Κύριο άρθροΠολιτική

Συνέντευξη Σγουρίδη ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Συνέντευξη τύπου εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου έδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ , πρώην υπουργός, πρώην  αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής κ Παναγιώτης Σγουρίδης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ΑΜΘ ,συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη των ΑΝΕΛ κ Ανδρέα Καραγιώργη στην ΑΜΘ και τον συντονιστή  της συντονιστικής επιτροπής Καβάλας κ Γιώργος Χαρπαντίδης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Ο λόγος της σημερινής μου επίσκεψης είναι να προβάλουμε την πρόταση των ΑΝΕΛ για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.  Επειδή συμμετείχαμε και μείς στην απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξουν σε όλη την Ελλάδα 13 Περιφερειακά συνέδρια παραγωγής ανασυγκρότησης που θα κτίσουν το μεγάλο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε τις οργανώσεις μας σε όλες τις Περιφέρειας και κάθε Π.Ε για να συλλέξουμε τις προτάσεις της κοινωνίας οι οποίες μαζί με την επεξεργασία που θα γίνει στους φορείς, θα αποτελέσουν το σώμα  του σχεδίου που εμείς οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες προτείνουμε για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.

Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με συναντήσεις σε φορείς με διάλογο με την κοινωνία και έτσι μπορούμε σήμερα να σας πούμε ότι η πρόταση των ΑΝΕΛ για την ΑΜΘ είναι αυτή. Το ιδιαίτερο της πρότασής μας ειδικά γι αυτή την Περιφέρεια είναι ότι δώσαμε μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη του τουρισμού μας, σε αντίθεση με την Κρήτη, ή την Ήπειρο  και τη Θεσσαλία γιατί πιστεύουμε ότι το μικρό καλοκαίρι  που έχει αυτή η Περιφέρεια, θα πρέπει να αντισταθμιστεί με ένα εναλλακτικό τουρισμό ο οποίος θα αξιοποιήσει τον ορεινό όγκο της Ροδόπης, το Παγγαίο , Θάσο και Σαμοθράκη και θα αξιοποιήσει τα θαύματα τα φύσης που έχουμε που είναι το Δάσος της Δαδιάς, το Δάσος της Χαιντούς, οι λίμνες Μητρικού και το Δέλτα του Νέστου και το Δέλτα του Έβρου. Θέλαμε με την πρότασή μας αυτή για τον εναλλακτικό τουρισμό και το μειονέκτημα που έχει η Περιφέρειά μας λόγω της Συνθήκης Ραμσάρ να το κάνουμε πλεονέκτημα, αξιοποιώντας πάνω στο περιβάλλον».

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Γι αυτό θα δείτε τα σχέδια που έχουμε για τον θρησκευτικό τουρισμό, ειδικά για την Καβάλα, όπου προβάλλουμε την  ορεινή περιοχή το Νέστου, την ιερά Μονή Νικητών , την Μονή Αρχαγγέλου, τον περιπατητικό τουρισμό του Παγγαίου, τα Extremes Sport’s και παράλληλα στο σύμπλεγμα του Συμβόλου Όρους και τον ιαματικό τουρισμό προσπαθούμε να δώσουμε κάτι το ιδιαίτερο. Άρα η πρότασή μας αυτή εστιάζει στον τουρισμό και παράλληλα έχει το χαρακτηριστικό της ισόρροπης  και συμπληρωματικής ανάπτυξης της Περιφέρειας. Προσπαθούμε με                 περιφερειακό πνεύμα να δώσουμε το στίγμα της ανάπτυξης που θέλουμε και μιλάμε για παραγωγική ανάπτυξη.

Το άλλο είναι η αξιοποίηση της βιοποικιλότητας που έχουμε και η πρότασή μας έχει να κάνει με τις ομάδες παραγωγών, την πρωτογενή παραγωγή που θα δημιουργήσει τη παραγωγή του προϊόντος μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Μιλάμε για νέο τύπο αγροτικές επιχειρήσεις, όπου ο καθένας μπορεί να συμμετέχει. Η πρότασή μας περιλαμβάνει  και την αξιοποίηση των λιμανιών.  Ως κυβερνητικοί εταίροι θέλουμε αυτό που μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός με το σύνθημά μας «είμαστε το αναγκαίο καλό» να το κάνουμε πράξη.

Στην πρόταση μας υπάρχουν και δύο ειδικά σημεία, όπου το πρώτο έχει να κάνει  με τον ορεινό όγκο της Ροδόπης και τον καπνό που θέλουμε να τον κάνουμε ΠΟΠ δηλαδή ονομασία προέλευσης, κυρίως την ποικιλία μπασμά. Το δεύτερο είναι  να υπάρξει ισότητα των πολιτών και έχει να κάνει με το δικαίωμα να υπάρχουν δημόσια σχολεία παντού ,ώστε ο πολίτης να επιλέξει να πάει  στο δημόσιο  ή το μειονοτικό».

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ο κ. Σγουρίδης πέρασε και σε δύο πολιτικές παρατηρήσεις , σχετικά με τον πόλεμο που γίνεται στους ΑΝΕΛ και δεν γίνεται σε πολιτική βάση , αλλά με παραπολιτική. «Μας χτυπάνε  σε πολιτικά ζητήματα και ο αντίλογος δεν βγαίνει έξω. Τελευταία ακούστηκε περί μεσαζόντων για την πώληση των οβίδων 105 χιλιοστών στη Σαουδική Αραβία.  Η απάντηση  ήταν ξεκάθαρη από τον βασιλιά της χώρας, που ορίζει τον κ Παπαδόπουλο, ως διαπραγματευτή για το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.  Αυτά τα χαρτιά δεν βγήκαν προς τα έξω όμως. Η διαπλοκή που κάνει τις δημοσκοπήσεις ξέρει πολύ καλά ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα ξανά είναι μπροστά και όταν το 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά  μη έχοντας κυβερνητικό εταίρο. Αυτό που θα είναι είμαστε εμείς. Το χτύπημα που μας γίνεται είναι παραπολιτικής και όχι πολιτικής» σημείωσε καταληκτικά .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *