Συνεδρίασε η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας για το θέμα των προστίμων της εκμετάλλευσης κοινοχρήστων χώρων

Συνεδρίασε χθες στις 8.30 το πρωί η αρμόδια Οικονομική  Επιτροπή Φορολογικών Διαφορών και Επιλύσεων του Δήμου Καβάλας για το θέμα των προστίμων της εκμετάλλευσης κοινοχρήστων χώρων, μία τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Φραντζεσκάκη και Μουρτασάγα και τον πολίτη κ. Μάγο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη έκανε σχετικές διευκρινιστικές δηλώσεις, καθώς χθες πολλοί συμπολίτες μας παρουσιάστηκαν για να κάνουν ενστάσεις για τα πρόστιμα… Συγκεκριμένα ανέφερε πως «σύμφωνα με τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και σύμφωνα με αποφάσεις που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, όσοι από τους επαγγελματίες αυτούς είχαν κάνει την αίτησή τους για να πάρουν την άδεια των κοινοχρήστων και όσοι είχαν συμμορφωθεί με όσα είχαμε πει, από αυτούς όλους θα διαγραφούν τα πρόστιμα. Δεν είχαμε μόνο περιπτώσεις μαγαζιών, είχαμε και άλλες περιπτώσεις στην Επιτροπή. Όσες φορές έχουμε συνεδριάσει έχουμε ομόφωνες αποφάσεις, έχουμε μια άψογη συνεργασία μεταξύ μας. Οι άνθρωποι λόγω της οικονομικής δυσπραγίας προσφεύγουν σε αυτήν την Επιτροπή για να έχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν δικαιωθεί. Εμείς ως Επιτροπή προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι και όταν λέμε ότι δεν μπορούμε να διαγράψουμε, αυτό που κάνουμε να έχει το μικρότερο κόστος. Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία οι επαγγελματίες με τα πρόστιμα κατατάχθηκαν σε κάποιες κατηγορίες. Ήταν αυτοί που ειδοποιήθηκαν αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν, αυτοί που ειδοποιήθηκαν και ενδιαφέρθηκαν και ήρθαν και έκαναν τις ενστάσεις τους, άλλοι που ήδη είχαν κάνει πριν βγει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνολικά ήταν έξι κατηγορίες. Να εξηγήσω πώς γίνεται. Γίνεται προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας και με τη σημείωση με χρήση της διαδικασίας της εξώδικης επίλυσης της διαφοράς ενώπιον της Επιτροπής. Έρχονται λοιπόν σε εμάς και όσοι από αυτούς δικαιωθούν τελειώνει η διαδικασία στην Επιτροπή. Θα σβηστούν τα πρόστιμα από τους βεβαιωτικούς καταλόγους και τελείωσε η υπόθεση. Θα είναι μόνο το τέλος της χρονιάς που αναφερθήκαμε αυτό που έχουν να πληρώσουν. Μόνο το πρόστιμο σβήνεται. Εάν δεν συμφωνήσει κάποιος από τους πολίτες με το αποτέλεσμα της Επιτροπής, η επόμενη κίνηση είναι να προσφύγει στο Πρωτοδικείο όπου από κει ξεκίνησε. Δηλαδή έρχεται σε εμάς για να μην πάει στο Πρωτοδικείο, για να τελειώσει σε εμάς. Αν δεν τελειώσει συνεχίζει με την προσφυγή του και πάει στα δικαστήρια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση