ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο είχε ο Διευθυντής της ΑΝΚΑ Μ. Σκορδάς

Όπως ήταν προγραμματισμένο, συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του «Ελληνικού Δικτύου LEADER» και γενικό διευθυντή της «Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε.», κ. Μιχάλη Σκορδά, είχε χθες το πρωί στο γραφείο του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο εντεταλμένος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ., κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας συνεχάρη αρχικά τον Μιχάλη Σκορδά για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του «Ελληνικού Δικτύου LEADER», ενώ επισήμανε ότι «είναι μια πολύ σημαντική διάκριση που δεν έχει να κάνει μόνο με το πρόσωπο του Μιχάλη Σκορδά, αλλά με το γεγονός ότι και στην περιοχή μας γίνεται από την «Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε.» μια πολύ σοβαρή προσπάθεια».

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Αυτό το αποδεικνύουν τα δυο προγράμματα, το μονοταμειακό και το πολυταμειακό, τα οποία βρίσκονται στη φάση να ξεκινήσουν την υλοποίησή τους. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Μιχάλη Σκορδά και τα θέματα που έχουν να κάνουν με το Πανελλήνιο Δίκτυο Ομάδων Τοπικής Δράσης του προγράμματος LEADER, αλλά ταυτοχρόνως είχαμε και ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν την προετοιμασία των δυο προγραμμάτων που σχετίζονται με την περιφερειακή ενότητα  Καβάλας», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Από τη μεριά του ο Μιχάλης Σκορδάς, αφού ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη για τα καλά του λόγια, εξήρε τη θετική συνδρομή του κ. Μαρκόπουλου ως επιστήμονα γεωπόνου στη δημιουργία εκείνου του πλαισίου, ώστε η ύπαιθρος και τα προγράμματά που πρεσβεύει η «Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε.» να πηγαίνουν πολύ καλύτερα.

«Είναι εξαιρετική η τιμή που μου έκαναν συνάδελφοι πενήντα «Αναπτυξιακών Εταιρειών» της χώρας, να με επιλέξουν μέσα από μια διαδικασία ψήφου, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, στην ηγεσία του «Ελληνικού Δικτύου LEADER» που είναι η ένωση των «Αναπτυξιακών Εταιρειών» της χώρας, των ομάδων τοπικής δράσης που είναι συνώνυμο της υλοποίησης του προγράμματος στην ύπαιθρο για πέντε προγραμματικές περιόδους, από το 1992 μέχρι σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Σκορδάς.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

«Είναι πολύ σημαντική η εισροή των προγραμμάτων αυτών στην Π.Ε. Καβάλας και στην ύπαιθρο της, καθώς για πρώτη φορά υπάρχει μονοταμειακό πρόγραμμα για την πόλη της Καβάλας που είναι πρώτη σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένα πρόγραμμα που και επιδεικτικό θέλουμε να το κάνουμε και πρότυπο, όχι μόνο σ’ ό,τι αφορά την ουσία αυτής καθ’ αυτής της επιλογής, αλλά κι όσον αφορά την προσδοκία των εθνικών διαχειριστικών αρχών και της γενικής διεύθυνσης αλιείας.  Είναι ένα μονοταμειακό πρόγραμμα στην αλιεία να δούμε πως θα πάει, ώστε να προβάλουμε αυτήν την πρακτική σαν καλή πρακτική στην επόμενη προγραμματική περίοδο και στο σχεδιασμό της», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του «Ελληνικού Δικτύου LEADER».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ

Ο Μιχάλης Σκορδάς ανέφερε καταληκτικά, ότι «την προηγούμενη Πέμπτη  ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Μαύρης Θάλασσας», της πρώτης πρόσκλησης ενδιαφέροντος που υποβλήθηκε τον Μάρτιο κι είχαμε την τύχη και την τιμή να επιλεχθούμε ανάμεσα σε 257 προτάσεις εκ των οποίων στη συνέχεια επιλέχθηκαν 23. Είχαμε κατεβάσει μια πρόταση με συντονιστή εταίρο την «Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε.» για συνεργασία πιστοποιημένων από την UNESCO αρχαιολογικών χώρων, χωρών της Μαύρης Θάλασσας. Αυτό κατατάχθηκε δεύτερο σε αξιολόγηση, είναι μια από τις 23 προτάσεις που επιλέχθηκαν όπως προείπα, με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ και το μεγαλύτερο τμήμα από τους εταίρους το έχουμε εμείς με 400.000 ευρώ. Είναι μια πολύ σημαντική και πρώτη εισροή μετά και την επιλογή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο της UNESCO. Είναι ένα πρόγραμμα που θα προβάλει όχι μόνο τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά συνολικά την περιοχή μας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, δήλωσε από τη μεριά του επ’ αυτού ότι  «Αυτό ευχόμαστε να αφυπνίσει το υπουργείο Πολιτισμού σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *