Συνάντηση στελεχών της Καβάλα Oil με στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Με αφορμή τα προβλήματα λειτουργίας της επιχείρησης εξόρυξης υδρογονανθράκων στον Πρίνο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020 τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του Γιώργου Αρβανιτίδη, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, της Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή Δράμας, του Δημήτρη Μάντζου, Διευθυντή Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής, του Ιορδάνη Χοροζίδη και του Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας και φυσικά του Μανώλη Κελαϊδάκη και του Χρήστου Πολυχρόνη, εκπροσώπων του Σωματείου εργαζομένων της KAVALA OIL A.E.,  «Το Βαρέλι».

Αρχικά, οι εκπρόσωποι του Σωματείου ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής για την πορεία των εξελίξεων αναφορικά με την λειτουργία του ήδη υπάρχοντος κοιτάσματος, την αναστολή της επένδυσης στο κοίτασμα «Ε» αλλά και τις επαφές που έγιναν με την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα με σκοπό την εξομάλυνση της κατάστασης.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση και αφού αναγνωρίσθηκε η καθοριστική και διαχρονική συμβολή του ΠΑΣΟΚ τόσο το 1999 όσο και το 2013 στην διάσωση και εξέλιξη της επιχείρησης, αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν πως η συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας εξόρυξης είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική και την τοπική οικονομία αλλά και για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.

Η στήριξη της Πολιτείας και η συμβολή της στη συνέχιση λειτουργίας του κοιτάσματος του Πρίνου πρέπει να είναι άμεση και  καθοριστική. Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση και να πάψει να εκπέμπει διφορούμενα και δυσοίωνα μηνύματα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δοθούν εγγυήσεις πως δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στα δικαιώματα των εργαζομένων και πως αυτοί οι άνθρωποι που αποτελούν την «ψυχή» αυτής της επιχείρησης, την οποία κράτησαν ζωντανή με τους αδιάκοπους αγώνες τους, δεν θα είναι τα οικονομικά θύματα της νέας κρίσης. Τέλος, συμφωνήθηκε η επικοινωνία και η συνεργασία μας με το Σωματείο των εργαζομένων να είναι συνεχής με ορίζοντα την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.