Συνάντηση ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον ομογενή Γερουσιαστή της Πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε  με τον ομογενή Γερουσιαστή της Πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη. Συζητήθηκαν  οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και θέματα συνεργασίας Ελλάδος – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου υπάρξει αποκλιμάκωση. Επίσης, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ομογένειας στις ΗΠΑ για τους ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η ΑΛΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Επίσης ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ολλανδίας Stella Ronner-Grubačić, με την οποία συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την Πρέσβη της Ολλανδίας για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποσυρθούν το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τόνισε ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων, καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος, και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η περαιτέρω ενίσχυση αμοιβαίας επωφελούς διμερούς αμυντικής συνεργασίας καθώς και η συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.