Συναυλία με τους ΕΚΜΕΚ στις 9 Δεκεμβρίου, πλούσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το Δήμο Καβάλας

Μία σειρά εκδηλώσεων σχεδιάζει ο Δήμος Καβάλας για την περίοδο των Χριστουγέννων, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 Δεκεμβρίου με το άναμμα των χριστουγεννιάτικων φώτων και του διάκοσμου ενώ το νεανικό συγκρότημα ΕΚΜΕΚ θα ανεβάσει την ατμόσφαιρα με τους ήχους του.  Η Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά σημείωσε ότι φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι πλουσιότερες σε σχέση με πέρυσι.

Στις δηλώσεις της η κ. Πρασσά σημείωσε πως «ξεκίνησε σιγά σιγά η διαδικασία της προετοιμασίας, έχουν επιστρέψει όλα τα επιδιορθωμένα στολίδια, γιρλάντες, οτιδήποτε είχε ο Δήμος Καβάλας και ο πρώην Δήμος Φιλίππων μέσα στις αποθήκες του. Είχαν σταλεί σε μια επιχείρηση που εξειδικεύεται στις επιδιορθώσεις, τακτοποιήθηκαν όλα, οπότε αντί να είναι στις αποθήκες πεταμένα φέτος θα στολίσουν την Καβάλα και όλα τα χωριά  και τις συνοικίες. Μέσα στην αγορά έχουμε συνεννοηθεί με τους εκπροσώπους της αγοράς να γίνουν δράσεις όχι μόνο στη πλατεία αλλά σε όλα τα κεντρικά σημεία, στοχεύοντας στο να δώσουμε ζωή στη Βενιζέλου. Τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά, είναι για το δήμο το να να έρθει κόσμος, να αφήσει έστω και έναν μικρό οβολό στην αγορά της Καβάλας. Επίσης στοχεύουμε και στους επισκέπτες, αυτό το καταφέραμε παρεμπιπτόντως με την έκθεση αρχαίας τεχνολογίας και μουσικών οργάνων. Έχουμε σχολεία από όλη την ΑΜΘ. Μας επισκέπτονται για να δουν την έκθεση που σημαίνει ότι καταφέρνουμε να έχουμε και μαθητικό τουρισμό. Τη Δευτέρα είχαμε 277 επισκέπτες τόσοι ήταν ίσως και λίγο παραπάνω την Τρίτη».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις η κ. Πρασσά συμπλήρωσε πως «περιμένουμε τις προτάσεις να συμμετέχουν οι επαγγελματοβιοτέχνες του Νομού Καβάλας. Έχουμε στείλει στην Ομοσπονδία τους επιστολή επίσημη με την οποία τους προσφέρουμε σπιτάκια στην πλατεία του Δημοτικού Κήπου να φέρουν τα προϊόντα τους να τα προβάλλουν για μία δυο μέρες ο καθένας να συμμετέχει και να δίνει δωρεάν δείγματα. Είναι ένας τρόπος προβολής αυτός. Με την αγορά έχουμε συνεννοηθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο παράταση ωραρίου τη βραδιά που θα ανάψει η δήμαρχος τα φώτα στην πλατεία στις 9 Δεκεμβρίου. Ελπίζω να κάνουν και κάποιες προσφορές. Θα έχουμε και μια μεγάλη συναυλία των ΕΚΜΕΚ. Πιο μπροστά θα είναι η Φιλαρμονική του δήμου που θα κάνει το ξεκίνημα με κάλαντα και μετά συνεχίζεται με τη συναυλία ούτως ώστε να δουλέψει και η αγορά και πιστεύω ότι και μετά τη λήξη της συναυλίας θα δουλέψουν και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχουμε λάβει όλες τις προτάσεις από τους πολιτιστικούς συλλόγους, σχεδόν το καλεντάρι μας έχει ολοκληρωθεί. Η νεολαία Εθελοντισμού Action Team προσφέρθηκε να συμμετέχει εθελοντικά. Θα γίνει κάτι με τους μαθητές σε ότι αφορά την ανακύκλωση που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα». Σημειώνεται ότι χθες ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη της κ. Πρασσά με τον πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης  κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη και τη Δημωφέλεια, υπάρχει η σκέψη ακόμα και για να αναβιώσουν τα Σάγια και στην Καβάλα.

ΣΠΙΤΑΚΙΑ

Για τα σπιτάκια στην Κεντρική Πλατεία η κ. Πρασσά ανέφερε πως «θα υπάρχουν περίπτερα για την εξυπηρέτηση των συλλόγων. Θα μπουν περίπτερα στο Δημοτικό Κήπο, δηλαδή θα είναι πολύ λίγα τα περίπτερα της Κεντρικής Πλατείας, θα είναι ένα για να εξυπηρετεί το Σύλλογο που θα έχει την εκδήλωσή του ως καμαρίνι και θα είναι και κάποιο άλλο που θα χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Από κει και πέρα θα είναι το σπίτι του νομικού προσώπου των Βρεφονηπιακών Σταθμών που θα απασχολεί παιδιά μικρής ηλικίας με πάρα πολλές δράσεις, μετά θα πάει και επιτελείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τον ίδιο σκοπό και κάποιοι άλλοι σύλλογοι».

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Συμπλήρωσε πως «στο κάτω μέρος της πλατείας θα υπάρχει κάτι εντελώς καινούριο το οποίο δημιουργεί ο Δήμος Καβάλας. Είναι ένας λαβύρινθος για μικρούς και μεγάλους επιφάνειας 110 τμ, ο οποίος θα προσφέρει ψυχαγωγία και στην έξοδο του λαβύρινθου θα γίνονται διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά. Για την πλατεία θα χρησιμοποιηθούν τα περσινά παιχνίδια και επίσης θα προσθέσουμε καινούρια στολίδια και καινούριες κατασκευές που θα έρθουν να κουμπώσουν με τα περσινά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.