ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων στην KAVALA OIL είχαν ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων στην KAVALA OIL είχαν προχθές ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης  στον απόηχο πλήθους δημοσιευμάτων και δυσοίωνων προβλέψεων για το μέλλον της επιχείρησης, εξαιτίας της υποχώρησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Μανώλης Κελαϊδάκης, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο των πετρελαιοειδών το τελευταίο διάστημα και η διακινούμενη φημολογία περί βλαπτικής μεταβολής του εργασιακού καθεστώτος των υπαλλήλων της εταιρίας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις άμεσες υποχρεώσεις της, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και έντονο προβληματισμό. Οι εργαζόμενοι, όπως επεσήμανε ο κ. Κελαϊδάκης, είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια αντιμετώπισης της σοβούσας κρίσης και να καταθέσουν προτάσεις εξορθολογισμού των δαπανών της τρέχουσας περιόδου.

Οι κ.κ. Μουριάδης και Αντωνιάδης εξέφρασαν προς τους εργαζόμενους την στήριξή τους  για τα δικαιώματα τους  καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης με την διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας. Για πολύ καλό κλίμα στην συνάντηση στο Δημαρχείο έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας είναι στο πλευρό των εργαζομένων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχαμε μια συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων. Πήγαν και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνιάδη. Μετά συναντήθηκαν με τον δήμαρχο που ήμουν παρών κι εγώ. Τα πράγματα με τα πετρέλαια λόγω της διεθνούς συγκυρίας δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Η τιμή του πετρελαίου αυτήν τη στιγμή δεν είναι αυτή που μπορεί να αποδώσει κάποια κερδοφορία στην επιχείρηση που είναι τόσο σημαντικά για την περιοχή μας. Όχι μόνο για τις οικογένειες των εργαζομένων αλλά και για την αγορά που κινείται με το χρήμα που πέφτει. Η τιμή είναι πού χαμηλά οπότε τα πετρέλαια αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας το οποίοι ελπίζω να είναι προσωρινό. Αυτό που αντλούν δεν πωλείται στην κατάλληλη τιμή».

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

Πρόσθεσε ότι «εξέφρασαν την αγωνία τους οι εργαζόμενοι. Ελπίζουμε σε κάποιοι χρονικό διάστημα το συντομότερο δυνατό να βελτιωθεί η κατάσταση έτσι ώστε να αποκτήσει και πάλι τη δυναμική που είχε και τη δυνατότητα να πουλάει στις τιμές που πρέπει. Ο δήμαρχος φυσικά τους αντιμετώπισε με συναινετικότητα, είναι μαζί τους. Θέλουμε να βοηθήσουμε στο πλαίσιο που μπορούμε. Θα υπάρξουν ενδεχομένως κάποιες πολιτικές πιέσεις αλλά είναι θέμα διεθνών οικονομικών συγκυριών. Γίνεται ένας πόλεμος μεταξύ των Αράβων και της Ρωσίας και όπως λέμε στην καθομιλουμένη, όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Ελπίζομε να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση για να μπορέσουν τα πετρέλαια να είναι και πάλι κερδοφόρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *