά που ελέχθησαν για το Νομό Καβάλας ο κ. Παρασχούδης σημείωσε πως «εμείς έχουμε το προνόμιο να έχουμε τη Θάσο ως μια διαφορετική ενότητα γιατί αποτελεί και το 70% – 80% του τζίρου της Περιφέρειας. Φυσικά και η Καβάλα είναι σημαντική. Θα γίνει σίγουρα ανακοίνωση και από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ενός προγράμματος που θα αφορά την προβολή και των εκδηλώσεων που θα γίνουν εδώ στην περιοχή μας. Για την περιοχή της Καβάλας θα τα ανακοινώσει όταν θα έρθει η ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. Είναι πολλές οι εκδηλώσεις, δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα αυτές που θα γίνουν και οι συμμετοχές στις εκθέσεις που θα πρέπει να γίνουν και σε ποιες χώρες θα πρέπει να γίνει η προβολή. Έχουμε το γενικό πλάνο αλλά δεν έχουμε εξειδικεύσει ακόμα αυτές τις ενέργειες. Αυτή τη στιγμή δεν είναι οι εκθέσεις η προτεραιότητα όπως παλαιότερα που συμμετείχαμε σε πάρα πολλές εκθέσεις, προτεραιότητα έχει η προβολή, οι παράλληλες εκδηλώσεις, η φιλοξενία ατόμων που είναι σημαντικοί στο να διαμορφώσουν άποψη για τον τόπο μας, το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα είναι πολύ σημαντικά για την προβολή της περιοχής μας. Έχει αλλάξει λίγο η φιλοσοφία της προβολής από εκθέσεις και μόνο. Σίγουρα οι εκθέσεις και τα έντυπα αποτελούν και αυτά ένα μικρό κομμάτι πλέον αυτής της προσπάθειας αλλά όχι το πιο σημαντικό».

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Συμπλήρωσε δε πως «υπάρχει η σκέψη να γίνουν κάποια συνέδρια τουρισμού εδώ που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της περιοχής και θα βάλουν τον κόσμο περισσότερο στο πνεύμα του τουρισμού, γιατί πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων και δεν είναι μόνο αυτών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η κοινή γνώμη και να συμμετέχει, να είναι φιλικότερη και πιο συμμετοχική σε αυτές τις προσπάθειες φιλοξενίας των τουριστών που έχουμε στην περιοχή μας. Για την περιοχή μας υπάρχει ξεχωριστό κονδύλι, επίσης από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας υπάρχουν ξεχωριστά κονδύλια, από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα υπάρχουν επίσης κονδύλια, είναι πολύπλευρη η όλη διαδικασία. Ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης ήθελε η περιοχή να αναπτυχθεί τουριστικά και έκανε από την πλευρά του ότι μπορούσε για να αφήσει μια παρακαταθήκη σε αυτό το κομμάτι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *