Κύριο άρθροΠολιτική

Συναντήσεις Μάκη Παπαδόπουλου με FRAPORT και Οργανισμό Λιμένα Καβάλας

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος έκανε γνωστά τα εξής:

«Την Πέμπτη 5 Απριλίου και την Τετάρτη 11 Απριλίου πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με την εταιρεία FRAPORT και τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας αντίστοιχα. Σκοπός των συναντήσεων ήταν να συζητήσουμε σχετικά με την πορεία των έργων που εκτελούνται αυτή την περίοδο, τις παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται, ειδικά θέματα που αφορούν στο αεροδρόμιο και στα λιμάνια μας, καθώς και την προετοιμασία ενόψει της νέας θερινής τουριστικής περιόδου.

Με τον Διευθυντή του αεροδρομίου Καβάλας και στέλεχος της εταιρείας FRAPORT, κύριο Νικόλαο Δασκάλου, συζητήσαμε –ανάμεσα σε άλλα θέματα– για την πορεία των εργασιών ανακαίνισης στο αεροδρόμιο, τη σύνδεση του αεροδρομίου με την Καβάλα μέσω λεωφορείου και τη βελτίωση του δρόμου, το πρόβλημα με τα μειωμένα δρομολόγια για Αθήνα, το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης της Πολεμικής Αεροπορίας και τη χρήση των υποδομών του αεροδρομίου από την EGNATIA AVIATION, και την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης, καθώς και τις ενέργειες που κάνει η FRAPORT για την ενίσχυσή της.

Ο κ. Δασκάλου μάς ενημέρωσε ότι η εταιρεία ασχολείται με όλα τα ζητήματα για τα οποία ε΄χει αναλάβει υποχρεώσεις και υπάρχει θετική πρόοδος για την επίλυσή τους. Ειδικά στο θέμα της προβολής του αεροδρομίου Καβάλας, διευκρίνισε ότι η FRAPORT πορεύεται με συγκεκριμένο πλάνο διαφήμισης και προώθησης όλων των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται, ώστε να προσελκύσει περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, περισσότερα δρομολόγια και χαμηλότερες τιμές μέσω του ανταγωνισμού.

Με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, κύριο Χρήστο Ηλιάδη, είχαμε μία συνολική ενημέρωση με κύρια θέματα το πώς προχωρούν τα έργα αναβάθμισης του εμπορικού και του επιβατικού λιμένα, ποιος είναι ο σχεδιασμός του Οργανισμού ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου, τι πληροφόρηση υπάρχει για τις εξελίξεις στα μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν άμεσα το εμπορικό λιμάνι (εμπορευματικός σταθμός, σιδηροδρομική σύνδεση με Τοξότες, οδικός άξονας Ε61) και ποια είναι η πορεία παραχώρησης ακινήτων που βρίσκονται στην ευθύνη του ΟΛΚ.

Ο κ. Ηλιάδης επισήμανε την ετοιμότητα του Οργανισμού να υλοποιήσει τα εγκεκριμένα έργα που έχει ήδη αναλάβει (π.χ. μέσω προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης), αλλά και να ωριμάσει και να εντάξει νέα έργα σε νέες χρηματοδοτήσεις. Ειδικότερα για τον εμπορικό λιμένα, τόνισε ότι όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που σχεδιάζονται (σιδηροδρομική σύνδεση, εμπορευματικό κέντρο κ.ά.) αποτελούν πλέον εθνικές και Ευρωπαϊκές προτεραιότητες, οπότε θα υπάρξει ενεργή εμπλοκή διακρατικών και κρατικών οργανισμών ώστε να υλοποιηθούν. Τέλος, μάς ενημέρωσε και για την πορεία της παραχώρησης χώρων που είναι στην ευθύνη του ΟΛΚ προς το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (εξαγγελίες Κουρουμπλή), αλλά και για τις εντατικές προσπάθειες που κάνει ώστε να προσελκυστούν μεγάλες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων και να ανακάμψει η πτωτική πορεία της κρουαζιέρας στην περιοχή μας.

Οι συναντήσεις και οι επαφές με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, την αγορά και την επιχειρηματικότητα θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενόψει της προετοιμασίας των φορέων και του Δήμου για τη νέα τουριστική περίοδο.

Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην ενίσχυση του τουρισμού, στη στήριξη της τοπικής αγοράς και επιχειρηματικότητας, στην προώθηση των μεγάλων έργων υποδομής και στη συνεργασία του Δήμου με τοπικούς φορείς.

 Όλα αυτά είναι προτεραιότητες για να έχουμε δουλειές για τους Καβαλιώτες, έσοδα για τον Δήμο μας, ανάπτυξη για τον τόπο μας.

 Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

 Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *