Συνεδρίασε διά ζώσης μετά από 2 χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Συνεδρίασε την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια δια ζώσης. Ο πρόεδρός του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε ότι τήρησαν όλα τα υγειονομικά μέτρα και ευχήθηκε να συνεχιστεί η διαδικασία αυτή των συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση μετά από δύο χρόνια περίπου. Ο νόμος έχει αλλάξει και επιβάλλει τις διά ζώσης συνεδριάσεις. Ελπίζω να γίνεται για καιρό και να μην κλείσουμε ξανά, διότι τα μηνύματα δεν είναι καλά.

Καταφέραμε να κάνουμε τη δια ζώσης συνεδρίαση με τους περιορισμούς που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή ανοιχτά παράθυρα, απολύμανση και μάσκες προαιρετικά. Οι περισσότεροι φορούσαμε μάσκες. Είμαστε πολύ κοντά στο χώρο, ο ένας δίπλα στον άλλον και πρέπει να προσέχουμε ακόμη και τώρα».

ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ

Για το θέμα που αφορούσε τα λιμάνια της Καβάλας είπε ότι το 2019 συστήθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο. Τα μικρά λιμανάκια που ανήκουν, πλέον στο δήμο, ορίζει ο νόμος ότι πρέπει να γίνει ένα Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο.  Για οτιδήποτε γίνεται σ’ αυτά πρέπει να έχει το γραφείο αυτό που αποφασίζει για όλα.

Το θέμα είχε έρθει στην προηγούμενη συνεδρίαση αλλά είχε αντιδράσει η πλειονότητα της αντιπολίτευσης ότι δεν είχε γίνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση. Την προηγούμενη εβδομάδα κλήθηκαν όλοι σε μία παρουσίαση από τον αρμόδιο μελετητή και αφορά τα τρία λιμανάκια, της Νέας Καρβάλης, τα Καλαφατιά και της Καλαμίτσας. Έγινε παρουσίαση, δεν παραβρέθηκαν όλοι και χθες ήρθε το θέμα. Θεωρούσαμε ότι αφού έγινε η παρουσίαση, ακούστηκαν προτάσεις και ζητήθηκαν τυχόν προτάσεις από όλους τους συμβούλους, δεν είχαμε καμία πρόταση, ήρθε και καταψηφίστηκε.

Μία  αιτιολογία ήταν ότι δεν είχαν χρόνο να το δουν. Άλλη έλεγε γιατί να φέρουμε για τα τρία λιμανάκια κι όχι και για τα 4, αφού υπάρχει και αυτό το Σφαγείων που είναι το πιο σημαντικό. Στην εισήγηση γράφει ότι το λιμανάκι των Σφαγείων θα έρθει αργότερα διότι υπάρχουν πολλές αυθαιρεσίες στο γύρω χώρο, από τα καταστήματα, ιδιώτες. Υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα που πρέπει να τακτοποιηθούν και μετά να έρθει και αυτό το θέμα. Μία αιτιολογία από τη μεγαλύτερη μερίδα της αντιπολίτευσης ήταν αυτή, ότι δεν μας έχουν εμπιστοσύνη πώς θα φέρουμε το 4ο λιμανάκι. Μας θύμισε την Παναγία ότι δεν το ψηφίζω διότι το φέρνεις εσύ ως Διοίκηση Μουριάδη. Ήταν λυπηρό. Δεν ήταν ένα τυπικό θέμα. Οτιδήποτε γίνει στα λιμανάκια αυτά, πρέπει να γίνει εφόσον εγκριθεί το τυπικό θέμα να οριστούν ως λιμανάκια του Λιμενικού Γραφείου.

Ό,τι ανάπτυξη θέλουμε να κάνουμε. Από πεζοδρόμιο μέχρι μία μαρίνα και ό,τι χρηματοδότηση μπορούσαμε να πάρουμε, εξαρτιόνταν από τη χθεσινή απόφαση. Ήταν λυπηρό διότι συζητούσαμε 1,5 ώρα για το τίποτα.

Πλέον, το θέμα θα έρθει πάλι σε δύο μήνες κι ελπίζω να έχουν το χρόνο να το δουν όλοι ώστε να το ψηφίσουμε. Δεν γίνεται να σταματήσουμε την ανάπτυξη διότι κάποιοι δεν τη θέλουν. Διότι τους πειράζει που δήμαρχος είναι ο Μουριάδης. Όταν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για τα απλά πράγματα, πώς θα συνεννοηθούμε για τα σοβαρά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.