Κύριο άρθροΠαιδεία

Συνάντηση της Επιτροπής για τη συνένωση του ΤΕΙ Καβάλας με άλλα δύο Ιδρύματα, με τον υπουργό Παιδείας

Με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου  στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα συναντηθεί σήμερα η Διοίκηση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το θέμα της συνένωσης του ιδρύματος με άλλα Ανώτατα Ιδρύματα. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Πρύτανης του ΤΕΙ κ. Δημήτρης Μπαντέκας.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 3.30μμ, θα συναντηθεί στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης η Επιτροπή που έχει συσταθεί από τον Υπουργό για την πιθανή συνένωση του ΤΕΙ Καβάλας, του ΤΕΙ Σερρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το θέμα προχωράει, βγήκε το ΦΕΚ πριν μια βδομάδα. Επειδή υπάρχει το αναπτυξιακό συνέδριο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφέρειες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, στην Κεντρική Μακεδονία, ο Υπουργός προφανώς πιστεύει ότι καλό θα ήταν η πρώτη συνεδρίαση να γίνει και με τη δική του παρουσία, μιας και θα είναι κι αυτός εκεί. Κάτι νεότερο σχετικά με τη συνένωση δεν υπάρχει. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει τώρα. Βέβαια δεν θα είναι ουσιαστική αυτή η πρώτη συνεδρίαση, θα είναι περισσότερο διαδικαστική, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε, τα χρονοδιαγράμματα κλπ. Από ‘κει και πέρα, θα δούμε στη συνέχεια πώς θα πάει το θέμα, τι θα μπορούμε να πάρουμε. Τι σχολές θα πάρουμε, αν θα παραμείνουν αυτές που έχουμε ή θα αλλάξουν, πού θα είναι η έδρα του Πανεπιστημίου, πολλά πράγματα. Αυτή είναι η Επιτροπή. Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Καβάλας και ΤΕΙ Σερρών. Ήταν και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μέσα στην παρτίδα αλλά τελικά αυτό δεν θα μπει. Μπορεί, όμως, κάτι να αλλάξει στο τέλος, δεν το ξέρουμε».

«ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ»

Για το αν θα συμμετάσχει και το Δημοκρίτειο της Θράκης είπε ότι «δεν το συζητάει, προς το παρόν, το Δημοκρίτειο. Ο περιφερειάρχης μας, κ. Μέτιος, μας είχε καλέσει και είπε ότι εφόσον το Υπουργείο δεν κάνει Επιτροπή με το Δημοκρίτειο να έκανε μία αυτός παράλληλα για να συζητάμε και να δούμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της συνένωσης των δύο Ιδρυμάτων, ΤΕΙ Καβάλας και Δημοκριτείου. Το Δημοκρίτειο, όμως, έχει πάρει απόφαση από τη σύγκλητό του ότι διακόπτει τις συνομιλίες μέχρι να αλλάξει γνώμη ο Υπουργός  Παιδείας κι έτσι δεν έχει στείλει τα τρία ονόματα στον Περιφερειάρχη για να γίνει η Επιτροπή. Προφανώς το Δημοκρίτειο θεωρεί προτεραιότητά του άλλα πράγματα, να πάρει καινούργιες σχολές, καινούργια τμήματα. Βέβαια είναι τεράστιο λάθος αυτό που κάνει αλλά θα το καταλάβουν αργότερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *