Συνεδρίασε   η Επιτροπή Τουριστικής  Προβολής      του Δήμου Καβάλας        για την γαστρονομική ταυτότητα της Καβάλας!    

Η Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καβάλας συνεδρίασε χθες   στις 2 η ώρα μετά το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, για 3η φορά στο τρέχον έτος. Κατά την διάρκεια της η πρόεδρος της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου  ενημέρωσε τα μέλη της για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου «Γαστρονομική ταυτότητα Καβάλας». Επίσης η επιτροπή ενέκρινε  το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καβάλας για το 2018.

Η κ. Ιωσηφίδου σε ότι αφορά το σχέδιο για την Γαστρονομική Ταυτότητα Καβάλας ανέφερε ότι έχουν έρθει σε επαφή με τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες της Καβάλας με στόχο να ενδυναμωθεί η γαστρονομική ταυτότητα της Καβάλας. Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας καθώς θέλουν να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Η κ. Ιωσηφίδου επεσήμανε ότι έχουν ξεκινήσει μία συνεργασία με έναν καταξιωμένο μάγειρα που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, τον κ. Φωτιάδη,  που  έχει κερδίσει πολλούς «Χρυσούς Σκούφους» ο οποίος θα παρουσιάσει διάφορες συνταγές με πιάτα της Καβάλας που θα συνδέονται και ένα μύθο της αρχαίας Ελλάδας, στο πλαίσιο του εγχειρίδιου που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες και θα ολοκληρωθεί μετά από σχετική διαβούλευση. Ο κ. Φωτιάδης στις 16 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην καβάλα όπου στην  Στρατιωτική Λέσχη Καβάλας θα μαγειρέψει για το ευρύ κοινό παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο πακέτο προβολής της τοπικής γαστρονομίας. Μάλιστα μέσα στο 2018 υπό την αιγίδα του κ. Φωτιάδη θα γίνουν 4 σεμινάρια μαγειρικής  σε συνεργασία με τις σχολές μαγειρικής της Καβάλας   για να καταλήξουν και σε ένα εγχειρίδιο τοπικής μαγειρικής. Στο πλαίσιο αυτό θα εκδοθεί και ένα έντυπο με τα εστιατόρια της Καβάλας  που κατά 30% θα έχουν τοπικά προϊόντα και τοπικές συνταγές.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε ότι αφορά την τουριστική προβολή της Καβάλας  η κ. Ιωσηφίδου ανέφερε ότι το 2017 ήταν ορόσημο για τον τουρισμό στην Καβάλα και θέλουν να έχει και συνέχεια καθώς η τουριστική κίνηση σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 12% περίπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου  Ξενοδόχων  Ν. Καβάλας.  Με βάση την εμπειρία της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής στόχος για το 2018 είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό, η αύξηση της ημερήσιας δαπάνης των τουριστών και η συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.  Παράλληλα θα επιδιωχθεί να αυξηθούν οι τουριστικές κλίνες ενώ σύντομα θα γίνουν γνωστά τα στοιχεία της έρευνας που έγιναν από σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας  που βασίστηκαν σε 1600 ερωτηματολόγια σε συνεργασία με τους ξενοδόχους  με στόχο την καταγραφή των απαιτήσεων των τουριστών και γενικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

** Και τα δύο θέματα εγκρίθηκαν από την Επιτροπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.