Κύριο άρθροΠολιτική

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα του νομού

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Ήταν μία πολύωρη συνάντηση με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες όπως εξήγησε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήρθε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον οποίο κάναμε πολύωρη σύσκεψη με όλους τους αγροτικού ενδιαφέροντος φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Συζητήσαμε διεξοδικά όλα τα θέματα που εκκρεμούν και αφορούν το νομό. Χρηματοδοτήσεις κυρίως, επενδυτικά προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία. Ήταν μία δύσκολη συζήτηση με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, γι’ αυτό κράτησε πάρα πολύ. Ελπίζω ότι όλοι οι φορείς που συμμετείχαν σε κάποια θέματα να έμειναν ευχαριστημένοι. Σε κάποια θέματα φυσικά και δεν μείναμε ευχαριστημένοι, όπως αυτά που έχουν να κάνουν με τις μειονεκτικές περιοχές. Γιατί δεν υπήρξε μία απάντηση παρά το ότι θέσαμε το εύλογο θέμα. Δυστυχώς από την πλευρά της κυβέρνησης έχουμε «φάει πόρτα» και μάλιστα αδικαιολόγητα. Η Καβάλα και η Δράμα δεν είναι στη θέση η οποία θα έπρεπε να είναι. Και εκεί πέρα είναι μία συζήτηση η οποία θα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες και πολιτικές και από όλες τις πλευρές για το πώς φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ»

Για το Δελτίο Τύπου των Τεχνικών Υπηρεσιών για την πρόσφατη κακοκαιρία, σχολίασε ότι «η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και όλες οι υπηρεσίες όταν διαχειρίζονται ένα θέμα το οποίο αφορά μια κακοκαιρία, βγαίνουν και λένε ότι εμείς κάναμε αυτά, δούλεψαν αυτά, έτσι ώστε ο καθένας να ξέρει τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Για μένα είναι σημαντικό ο πολίτης να γίνεται κοινωνός των λεπτομερειών που αφορούν το κάθε ένα θέμα. Δυστυχώς αυτό από κάποιους εκλαμβάνεται με έναν άλλον τρόπο και βγαίνουν και λένε ότι θυμίζει απολογία. Βεβαίως oι υπηρεσίες οφείλουν να απολογούνται όπως και οι αιρετοί, απέναντι στους πολίτες για να τους ενημερώνουν για τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και είναι της αρμοδιότητάς τους. Είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να ενημερώνουμε τους πολίτες τι κάναμε και τι δεν κάναμε και να έχουν υπ’ όψιν τους όλες τις λεπτομέρειες. Τώρα, γιατί κάποιοι το βλέπουν αρνητικά, δεν μπορώ να καταλάβω. Εγώ νοιώθω, όμως, ότι πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με το θέμα και προσπάθησαν προκειμένου να μπορέσουμε να βρούμε μία ικανοποιητική λύση και να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες, την ασφάλεια μετακίνησής τους κ.ο.κ. Έγινε μία σοβαρή προσπάθεια που απέδωσε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *